|
Autor |
Wiadomość |
Inter32
Moje A8
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Cze 2010 Posty: 233 Skąd: Wyszków
|
Wysłany: 2011-02-27, 20:17
|
|
|
nie mam nawigacji ani fabrycznej ani normalnej |
|
|
|
|
|
|
|
and808
Moje A8
|
Wysłany: 2011-02-27, 20:23
|
|
|
... szkoda.
a ktory z tych samochdow (camry, w140, bmw, a8) prowadzi sie najlepiej ? |
|
|
|
|
|
|
|
kojot1
Moje A8
Rocznik: 1999
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: paweł
Jeżdzę: S8 D2
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Kwi 2010 Posty: 74 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2011-02-27, 20:30
|
|
|
znam to auto wiem jak tam chodzi wspomaganie i moje nie ustępuje niczym, tylko że u mnie jest serwotronik i pewnie w 140 też jest serwotronik dlatego sie tak podniecasz , a ty jakie masz w swoim a8? wiesz czy nie , co do hamulców to już pisałem są słabe a w mercedesie są the best nie wspominając o AMG bo tam heble są mega brzytwy !!! |
|
|
|
|
Inter32
Moje A8
Rocznik: 1996
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Cze 2010 Posty: 233 Skąd: Wyszków
|
Wysłany: 2011-02-27, 20:31
|
|
|
najlepiej dla mnie a8 a najgorzej toyota |
|
|
|
|
|
|
|
rubio
Moje A8
Rocznik: 2010
Silnik cm3: 3,5
Skrzynia: 7G
Imię: Jacek
Jeżdzę: A8 4.2 FSI , CLS 3,5 CGI
Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 10 Gru 2010 Posty: 72 Skąd: Sotogrande, Spain
|
Wysłany: 2011-02-27, 22:11
|
|
|
and808 napisał/a: | dzik napisał/a: | jedna osoba zrobiła tyle zamieszania na forum ... proponuje zostawić ten wątek dla kolegi Inter by codziennie lub co jakiś czas dokonywał aktualizacji bubli które wystąpiły w jego egzemplarzu |
kolega ma racje. ten watek powinien byc przeznaczony wylacznie dla osob krytycznie nastawionych do a8. chce jak najwiecej dowiedziec sie o usterkach/niedorobkach (wiemy, ze fani a8 przymykaja oczy na niektre wady).
Inter32, prosze o wiecej spostrzezen |
oczywiscie, ze A8 ma wiele wad.. nie da sie zaprzeczyc, ale opinia powinna miec uzasadnienie ... samo twierdzenie ze zle "wchodzi" sie do A8 powoduje tylko irytacje,. zle wochdzi sie przez szyberdach to fakt, ale drzwiami? .. zle sie wchodzi, bo......? a tak to mozemy bawic sie w opowiesci dziwnej tresci....
Hamulce, drewniane wstawki wewnatrz, odplywy z podszybia ktorych zapchanie powoduje wode pod wykladzina, kiepska widocznosc do tylu,.. pewnie pare innych jeszcze sie znajdzie, ale "zle wchodzenie" do srodka nic mi nie mowi :-/ :-/ |
|
|
|
|
mdamian
Moje A8
Rocznik: 2002
Silnik cm3: 4.2Q
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D2 , A8 D3
Pomógł: 84 razy Wiek: 42 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 2107 Skąd: 3-miasto
|
|
|
|
|
|
|
|
robertas
Moje A8
Rocznik: 1997
Imię: Robert
Jeżdzę: A8 D2, D3, Allroad, 80
Pomógł: 17 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 1605 Skąd: ślask
|
Wysłany: 2011-02-27, 23:09
|
|
|
mdamian, z tym rękawem to mnie powaliłeś :mrgreen: hehe, ja nie wiem... u mnie hamulce działają fajnie a ze hamuje może gorzej niż jakiś kompakt... to auto ma prawie 2t :-P Jeśli kolega Inter32, lubi ostro hamować... polecam toyote yaris... hamulec działa jak kotwica... no i z wysiadaniem nie będzie już problemów... przy takim hamowaniu wysiada sie przez przednią szybe :-P |
_________________ Klimatyzacja problem Audi.
Amortyzatory, sprężyny, drążki, wahacze, łączniki, stabilizatory Audi.
|
|
|
|
|
glinka
Moje A8
Imię: krzysztof
Jeżdzę: a8
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 27 Lip 2009 Posty: 195 Skąd: morąg
|
Wysłany: 2011-02-27, 23:23
|
|
|
mam wrazenie ze inter32 celowo robi takie zamieszanie zeby wzbudzic złosc forumowiczów :shock: :?: :?: ale czort wje :-/
a propos wspomagania i hebli nie narzekam wspomaganie miałem słabe ale tylko z tego powodu ze serwo mi padło naprawiłem i jednym palcem sie kreci hebel tez ok nie moge narzekac |
|
|
|
|
|
|
|
and808
Moje A8
|
Wysłany: 2011-02-27, 23:25
|
|
|
a ja jestem neutralny wobec Inter32. sluchajcie, on jest sam "przeciwko" calemu a8team.pl. uwazam, ze nie zasluguje na to, jednak tez Inter32 nie potrafi przytoczyc autentycznych mankamentow a8.
uwazam, ze warto stworzyc "baze wiedzy" o bublach w A8, bowiem, dla przyszlych kupujacych bedzie to wspaniale kompendium wiedzy przy zakupie uzywanego samochodu (czesto lamiace sie podlokietniki itp, itd)
oczywiscie, jesli problemem w a8 jest sposob wysiadania/wsiadania do samochodu, to takie posty powinny byc automatycznie czyszczone przez moderatora. |
|
|
|
|
colln
Moje A8
Rocznik: 2006
Imię: Artur
Jeżdzę: D3
Pomógł: 10 razy Wiek: 54 Dołączył: 20 Cze 2010 Posty: 969 Skąd: P.T.
|
Wysłany: 2011-02-28, 00:31
|
|
|
Inter32 napisał/a: | dobry zestaw muzyczny w a8 czego nie ma w mercedesie.. |
oj z tym nie zgodzę się (rozumiem, ze wciąż mówisz o Mercu W140 ? ) bo jeśli tak to BOSE z audi jednak nie oddaje tego co zestaw w "starym" Mercu W140, różnic Kowalski nie pozna ale dla mnie jest in plus w Mercu, a oba te auta rozwala nagłośnienie z Volva XC90, tam to amfiteatr i Audi, BMW, Merc wszystkie do kupy razem nie mają szans ... sorry chłopaki ale tak jest
PS. Co do kwestii wygody w Audi to o fotelach to ja już ponad pół roku temu "narzekałem", potem się przyzwyczaiłem ale to ale zostało... idealnego bzyka nigdy nie było więc nie ma się co bać że ktoś obsmaruje na forum że plastik obłazi pod klamką, a niech tam a innemu resorki skrzypią, a trzeciemu i czwartemu się silnik poci, no i co z tego przecież mówimy o autach które nie pamiętają co to gwarancja :d |
|
|
|
|
|
|
|
maciu
Moje A8
Skrzynia: tip
Zasilanie: ON
Imię: Maciej
Jeżdzę: D3, (S8,A8,V8,S4)
Pomógł: 52 razy Dołączył: 19 Lip 2009 Posty: 2900 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-02-28, 06:18
|
|
|
a to audio w XC90 z którego roku? |
_________________ Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020 |
|
|
|
|
123mielony
Moje A8
Rocznik: 2005
Skrzynia: Tiptronic F1
Imię: Krzysiek
Pomógł: 47 razy Wiek: 47 Dołączył: 20 Maj 2009 Posty: 1828 Skąd: Biłgoraj
|
Wysłany: 2011-02-28, 08:55
|
|
|
and808 napisał/a: | oczywiscie, jesli problemem w a8 jest sposob wysiadania/wsiadania do samochodu, to takie posty powinny byc automatycznie czyszczone przez moderatora. |
Jeśli takie rzeczy miały by być usuwane to nie wiele z postów kolegi inter32 by zostało. |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2011-02-28, 13:51
|
|
|
Inter32 napisał/a: | kolego kojot przejedz się w140 zobaczysz co to wspomaganie a hamulce w140 brzytwa jedziesz wolniutko naciśniesz hamulec i już leżysz na szybie trzeba się przyzwyczaić do tych hamulców. |
Guzik prawda... z racji swojej pracy jeździłem już tyloma modelami/markami aut że ciężko mi to zliczyć i twierdzę autorytatywnie (tak samo jak Ty wygłaszasz swoje opinie) że same bzdury tutaj wypisujesz.
Noi ponowię prośbę swoją i kolegów: jak Ci się A8 nie podoba to sprzedaj je jak najszybciej i kup sobie jakąś Toyotę albo Mazdę, przenieś się na forum Toyoty lub Mazdy i tam rozgłaszaj wszem i wobec jakież to Toyota lub Mazda robi cudowne samochody bo tutaj zwolenników swoich twierdzeń raczej wielu nie znajdziesz ;-) |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
artekk
Moje A8
Skrzynia: Tip F1
Imię: Arturo
Jeżdzę: A8
Pomógł: 4 razy Dołączył: 20 Lut 2010 Posty: 192 Skąd: kujawsko-pomorskie
|
Wysłany: 2011-02-28, 15:30
|
|
|
Nie należę do osób ślepo zapatrzonych w A8, czego wyraz dałem niejednokrotnie na forum.
Ale krytyka kolegi inter32 to takie trochę wymachiwanie szabelką na oślep.
Zrozumiałbym odniesienia do Lexusa, ale do Toyoty, czy Mazdy? Budżetowych aut, których zadaniem jest przewiezienie czterech liter z punktu A, do punktu B oraz nie psucie się?
Albo złe/niewygodne wsiadanie do A8? Powsiadania trochę do BMW E46 życzę, tam to jest gimnastyka dopiero.
A8 ma kilka wad, powszechnie znanych na tym forum, część z nich można wyeliminować zupełnie, lub częściowo, jak choćby praca zawieszenia, czy prowadzenie auta, co mnie szczególnie dokuczało. Za to mamy dziedziny, w których A8 pozostaje bezkonkurencyjne i unikalne w tym segmencie i dlatego głównie kupujemy i kochamy te auta.
Dla quattro i alu jestem w stanie pójść na kompromis. Trzeba mi było zimy, i to takiej jak w tym roku, żeby szybko się o tym przekonać.
Widzę ile parchów powychodziło na samochodach znajomych, moje D2 ma sie dobrze, ilekroć ktoś mówi "umyłbyś auto z tej soli", odpowiadam - "ona uwielbia solne kąpiele".
Ostatnio przejechałem się BMW E90 z 2005r, auto super, prowadzenie, zawieszenie bajka aż do.... pierwszego skrętu z mocniej wciśniętym gazem. Dupką mimo DSC troszkę zabujało, mówiąc szczerze ja o takim zjawisku dawno już zapomniałem |
_________________ Jest BMW E60 525dA na koksie. Ps: https://a6klub.pl
|
|
|
|
|
|
|
|
colln
Moje A8
Imię: Artur
Pomógł: 10 razy Wiek: 54 Dołączył: 20 Cze 2010 Posty: 969 Skąd: P.T.
|
Wysłany: 2011-03-01, 00:13
|
|
|
maciu napisał/a: | a to audio w XC90 |
zaawansowany zestaw audio, Premium Sound, zawiera cyfrowy wzmacniacz klasy D produkcji Alpine z układem ICE Power opracowanym przez Bang & Olufsen Powerhouse, Dolby Pro Logic II Surround Subwooferem oraz głośnikami Dynaudio - jednymi z najdoskonalszych na świecie.
i to auto nowe wcale nie jest droższe od A8 |
_________________ Z Audi były: A8 D2 2.8 A8 D3 3.7 A2 1.4 A8 D3 4.2 A4 B7 2.0PB A8 D3 3.0PB Obecnie A8 4.2 lift oraz A2
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|