Ogłoszenie 

części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
[D3 03 4.2MPI ] Rozładowuje się akumulator  
Autor Wiadomość
Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2016-10-20, 19:09   

taaa kolega se kupił własnie e65 valvetronik daj pan spokój :)

AMSTAFF 
Moje A8

Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: ADAM
Jeżdzę: A8 D3
Wysłany: 2016-10-20, 21:18   

pogi1986 napisał/a:
Ja sie poddaje ! Moje autko jutro ma jechac do mechanika zobaczymy czy to ogarnie ! Zaznaczył mi ze moze to potrwać nawet tydzień zanim cos znajdzie ale jestem dobrej myśli ! Oczywiście jak sie cos wyjaśni to dam znac chyba ze zadzwoni za kilka dni i powie ze nie da rady wtedy sprzedaje audi i wracam do BMW <amasz>

Przeczytałem Twój przypadek i mam identyczny. U ciebie rozumie po odłączeniu wzmacniacza ustał szum w głośnikach? Nie ma trzasków itp? U mnie zamykałem się w aucie i po wyjęciu kluczyka słychać było "szum morza" trójkąt się palił przez 5 , 7 do 10 minut żył swoim życiem i dopiero się wyciszał. Diagnoza była jedna padnięty wzmacniacz. Został wywalony z gatewaya i założona pętla. Nie mam radia obecnie <onie> niestety to nie jest jedyna rzecz która mogła kraść prąd ponieważ w dalszym ciągu trójkąt gaśnie po 4, 5 minutach. Trzasków nie ma ale to logiczne jak wzmacniacz odłączony. Kolejną rzeczą będzie telefon out... Zobaczymy. Także jeśli u Ciebie odpięcie w,macniacza spowodowalo że trójkąt gaśnie po niecałej minucie to wymieniaj wzmacniacz na nowy i tyle. Dodam że u mnie podświetlenie biegów się nie pali razem z awaryjnym. Po wypięciu bezpiecznika nr 5 wszystko jest jak powinno być obawiam się że problem może być w liczniku niestety... Temat ma dwadzieścia parę stron i nie ma rozwiązania... Trzeba szukać igły w stogu siana... <hmm> akumulator ma rok i już do wyjeb.. Audi... Przewaga dzięki Technice???

lukasz88 
Moje A8

Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: ŁUKASZ
Jeżdzę: D3
Wysłany: 2016-10-21, 05:59   

AMSTAFF napisał/a:
akumulator ma rok i już do wyjeb.. Audi... Przewaga dzięki Technice???

U mnie w rok roz....ło 3 aku. o tyle szczęście że za nie nie płaciłem uznawali mi gwarancje:)

pogi1986 
Moje A8

Rocznik: 2013
Silnik cm3: 3000
Zasilanie: ON
Imię: pogi
Jeżdzę: A8L D4
Wysłany: 2016-10-21, 11:08   

Trzasków u mnie nie był tylko szum i to taki ze musialem przyłożyć ucho do głośnika zeby to słyszeć . U mnie po odłączeniu byle czego w bagażniku szum ustawał i awaryjny z biegami wygaszał sie prawidłowo czyli po około minucie najpierw gasł trujlat a pozniej podświetlenie biegów. na chwile obecna stoi u mechanika trzeci dzien i narazie sie nie odzywa jak cos znajdzie to dam znać

drago_o 
Moje A8

Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Imię: Karol
Wysłany: 2016-10-21, 11:13   

Ustawał bo jak pętla nie była zamknięta to MMI nie działało po prostu :) Ale to nie jest równorzędne ze zdiagnozowaniem problemu. Elementów MMI jest trochę.

Jakby na to nie patrzeć to w sprawnym aucie aku tak często nie pada a przy okazji może stać długo i odpali bez problemu.
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

lukasz88 
Moje A8

Wysłany: 2016-10-21, 11:45   

pogi1986 napisał/a:
U mnie po odłączeniu byle czego w bagażniku szum ustawał

Czyli tak jak pisałem wyżej to nie wzmacniacz.
pogi1986 napisał/a:
około minucie najpierw gasł trujlat a pozniej podświetlenie biegów

To chyba powinno byc odwrotnie <bezradny> .
pogi1986 napisał/a:
na chwile obecna stoi u mechanika trzeci dzien

To już za długo. Chyba że ci Audi na części pierwsze rozłożył. :P
pogi1986 napisał/a:
jak cos znajdzie to dam znać

Napisz koniecznie jak ci znajdzie i naprawi i nie daj się tu że tylko znajdzie mów mu że ma naprawić dopiero wtedy zapłacisz. Ja niestety płaciłem w sumie za nic.

pogi1986 
Moje A8

Rocznik: 2013
Silnik cm3: 3000
Imię: pogi
Jeżdzę: A8L D4
Wysłany: 2016-10-21, 11:52   

Powiedział ze będzie odpinal wszystko po kolei aż dojdzie do tego co to jest tylko czy ja pozniej nie bede musiał sprzedać tego auta zeby mu zapłacić narazie nie dzwonię i nie pytam dam mu czas do poniedziałku <amasz> Oczywiście od razu powiedziałem ze auto nabyć naprawione a to co wymieni zabieram do domku zeby nie było ze cos pomostkuje i powie ze piec modułów wymienił <blee>

AMSTAFF 
Moje A8

Wysłany: 2016-10-22, 02:17   

lukasz88 napisał/a:
pogi1986 napisał/a:
U mnie po odłączeniu byle czego w bagażniku szum ustawał

Czyli tak jak pisałem wyżej to nie wzmacniacz.

Ale dlaczego nie wzmacniacz? Kolega pisze że odpina wzmacniacz ale nie pisze że zapętla, więc to żadne sprawdzenie i żadna diagnoza na tą chwilę... Jak zapętli i będzie usypiało po około minucie to problem rozwiązany. Chyba że jeszcze coś innego dodatkowo się wysrało... a jak jest szum w głośnikach po zamknięciu auta to wzmachol jest kaput. Pytanie tylko czy on kradnie pomimo swojego uszkodzenia prąd czy nie.

lukasz88 
Moje A8

Wysłany: 2016-10-22, 05:54   

AMSTAFF napisał/a:
Kolega pisze że odpina wzmacniacz ale nie pisze że zapętla

Faktycznie nie pomyślałem o tym że mógł nie zapętlać. Z drugiej jednak strony pisał że co by nie odłączył to bylo ok.
AMSTAFF napisał/a:
a jak jest szum w głośnikach po zamknięciu auta to wzmachol jest kaput

U mnie też był szum i trzaski co pewien czas w głośnikach i jednak to nie był wzmak ani nic z mmi. Tak że nie stawiałbym jednoznacznie na wzmacniacz.

AMSTAFF 
Moje A8

Wysłany: 2016-10-22, 11:04   

lukasz88 napisał/a:
AMSTAFF napisał/a:
Kolega pisze że odpina wzmacniacz ale nie pisze że zapętla

Faktycznie nie pomyślałem o tym że mógł nie zapętlać. Z drugiej jednak strony pisał że co by nie odłączył to bylo ok.
AMSTAFF napisał/a:
a jak jest szum w głośnikach po zamknięciu auta to wzmachol jest kaput

U mnie też był szum i trzaski co pewien czas w głośnikach i jednak to nie był wzmak ani nic z mmi. Tak że nie stawiałbym jednoznacznie na wzmacniacz.

To co to było u ciebie? Piszesz w czasie przeszłym że "było" to rozumieć mam że już nie trzaska i szumów nie masz? to napisz co innego powodowało taką przypadłość? Pytam o szumy i trzaski a nie o rozładowywanie akumulatora.. bo u Ciebie był to moduł kessy to wiem ale chyba ten moduł nie powoduje szumów i trzasków w głośnikach? Bynajmniej u mnie na pewno bo nie mam kessy... za to mam szumy i trzaski... <bezradny>

lukasz88 
Moje A8

Wysłany: 2016-10-22, 11:58   

AMSTAFF napisał/a:
To co to było u ciebie? Piszesz w czasie przeszłym że "było" to rozumieć mam że już nie trzaska i szumów nie masz

wymieniłem dwa wzmacniacze plus ten co miałem org. czyli w sumie miałem trzy i wszystkie trzy "trzeszczały". Tzn może źle się wyraziłem Co jakiś czas na wyłączonym mmi był taki miękki stuk w głośniki. Nie chodziło mi o trzaski podczas słuchania. I tak było do puki nie naprawiłem kessy - nie wiem i nie chcę wiedzieć co ma jedno z drugim wspólnego. Od naprawy kessy wszystko wróciło do normy i z tak naprawionym kessy sprzedałem Audi.
AMSTAFF napisał/a:
Bynajmniej u mnie na pewno bo nie mam kessy... za to mam szumy i trzaski...

No to czyli u Ciebie to napewno nie on a wymieniałeś wzmacniacz??
A sprawdzałeś fizycznie czy nie masz modułu pod fotelem bo ( chyba on jest wszędzie) nawet jak nie masz kessy bo jest w nim też immo ale mogę się mylić.

AMSTAFF 
Moje A8

Wysłany: 2016-10-22, 12:40   

lukasz88 napisał/a:
AMSTAFF napisał/a:
To co to było u ciebie? Piszesz w czasie przeszłym że "było" to rozumieć mam że już nie trzaska i szumów nie masz

wymieniłem dwa wzmacniacze plus ten co miałem org. czyli w sumie miałem trzy i wszystkie trzy "trzeszczały". Tzn może źle się wyraziłem Co jakiś czas na wyłączonym mmi był taki miękki stuk w głośniki. Nie chodziło mi o trzaski podczas słuchania. I tak było do puki nie naprawiłem kessy - nie wiem i nie chcę wiedzieć co ma jedno z drugim wspólnego. Od naprawy kessy wszystko wróciło do normy i z tak naprawionym kessy sprzedałem Audi.
AMSTAFF napisał/a:
Bynajmniej u mnie na pewno bo nie mam kessy... za to mam szumy i trzaski...

No to czyli u Ciebie to napewno nie on a wymieniałeś wzmacniacz??
A sprawdzałeś fizycznie czy nie masz modułu pod fotelem bo ( chyba on jest wszędzie) nawet jak nie masz kessy bo jest w nim też immo ale mogę się mylić.

Dokładnie.. na zamkniętym aucie raz na jakiś tam czas jest takie "puk" słyszalne nawet na zewnątrz auta. Delikatny szum morza słyszalny po zgaszeniu auta i zamknięciu się w środku do wygaszenia trojkącika. Wzmacniacz mam na razie wypięty. Nie chcę kupować w ciemno innego tym bardziej że jest obecnie jeden jedyny taki jak pasuje do mnie i kosztuje 700zł. Szukam kogoś z kim podmienię na chwilę żeby mieć pewność. Po tym co ty piszesz mam już jednak wątpliwości czy to faktycznie wzmacniacz będzie tym bardziej że po odłączeniu wzmacniacza trójkąt wygaszacze się i tak po 4-8 minutach. Co do modułu kessy to nie wiem czy jest pod fotelem.. auto nie jest wyposażone w ten system więc raczej nie powinno go być. W piątek odstawiam auto do magika i zacznie się szukanie przyczyny.

FOSS 
Moje A8

Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
Wysłany: 2016-10-22, 16:32   

AMSTAFF napisał/a:
Co do modułu kessy to nie wiem czy jest pod fotelem.. auto nie jest wyposażone w ten system więc raczej nie powinno go być.

Sterownik kessy jest w każdym D3.
No chyba że ktoś go wyjął to go tam nie ma... ale to auto o własnych siłach wtedy nie pojedzie <faktycznie>
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Lukiluxs 
Użytkownik

Rocznik: 2004
Imię: Lukasz
Wysłany: 2016-10-22, 18:05   

U mnie problemem rozladowanego akumulatora w ciagu 2 dni niecalych byly winne 2 diody a alternatorze

PABLO200 
Moje A8

Rocznik: 2016
Imię: Pablo
Jeżdzę: Q8
Wysłany: 2016-10-22, 23:04   

Tak sobie czytam i widzę jak niektórzy utrudniają sobie życie
wystarczy np. vas i sterownik akumulatora uaktualniony do ostatniej wersji to litera C
diagnoza trwa ok 30 minut
i dokładnie widac który element pobieta ile prądu
Po cholerę jakieś mechaniczne odczepianie ??
i tak nic nie daje jak nie wywalicie z gatewaya a większość osób nie wie jak to zrobić

poniżej udostępnianiem wsady do sterowników wszystkie do 2016.10
Audi

ok 9 GB
Możecie sobie uaktualnić wszystko od sterownika drzwi po silnik ABS itd...

ftp://ftp.erwin-portal.co..._2016-10-11.zip

Odpowiedz do tematu