Autor |
Wiadomość |
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2011-06-21, 20:54
|
|
|
daro72 napisał/a: | Damian jak polakierujesz jeszcze na biało to ja się przeprowadzę na twój parking pod blokiem. |
no way biały kolor fury i ja to jak dwa inne światy :lol:
Ale pomimo czarnego koloru powoli widzę zainteresowanych pojechaniem nim do ślubu 8-)
i muszę przyznać że ja wcale nie protestuję bo ten wypadek strasznie mi zagmatwał sytuację zawodową/finansową :-? |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
daro72
Moje A8
Rocznik: 1994
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronik CML
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Darek
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 26 razy Dołączył: 16 Maj 2009 Posty: 954 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: 2011-06-21, 21:06
|
|
|
Nie martw się Damian wszystko się wyprostuje. A o zdrowie trzeba dbać więc na razie w tym kierunku upatruj poprawy reszta przyjdzie sama. Zdrowia życzę!!!!!!! Muszę się kiedyś do Ciebie wybrać i na żywca obejrzeć. U mnie przyszła usterka katów i wymiana jeszcze nie wiem co założyć. Niewielka usterka z wypadaniem zapłonu potem zamiana modułów przejechane jakieś 50 kilosów dla sprawdzenia. A po miesiącu katy do wywalenia. Muszę przestrzec wszystkich kolegów przed jazdą jak zapali się CAT i wypadanie zapłonów. |
_________________ Dążenie do doskonałości.
|
|
|
|
|
|
|
|
wolek
Moje A8
Rocznik: 2012
Silnik cm3: 2.0
Skrzynia: Manual
Zasilanie: ON
Imię: Michał
Jeżdzę: SuperB
Pomógł: 26 razy Wiek: 37 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 726 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 2011-06-21, 21:36
|
|
|
Damian jeśli moge się tak do siebie zwracać, zdrowia nie kupisz... Reszta jest do odratowania, kasa-kasą, fura-furą (choć fakt twoja jest bella), zdrowie-zdrowiem. Podstawą jest pozytywne podejście. ;-) |
_________________ Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
|
Wysłany: 2011-06-21, 22:04
|
|
|
daro72 napisał/a: | Nie martw się Damian wszystko się wyprostuje. A o zdrowie trzeba dbać więc na razie w tym kierunku upatruj poprawy reszta przyjdzie sama. Zdrowia życzę!!!!!!! |
Dzieki serdeczne, z odcinkiem lędźwiowym wychodzę powoli na prostą bo noga przestaje drętwieć i operacji prawdopodobnie nie będzie ale... w lipcu idę na resonas odcinka szyjnego i piersiowego bo dziwne odrętwienie pojawiło się także w całej lewej ręce... lekarz prowadzący podejrzewa że tam też mam nieźle potrzaskane :evil:
Oczywiście rehabilitacja to nic innego jak zaleczenie a kręgosłupa już nic nie naprawi więc będzie trzeba radykalnie zmienić swój tryb życia i powrócić do jakichś treningów tylko tym razem jakieś lajtowe żeby utrzymać odpowiednią jego kondycję...
ale jak na razie rehabilitant zakazał mi jakichkolwiek ćwiczeń poza jego zajęciami... jeszcze nie w tym stanie.
daro72 napisał/a: | Muszę się kiedyś do Ciebie wybrać i na żywca obejrzeć. |
No ja zapraszam... zadzwoń wcześniej i wpadaj.
daro72 napisał/a: | U mnie przyszła usterka katów i wymiana... |
Może przelot??... a jak nie to firma która robiła mi wydech robi też sportowe katalizatory które na pewno kosztują mniej niż oryginalne... jakby coś to dzwoń.
wolek napisał/a: | Damian jeśli moge się tak do siebie zwracać... |
ehhh, weź bo się obrażę... toż oczywiście że możesz ;-)
Lepiej znajdź chwilę czasu na przełomie lipca i sierpnia i wybierz się z nami na zlot A8/S8 do Niemiec: http://www.a8team.pl/topics56/4731.htm ... w tamtym roku opadły im kopary jak zajechaliśmy zwartą kolumną 11 aut :lol:
wolek napisał/a: | ... zdrowia nie kupisz... Reszta jest do odratowania, kasa-kasą, fura-furą (choć fakt twoja jest bella), zdrowie-zdrowiem. Podstawą jest pozytywne podejście. ;-) |
Jestem umiarkowanym optymistą z dużą domieszką realizmu :mrgreen:
Wprawdzie nie jestem w sytuacji kryzysowej ale nie mogę stać w miejscu kiedy wszystko dookoła się zmienia więc... potrzebuję małego wsparcia ( http://www.a8team.pl/topics10/4749.htm ) i ze spokojem wyjdę na prostą i ze zdrowiem i z innymi rzeczami też ;-) |
inspekcje przed zakupem
-
|
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
|
Wysłany: 2011-06-25, 22:01
|
|
|
ATLAS napisał/a: | A gdzie fotka jak to wygląda z tymi ściankami na czarno? Chyba że gdzieś przeoczyłem |
Wiem... wiem że miało być wcześniej ale nie miałem kiedy tego pstryknąć...
jak umyłem furę to urwanie głowy...
jak znalazłem chwilę na foto to deszcz z nieba i fura ufajdana po same klamki...
ale udało się wreszcie i poniżej fotki z poprawionym wydechem... tzn. puszki od spodu, całe tylne ścianki oraz wnętrza końcówek polakierowane na czarny mattttttttttt :lol:
sevi napisał/a: | Auto b.ladne a tak z innej beczki co to za fotelik dla dziecka z lewej strony.Pytam bo musze jakis kupic a ten twoj wyglada ok. |
Nie kojarzę firm (oba inne) ale przy ich kupnie moim podstawowym kryterium wyboru były po pierwsze certyfikaty bezpieczeństwa, poźniej jego funkcjonalność a na końcu kolorystyka ;-) |
inspekcje przed zakupem
-
|
|
|
|
|
sevi
Moje A8
Rocznik: 2001
Silnik cm3: 6000
Skrzynia: tiptronic
Imię: Seweryn
Jeżdzę: A8 W12
Pomógł: 2 razy Wiek: 47 Dołączył: 25 Lut 2011 Posty: 94 Skąd: Mazowieckie
|
Wysłany: 2011-06-25, 22:56
|
|
|
Furmanka jak marzenie. |
_________________ A8 D2 6.0 W 12
BMW 645 CI
Zaczyna brakowac mocy! |
|
|
|
|
|
|
|
123mielony
Moje A8
Rocznik: 2005
Skrzynia: Tiptronic F1
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: D3
Pomógł: 47 razy Wiek: 47 Dołączył: 20 Maj 2009 Posty: 1828 Skąd: Biłgoraj
|
Wysłany: 2011-06-26, 07:32
|
|
|
FOSS faktycznie teraz jest lepiej. |
|
|
|
|
BiLu
Moje A8
Rocznik: 1997
Skrzynia: manual
Imię: Jacek
Jeżdzę: S8 D2
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Lut 2010 Posty: 229 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2011-06-26, 17:42
|
|
|
jak dla mnie trochę za duże końcówki wydechu, no ale ważne, że właścicielowi się podoba :-P |
|
|
|
|
|
JIMM [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-07-09, 10:45
|
|
|
FOSS napisał/a: | tzn. puszki od spodu, całe tylne ścianki oraz wnętrza końcówek polakierowane na czarny mattttttttttt :lol: |
zmieniam zdanie............widziałem chyba na trasie w okolicy wylotu na Gdańsk z W-wy..........................zacnie wyglada :shock: :shock: :shock: |
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
|
Wysłany: 2011-07-10, 09:26
|
|
|
zanjac napisał/a: | zmieniam zdanie............zacnie wyglada :shock: :shock: :shock: |
Cóż kolego zanjac, jak to często bywa zdjęcia nie oddają w pełni piękna, brzydoty, uczuć i klimatu który temu zdjęciu towarzyszy...
znając Twoje raczej krytyczne podejście do ewentualnych przeróbek/ulepszania A8/S8 to Twoje słowa to miód na moje serce :-o
zanjac napisał/a: | widziałem chyba na trasie w okolicy wylotu na Gdańsk z W-wy.......................... |
To jest możliwe... niedawno ze 3 razy tamtędy z Wa-wy wylatywałem ;-)
Swoją drogą szkoda że nie mieliśmy okazji stanąć i pogadać... znamy się już niby długo ale face-to-face to nie mieliśmy chyba jeszcze okazji ;-) |
inspekcje przed zakupem
-
|
|
|
|
|
|
|
|
JIMM [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-07-11, 15:21
|
|
|
FOSS napisał/a: | Swoją drogą szkoda że nie mieliśmy okazji stanąć i pogadać... znamy się już niby długo ale face-to-face to nie mieliśmy chyba jeszcze okazji ;-) |
goniłem cię ale................jechałem jako pasażer z żoną A klasą , no i nie wyszło.
Zawsze chodziły mi po głowie przeróbki w D2 na exhaust dual a teraz w D3 na wydech W12 ale po widoku twojej na żywo znów mam burzę mózgu :-P |
|
|
|
|
cerbera
Moje A8
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: triptronic
Imię: Sebastian
Jeżdzę: D3 4.2
|
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
|
Wysłany: 2011-07-15, 13:15
|
|
|
cerbera napisał/a: | Kolego Foss a co z tym filmikiem jak spiewa wydech??? bedzie?? :-P |
Przyznaję się bez bicia że ten element strasznie zaniedbałem... tzn. nawet nie przystąpiłem do nagrania :-?
ale nadrobię zaległości... po weekendzie bo w weekend raczej nie dam rady :-P |
inspekcje przed zakupem
-
|
|
|
|
|
cyganeria [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-08-28, 15:30
|
|
|
Witam
Foss powiedz mi jaki koszt przeróbki i gdzie mogę taki zrobić :-)) było by super jak bym się dowiedział :-))
Daj mi znac co i jak na maila siacho4@o2.pl |
|
|
|
|
|
|
|
tomekzabrze
Moje A8
Rocznik: 1998
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Tomek
Jeżdzę: S8 D2 340
Pomógł: 6 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Paź 2009 Posty: 306 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 2011-09-25, 14:09
|
|
|
czy mi sie wydaje ze czy autko bylo w katowicach w sobote na summer......... raczj wątpie zeby taka druga w pl byla:) |
|
|
|
|
|