Ogłoszenie 

części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
Time Bandit by FOSS :D  
Autor Wiadomość
Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2016-01-28, 22:45   

Pixel napisał/a:
A co do brzmienia diesla to ten mi się podoba:

https://www.youtube.com/watch?v=WN0Zc2CaYYU

Paaanie miażdży cyce ten diesel :)

FOSS 
Moje A8

Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Wysłany: 2016-01-29, 01:22   

Lukas134 napisał/a:
FOSS, no jeszcze sam nie wiem :) na pewno coś muszę zmienić bo moje mi się już zmieniły :D Ty też już na Multispokach jeździsz z 10 lat licząc wszystkie A8 :D :D

Znudziły jak rozumiem?... wiem coś o tym :)

Jak sam zauważyłeś ja wciąż na tych Mulispoke'ach śmigam i też mi się już trochę znudziły.
Co śmieszniejsze Multispoke'ów przez ten czas miałem chyba z 10 kompletów ale te na których jeżdżę to wciąż te same które kupiłem do swojej pierwszej D2-ki :)
I niektórzy narzekają, że 20" to za dużo jak na polskie drogi, że opony się niszczą, że felgi łamią.... a ja na tym komplecie już tyle km zrobiłem i żadnej felgi nie połamałem i żadnej jeszcze nie musiałem prostować :D

drago_o napisał/a:
FOSS jeszcze tylko dobrego ognia z rury brakuje :D Dźwięk jest bajkowy :)

Marchewy?... o nie, nie, nie w tym aucie...
jeździłem naprawdę szybkimi autami... RS6C7, RS7, R8Plus, GTR, M6, Impreza robiona na 1/4 mili czy też stare poczciwe ale dobrze dmuchnięte S4B5 2.7BiT....
w takich autach marchewy dodają jeszcze pikanterii ale w moim...
mój przy takich autach to zwykła klasa turystyczna :)

Może kiedyś, jak trafię coś w lotka, to zrobię naprawdę mocne RS8 i wtedy na pewno będzie i ryk i strach i marchewy :D

drago_o napisał/a:
Jest sporo dobrze brzmiących TDI. Obniżyć ton, lekki przelot i już pojawi sie lekki bulgot i świetny syk turbiny przy wbijaniu na obroty :) Dużo mu nie trzeba :D

Całkiem dobry dźwięk diesla ma fabryczny zresztą wydech w BMW 335d E92
tam siedzi oczywiście rzędowa szóstka 3.0 ale jest Bi-turbo.
Jak pracowałem w BMW to bardzo lubiłem tym jeździć. To było auto które poważnie zachwiało moje skłonności do większych benzynowych V6,V8 wspomaganych podtlenkiem LPG.
Czarne, w M-pakiecie, z czerwono-czarnym środkiem wyglądało zabójczo a do tego przyspieszało jak złe, paliło jakieś śmieszne ilości paliwa i w ogóle nie brzmiało jak diesel.

Rok później chciałem zmienić samochód. A8 nie brałem pod uwagę, miało być A6C5 Avant w quattro i tu, właśnie przez owe BMW, zacząłem mieć poważny dylemat silnikowy - 4.2V8 + lpg czy jednak 2.5TDI <hmm>
O dylemacie silnikowym powiedziałem kolegom z ASO AUDI - ci z silnika 2.5TDI szybko mnie wyleczyli :)
Zacząłem więc szukać 4.2V8 i okazało się, że znalezienie fajnego egzemplarza w ładnej kolorystyce i w dobrym wyposażeniu to prawie jak cud nad Wisłą <boisie> .... ze zwykłej A6 wyleczyłem się sam :)
Zacząłem więc szukać S6C5 Avant - tu silnik zawsze jedyny słuszny, kolorystyka też lepsza od A6, zawias sportowy... czego chcieć więcej?....
W tzw. międzyczasie zauważyłem, że dokładając całkiem niewiele można spokojnie z tym samym silnikiem kupić A8D2... po-lift mi się podoba ale... sedan?
Temat podchwyciła moja małżonka, wytypowaliśmy wspólnie coś w Garwolinie i pojechaliśmy obejrzeć.
Po jeździe testowej moja żona skwitowała krótko: "Zajebisty. Kupuj." Tym samym z zakupu S6C5 wyleczyła mnie żona :)
Po szczegółowym przeglądzie w zaprzyjaźnionym ASO kupiłem swoje pierwsze A8 :D

No dobra, bo trochę się rozpisałem... to tak wracając do brzmienia wydechu to muszę się przyznać, że w tym przedmiocie to ja zdrowy na umyśle chyba całkiem nie jestem :)
Daleko nie patrząc, taka sytuacja z dnia dzisiejszego...

Po pracy wracam do domu.
Auto zaparkowane na parkingu pod marketem - jest po sąsiedzku do firmy więc "2 kroki od sroki".

Wsiadam, naciskam lekko start i czekam.... patrzę jak włącza się to całe podświetlenie i startuje MMI :)
Okey okey, nie ma się co zwilżać... START, silnik zagadał.... już miałem trzepnąć drzwiami ale na chwilę jeszcze je uchylam....
- Czy aby na pewno brzmi tak samo dobrze jak zawsze?.... - Tak, tak, nic się nie zmieniło - uśmiecham się sam do siebie :)

No dobra, obroty spadły, można ruszać. Na CD odpalam jeszcze jakąś spokojną muzę, mój ostatnio ulubiony kawałek więc podgłaśniam i ... jeszcze podgłaśniam i ... jeszcze trochę podgłaśniam i myślę sobie:
- Tak, to jest to, w ten sposób można wracać z pracy.
Teraz spokojnie, bez pośpiechu, prosto do domu.

Mam do przejechania niecałe 3 km
Wyjeżdżam z parkingu... tu jakiś przechodzień patrzy z zaciekawieniem więc delikatnie dodałem gazu...
- Jest, zabulgotało :) - znowu uśmiecham się sam do siebie i bezwiednie prawym kciukiem przyciszam trochę muzykę.

Z parkingu pod marketem jakiś typ wyskoczył za mną dosyć agresywnie i już mi siedzi na zderzaku.
- No czego znowu...? - myślę sobie i jeszcze bardziej przyciszam muzykę.
Puściłbym typa przodem ale tam nie ma gdzie więc niespiesznie dojeżdżamy do skrzyżowania.

Do domu mam w lewo i już miałem skręcać ale przed wbiciem kierunkowskazu przebiega mi ostatnia myśl:
- W lewo zabudowany, nie ma nawet gdzie przycisnąć i posłuchać wydechu a w prawo za 50m koniec zabudowanego więc może by tak.....
... i w tym momencie wbijam już prawy kierunek i jednocześnie prawym kciukiem zciszam muzykę już do zera a lewą uchylam lekko szybę kierowcy.

Noi tyle sobie posłuchałem muzyki z CD... nawet jeden cały utwór nie przeleciał, może minuta minęła :D
Skręcam w prawo, typ spod marketu za mną więc nie czekając zbytnio prostuję lekko prawą nogę - zza okna znajomy bulgot zastępuje najlepsze utwory najlepszych ze wszystkich moich CD razem wziętych.....
typ spod marketu nie podjął tematu :D

Dzisiaj daleko nie pojechałem, ze 3 kilometry może i zaraz zawróciłem ale zdarza mi się jechać prosto do domu i przejechać obok niego bez zatrzymywania i pojechać dalej następne kilkanaście kilometrów...... bo z pracy do domu za blisko a auto bidne, niedogrzane takie...
noi słyszałem kiedyś od kolegów z podwórka, że pająki do wydechu wchodzą jak auto jest mało jeżdżone... no a ja pająków nie lubię więc trzeba to wydmuchać od czasu do czasu :D :D
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

drago_o 
Moje A8

Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Wysłany: 2016-01-29, 06:29   

FOSS napisał/a:
Marchewy?... o nie, nie, nie w tym aucie...

Nie mówie, że z każdego pierdnięcia... ale... jak już przegazujesz to na odcince mogło by wyzionąć :D Co za różnica czy to A8 czy RS6 C7 ;) V8 to V8
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2016-01-29, 12:57   

FOSS, Ja bym na twoim miejscu jednak obrał trase 30km do domu z pracy z kawałkiem autostrady. bedzie lżej dla twoich uszu dla pająków i to tyle :D

Trudno uwierzyć że chłop w tym wieku a takie potrzeby ma :) Ale to u nas dośc powszechne i niech sobie poczyta ten wczorajszy wygadany posiadacz starej D4 :)

FOSS 
Moje A8

Wysłany: 2016-02-21, 22:03   

Słowo daję, że w grudniu przed świętami podniosłem ją wyraźnie do góry <hmm> ....
ale jak na nią patrzę to sam nie wiem czym i w którą stronę kręciłem <faktycznie>

-

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2016-02-21, 22:09   

Tez nie wiem ale jest dobrze :)

Dymian 
Moje A8

Silnik cm3: 3,2
Skrzynia: Automat
Zasilanie: PB+LPG
Jeżdzę: VW
Wysłany: 2016-02-22, 20:29   

Tylko ten osad z grilla przetrzyj z lamp tylnych w końcu <jezyk2>

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2016-02-22, 20:34   

Dymian napisał/a:
Tylko ten osad z grilla przetrzyj z lamp tylnych w końcu

Nie da sie bo ciagle jest nowy. Tak to jest jak masz tdi po chipie bez dpf i sie non stop pedał wciska w podłoge :D

FOSS 
Moje A8

Wysłany: 2016-07-10, 18:28   

Noi tak...
Swoje letnie kółka 20" Multispoke mam już z 8 lat. W odróżnieniu od wielu innych użytkowników przez cały ten czas nigdy żadnej nie połamałem, nie spawałem, nie prostowałem.
Ale niestety... ostatniej zimy kół letnich zgodnie z wcześniejszą tradycją tym razem nie udało mi się pieczołowicie umyć do leżakowania noi to miało chyba destrukcyjny wpływ na ich stan zewnętrzny - klar zaczął schodzić w wielu miejscach i przestały wyglądać tak dostojnie.

Ponieważ już kiedyś myślałem nad zmianą tego letniego zestawu na coś innego to padł pomysł na zrobienie Mulispoke na czarno i pozostawianie ich w tym kolorze tylko na zimę ale....
zupełnie przypadkiem zgadałem się z forumowym kolegą Adrianem i jego bratem Łukaszem i po namowach z duszą na ramieniu oddałem koła do odświeżenia.

Efekt końcowy przeszedł moje oczekiwania - przyznaję, nie jest to już fabryka czyli polerowane aluminium pokryte klarem ale efekt chrom shadow o dziwo wygląda bardzo podobnie do fabrycznych i wg. mnie dostały drugie życie :)
Krótkie fotostory poniżej :)

Mulispoke po wypiaskowaniu (chyba nie chciałem tego oglądać na żywo) :)

Multispoke na czarno :)

Multispoke w nowym wydaniu :)

.
.

-

pebo 
Moje A8

Silnik cm3: BFM
Skrzynia: GQF
Imię: Krzysztof
Jeżdzę: A8L D3/A3 8L
Wysłany: 2016-07-10, 18:49   

Nie no Damianie, efekt naprawdę spoko, a zwłaszcza z tymi tarczami hamulcowymi.

drago_o 
Moje A8

Silnik cm3: 3936
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Wysłany: 2016-07-10, 19:24   

Na żywo felgi zabijały... wyglądały naprawdę mega!! Szkoda, że było już ciemnawo... No i w tym miejscu też graty dla "fantasty" za dobrą robotę. :P :)
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

jordan233 
Moje A8

Silnik cm3: 4.2
Imię: Sławek
Wysłany: 2016-07-10, 19:54   

Fajnie fajnie <okok>

FOSS 
Moje A8

Wysłany: 2016-11-03, 16:07   

Noi nastała zima :/

W tym roku wcześniej trochę ale ja sporo jeżdżę a nocami temperatury już bliskie 0°C więc nabyłem jakieś rolki i opony i ubrałem na auto.
I takie cóś mi z tego wyszło jak na foto <hmm>
Koła 8,5Jx19" ale jak patrzę na nie na samochodzie to chyba wydają się mniejsze... lipa :/

Poprawiłem bo było 19Jx8,5" ;)

-

Lechu 
Moje A8

Rocznik: 2001
Skrzynia: Tipronic
Imię: Xxx
Jeżdzę: D2
Wysłany: 2016-11-03, 19:20   

Jak, aż tak bardzo Ci się nie podoba to możemy się zamienić :) Ja ci dam s80 a ty mi D3 ;)

ernesto 
Moje A8

Rocznik: 1996
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Imię: Ernest
Jeżdzę: A8 D2 S-line
Wysłany: 2016-11-03, 20:59   

FOSS napisał/a:
Koła 19Jx8,5" ale jak patrzę na nie na samochodzie to chyba wydają się mniejsze... lipa

Opatrzyłeś się, wyobraź sobie co byś czuł gdybyś musiał wrócić do ori zestawu.
Ogólnie nie ma tragedii zawsze to lepiej jak 18"

Administratorzy, moderatorzy i klubowicze.

Odpowiedz do tematu