|
Autor |
Wiadomość |
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-01-28, 22:45
|
|
|
Paaanie miażdży cyce ten diesel |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2016-01-29, 01:22
|
|
|
Lukas134 napisał/a: | FOSS, no jeszcze sam nie wiem na pewno coś muszę zmienić bo moje mi się już zmieniły Ty też już na Multispokach jeździsz z 10 lat licząc wszystkie A8 |
Znudziły jak rozumiem?... wiem coś o tym
Jak sam zauważyłeś ja wciąż na tych Mulispoke'ach śmigam i też mi się już trochę znudziły.
Co śmieszniejsze Multispoke'ów przez ten czas miałem chyba z 10 kompletów ale te na których jeżdżę to wciąż te same które kupiłem do swojej pierwszej D2-ki
I niektórzy narzekają, że 20" to za dużo jak na polskie drogi, że opony się niszczą, że felgi łamią.... a ja na tym komplecie już tyle km zrobiłem i żadnej felgi nie połamałem i żadnej jeszcze nie musiałem prostować
drago_o napisał/a: | FOSS jeszcze tylko dobrego ognia z rury brakuje Dźwięk jest bajkowy |
Marchewy?... o nie, nie, nie w tym aucie...
jeździłem naprawdę szybkimi autami... RS6C7, RS7, R8Plus, GTR, M6, Impreza robiona na 1/4 mili czy też stare poczciwe ale dobrze dmuchnięte S4B5 2.7BiT....
w takich autach marchewy dodają jeszcze pikanterii ale w moim...
mój przy takich autach to zwykła klasa turystyczna
Może kiedyś, jak trafię coś w lotka, to zrobię naprawdę mocne RS8 i wtedy na pewno będzie i ryk i strach i marchewy
drago_o napisał/a: | Jest sporo dobrze brzmiących TDI. Obniżyć ton, lekki przelot i już pojawi sie lekki bulgot i świetny syk turbiny przy wbijaniu na obroty Dużo mu nie trzeba |
Całkiem dobry dźwięk diesla ma fabryczny zresztą wydech w BMW 335d E92
tam siedzi oczywiście rzędowa szóstka 3.0 ale jest Bi-turbo.
Jak pracowałem w BMW to bardzo lubiłem tym jeździć. To było auto które poważnie zachwiało moje skłonności do większych benzynowych V6,V8 wspomaganych podtlenkiem LPG.
Czarne, w M-pakiecie, z czerwono-czarnym środkiem wyglądało zabójczo a do tego przyspieszało jak złe, paliło jakieś śmieszne ilości paliwa i w ogóle nie brzmiało jak diesel.
Rok później chciałem zmienić samochód. A8 nie brałem pod uwagę, miało być A6C5 Avant w quattro i tu, właśnie przez owe BMW, zacząłem mieć poważny dylemat silnikowy - 4.2V8 + lpg czy jednak 2.5TDI
O dylemacie silnikowym powiedziałem kolegom z ASO AUDI - ci z silnika 2.5TDI szybko mnie wyleczyli
Zacząłem więc szukać 4.2V8 i okazało się, że znalezienie fajnego egzemplarza w ładnej kolorystyce i w dobrym wyposażeniu to prawie jak cud nad Wisłą .... ze zwykłej A6 wyleczyłem się sam
Zacząłem więc szukać S6C5 Avant - tu silnik zawsze jedyny słuszny, kolorystyka też lepsza od A6, zawias sportowy... czego chcieć więcej?....
W tzw. międzyczasie zauważyłem, że dokładając całkiem niewiele można spokojnie z tym samym silnikiem kupić A8D2... po-lift mi się podoba ale... sedan?
Temat podchwyciła moja małżonka, wytypowaliśmy wspólnie coś w Garwolinie i pojechaliśmy obejrzeć.
Po jeździe testowej moja żona skwitowała krótko: "Zajebisty. Kupuj." Tym samym z zakupu S6C5 wyleczyła mnie żona
Po szczegółowym przeglądzie w zaprzyjaźnionym ASO kupiłem swoje pierwsze A8
No dobra, bo trochę się rozpisałem... to tak wracając do brzmienia wydechu to muszę się przyznać, że w tym przedmiocie to ja zdrowy na umyśle chyba całkiem nie jestem
Daleko nie patrząc, taka sytuacja z dnia dzisiejszego...
Po pracy wracam do domu.
Auto zaparkowane na parkingu pod marketem - jest po sąsiedzku do firmy więc "2 kroki od sroki".
Wsiadam, naciskam lekko start i czekam.... patrzę jak włącza się to całe podświetlenie i startuje MMI
Okey okey, nie ma się co zwilżać... START, silnik zagadał.... już miałem trzepnąć drzwiami ale na chwilę jeszcze je uchylam....
- Czy aby na pewno brzmi tak samo dobrze jak zawsze?.... - Tak, tak, nic się nie zmieniło - uśmiecham się sam do siebie
No dobra, obroty spadły, można ruszać. Na CD odpalam jeszcze jakąś spokojną muzę, mój ostatnio ulubiony kawałek więc podgłaśniam i ... jeszcze podgłaśniam i ... jeszcze trochę podgłaśniam i myślę sobie:
- Tak, to jest to, w ten sposób można wracać z pracy.
Teraz spokojnie, bez pośpiechu, prosto do domu.
Mam do przejechania niecałe 3 km
Wyjeżdżam z parkingu... tu jakiś przechodzień patrzy z zaciekawieniem więc delikatnie dodałem gazu...
- Jest, zabulgotało - znowu uśmiecham się sam do siebie i bezwiednie prawym kciukiem przyciszam trochę muzykę.
Z parkingu pod marketem jakiś typ wyskoczył za mną dosyć agresywnie i już mi siedzi na zderzaku.
- No czego znowu...? - myślę sobie i jeszcze bardziej przyciszam muzykę.
Puściłbym typa przodem ale tam nie ma gdzie więc niespiesznie dojeżdżamy do skrzyżowania.
Do domu mam w lewo i już miałem skręcać ale przed wbiciem kierunkowskazu przebiega mi ostatnia myśl:
- W lewo zabudowany, nie ma nawet gdzie przycisnąć i posłuchać wydechu a w prawo za 50m koniec zabudowanego więc może by tak.....
... i w tym momencie wbijam już prawy kierunek i jednocześnie prawym kciukiem zciszam muzykę już do zera a lewą uchylam lekko szybę kierowcy.
Noi tyle sobie posłuchałem muzyki z CD... nawet jeden cały utwór nie przeleciał, może minuta minęła
Skręcam w prawo, typ spod marketu za mną więc nie czekając zbytnio prostuję lekko prawą nogę - zza okna znajomy bulgot zastępuje najlepsze utwory najlepszych ze wszystkich moich CD razem wziętych.....
typ spod marketu nie podjął tematu
Dzisiaj daleko nie pojechałem, ze 3 kilometry może i zaraz zawróciłem ale zdarza mi się jechać prosto do domu i przejechać obok niego bez zatrzymywania i pojechać dalej następne kilkanaście kilometrów...... bo z pracy do domu za blisko a auto bidne, niedogrzane takie...
noi słyszałem kiedyś od kolegów z podwórka, że pająki do wydechu wchodzą jak auto jest mało jeżdżone... no a ja pająków nie lubię więc trzeba to wydmuchać od czasu do czasu |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
drago_o
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-01-29, 12:57
|
|
|
FOSS, Ja bym na twoim miejscu jednak obrał trase 30km do domu z pracy z kawałkiem autostrady. bedzie lżej dla twoich uszu dla pająków i to tyle
Trudno uwierzyć że chłop w tym wieku a takie potrzeby ma Ale to u nas dośc powszechne i niech sobie poczyta ten wczorajszy wygadany posiadacz starej D4 |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
|
Wysłany: 2016-02-21, 22:03
|
|
|
Słowo daję, że w grudniu przed świętami podniosłem ją wyraźnie do góry ....
ale jak na nią patrzę to sam nie wiem czym i w którą stronę kręciłem
|
inspekcje przed zakupem
-
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-02-21, 22:09
|
|
|
Tez nie wiem ale jest dobrze |
|
|
|
|
|
|
|
Dymian
Moje A8
Silnik cm3: 3,2
Skrzynia: Automat
Zasilanie: PB+LPG
Jeżdzę: VW
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Mar 2011 Posty: 161 Skąd: Lubelskie
|
Wysłany: 2016-02-22, 20:29
|
|
|
Tylko ten osad z grilla przetrzyj z lamp tylnych w końcu |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-02-22, 20:34
|
|
|
Dymian napisał/a: | Tylko ten osad z grilla przetrzyj z lamp tylnych w końcu |
Nie da sie bo ciagle jest nowy. Tak to jest jak masz tdi po chipie bez dpf i sie non stop pedał wciska w podłoge |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
|
Wysłany: 2016-07-10, 18:28
|
|
|
Noi tak...
Swoje letnie kółka 20" Multispoke mam już z 8 lat. W odróżnieniu od wielu innych użytkowników przez cały ten czas nigdy żadnej nie połamałem, nie spawałem, nie prostowałem.
Ale niestety... ostatniej zimy kół letnich zgodnie z wcześniejszą tradycją tym razem nie udało mi się pieczołowicie umyć do leżakowania noi to miało chyba destrukcyjny wpływ na ich stan zewnętrzny - klar zaczął schodzić w wielu miejscach i przestały wyglądać tak dostojnie.
Ponieważ już kiedyś myślałem nad zmianą tego letniego zestawu na coś innego to padł pomysł na zrobienie Mulispoke na czarno i pozostawianie ich w tym kolorze tylko na zimę ale....
zupełnie przypadkiem zgadałem się z forumowym kolegą Adrianem i jego bratem Łukaszem i po namowach z duszą na ramieniu oddałem koła do odświeżenia.
Efekt końcowy przeszedł moje oczekiwania - przyznaję, nie jest to już fabryka czyli polerowane aluminium pokryte klarem ale efekt chrom shadow o dziwo wygląda bardzo podobnie do fabrycznych i wg. mnie dostały drugie życie
Krótkie fotostory poniżej
Mulispoke po wypiaskowaniu (chyba nie chciałem tego oglądać na żywo)
Multispoke na czarno
Multispoke w nowym wydaniu
.
. |
inspekcje przed zakupem
-
|
|
|
|
|
pebo
Moje A8
Silnik cm3: BFM
Skrzynia: GQF
Imię: Krzysztof
Jeżdzę: A8L D3/A3 8L
Pomógł: 35 razy Wiek: 49 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 1442 Skąd: B.Podl.
|
Wysłany: 2016-07-10, 18:49
|
|
|
Nie no Damianie, efekt naprawdę spoko, a zwłaszcza z tymi tarczami hamulcowymi. |
_________________ Bądź dobry jak chleb. |
|
|
|
|
|
|
|
drago_o
Moje A8
Silnik cm3: 3936
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
|
jordan233
Moje A8
Silnik cm3: 4.2
Imię: Sławek
Pomógł: 14 razy Dołączył: 12 Kwi 2011 Posty: 1510 Skąd: GBY
|
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
|
Wysłany: 2016-11-03, 16:07
|
|
|
Noi nastała zima
W tym roku wcześniej trochę ale ja sporo jeżdżę a nocami temperatury już bliskie 0°C więc nabyłem jakieś rolki i opony i ubrałem na auto.
I takie cóś mi z tego wyszło jak na foto
Koła 8,5Jx19" ale jak patrzę na nie na samochodzie to chyba wydają się mniejsze... lipa
Poprawiłem bo było 19Jx8,5" ;) |
inspekcje przed zakupem
-
|
|
|
|
|
Lechu
Moje A8
Rocznik: 2001
Skrzynia: Tipronic
Imię: Xxx
Jeżdzę: D2
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 666 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: 2016-11-03, 19:20
|
|
|
Jak, aż tak bardzo Ci się nie podoba to możemy się zamienić Ja ci dam s80 a ty mi D3 |
|
|
|
|
|
|
|
ernesto
Moje A8
Rocznik: 1996
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Imię: Ernest
Jeżdzę: A8 D2 S-line
Pomógł: 100 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Wrz 2011 Posty: 3502 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2016-11-03, 20:59
|
|
|
FOSS napisał/a: | Koła 19Jx8,5" ale jak patrzę na nie na samochodzie to chyba wydają się mniejsze... lipa |
Opatrzyłeś się, wyobraź sobie co byś czuł gdybyś musiał wrócić do ori zestawu.
Ogólnie nie ma tragedii zawsze to lepiej jak 18" |
_________________ Wyrazy szczerego żalu i współczucia z powodu śmierci Ernesta.
Administratorzy, moderatorzy i klubowicze.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|