Ogłoszenie 

części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
A8 D2 4.2 Quattro - Forumowa Książka Serwisowa - str.1  
Autor Wiadomość
Preston81 
Moje A8

Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic FBG
Zasilanie: PB
Imię: Maciej
Jeżdzę: S8D2 AQH
Wysłany: 2016-04-11, 16:47   

proszę
https://drive.google.com/file/d/0BymT7bKNQ_XjbnRPbVhCN0g1Y00/view?usp=sharing

tutaj więcej ale będą dostępne tak za 5-10min , a może już są
https://drive.google.com/folderview?id=0BymT7bKNQ_XjZWhibFlmTFJuTE0&usp=sharing

najlepsze jest t ze nikt niczego nie slyszal i nie slyszy no trudno ja tam słysze , fachman tez , najsmutniejsze jest to ze wiekszosc nie chce slyszec :) wszystkie odpalenia na zimno byly krecone , w nie jednym d3 tez slyszalem na parkingach ale co tam zdawalo mi sie wymyslam :D spoko :D

CINEK 
Moje A8

Rocznik: 2003
Skrzynia: Tip.F1 GNU
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D3 BFM
Wysłany: 2016-04-11, 17:19   

Łoj Panie, nie bierz tego do siebie...wiesz dobrze ze po wymianje na ten nowy i tak bedziesz nasłuchiwał. I po pewnym czasie znow Ci zacznie cos w głowie stukać ;) oby nie :) .

A tym czasem bylem dzis na tescie drogowym opon na wyważarce hunter i okazalo sie ze jedna nowa opona jest niezdatna do jazdy <nie>
Od razu zglosilem reklamacje, powiedzialem co i jak, i miła Pani potwierdziła ze oni też na tej maszynie beda ją sprawdzać...w kazdym razie nic mnie to nie kosztuje oprocz zrzucenia i ponownegi załozenia opony. Odbior, ekspertyza i wymiana na nową na ich koszt.

Generalnie opon nie przekreslam, bo po tym wyważeniu na maszynie hunter jedzie sie juz pieknie, do momentu kiedy ta jedna na chwile da o sobie znac. Ale są bardzo ciche, miekkie i daja sie bez problemu wyważyc.
Nawet w markowych trafi sie felerny produkt, jak wyzej z moim squrwiałym reduktorem geniuszem <onie> <faktycznie>

w załączniku wynik opony, która sama miała bicie 14kg, czy jakkolwiek to zwał, ale norma jest do 12kg

No nic teraz kolo miesiaca na zimowkach polatam <bezradny>

opona.pdf
test opony
Pobierz Plik ściągnięto 145 raz(y) 80,21 KB

Preston81 
Moje A8

Wysłany: 2016-04-11, 19:27   

masakra :) no a poprzednie koszta jakie poniosles zmiany wywazanie itd? czy nie powinni po stukroc sprawdzac tego zanim sprzedadza jak to przeszlo testy ? przeciez to jest jakas masakra , a co jak bys mial wypadek ? zadoscuczynienie musi byc wywazenie na ich koszt wsadzilbym im w dupe to za malo! moze sprzedaja jakies odpady z produkcji co to za firma ci to sprzedala ?

CINEK 
Moje A8

Wysłany: 2016-04-11, 19:38   

kupiłem je na oponeo, ale mimio to rozmawiałem z tym chłopakiem co mi je wyważał na HUNTERze i mówił że zna te opony ZEETEX, które mam bo tez je sprzedają i nie są to złe opony. Nie są to typowe chinczyki (to są MADE IN INDONESIA) :p , ale mi powiedział że po prostu miałem pecha bo: normalnie opona musi przejść taki sam test jak ja przeprowadziłem, kontrolę jakości itp, ale robią przy tym tylko ludzi i każdemu się zdarzy coś przeoczyć, albo po prostu puścić mimo wad.

Tak samo jest u nas na produkcji...rzeczy które powinny być oczywiste do wyłapania przy kontroli jakości czasem przechodzą i tyle...

nich mi tą oponę uznają i dadzą nową to będzie dobrze, bo każdy wie jak w tym kraju bywa <bezradny>

matrose1983 
Moje A8

Rocznik: 2006
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: Tiptronic Sport F1
Zasilanie: ON
Imię: Andrzej
Jeżdzę: A8 D3
Wysłany: 2016-04-11, 20:41   

bez obrazy

pakujesz do a8 opony zeetex?
jakie to bym nawet mojej zonie do golfa nie założył

uuu panie <nie> <onienie>

CINEK 
Moje A8

Wysłany: 2016-04-11, 21:01   

a to że kupiłem dwa chinskie nastawniki za 1400zł które chodzą bez zarzutu zamiast nowe za 6000zł czy pompe paliwa QAP za 180zł która chodzi mi już ponad 3 lata zamiast nowej vdo za 500zł to znaczy że co ??? bo nie wiem o co mam się obrażać ???

to teraz ja mam pytanie? nie kupił byś tych opon bo dlaczego? miałeś je i masz złe doświadczenie? bo jeśli nie to na jakiej podstawie mowisz że sa blee..? bo nie ma tam znaczka dunlopa, conti, lub misia z oponami?

nowe to nowe, 3 lata gwarancji jest, a wole tak niż :

a. wydać 3500zł na nowe markowe, ...tak szkoda mi bo mam w co inwestować jak dziecko czy rozwój firmy
b. kupić używki i wqurwiać się bo twrade, to wyząbkowane, to krzywe, to nie wiem co kupie....
c. do mojego stylu jazdy starego rencisty sa wystarczające....

różnie ludzie do tych spraw podchodzą, a jak już wiele razy tu pisałem lubie experymentować bo przynajmniej inni będą w przyszłości wiedzieć jakie dezycje podjąć, którą drogą pójść a którą omiajać. I zawsze się znajdą Ci co to tylko na ori cześciach latają i Ci którzy kupują tańsze zamienniki, bo nie widzi im się płacienia 50 - 80 % więcej tlyko dlatego że tam markowy znaczek stoi.... :)

a niby czym się różni ta opona od nexenów, które cenowo tak samo stoją a we właściwościach nawet gorzej wypadają?

na razie testy.... jeśli po jakimś czasie nie będą sie nadawały do jazdy i będą z nimi same problemy to nie pozostawie na nich suchej nitki, bo nie boje się przyznać do błędu. Jeśli natomiast wszystko z nimi będzie ok to będe je jak najbardziej wszystkim polecał jako tani i dobry zamiennik opon markowych.

I większość przyzna że rację i będzie zadowolona jeśli po kupnie opon 19" zostanie im w kieszeni ponad 2500zł. <hihi>

Preston81 
Moje A8

Wysłany: 2016-04-11, 21:08   

ja tez o zetexach slyszalem dobre slowa co prawda inny segment aut, mi chodzi tylko o weryfikacje produktu przed wprowadzeniem go do sprzedazy

CINEK 
Moje A8

Wysłany: 2016-04-11, 21:15   

wiesz Maciek co może jeszcze być... oni pewnie kupują to masowo i w kontenery upychają po brzegi może właśnie taka "ugnieciona" mi się trafiła <bezradny>

na razie czekam aż mi przyślą nową z tym że jutro tam zadzwonię i powiem że przed wysłaniem mają ją przetestować na HUNTERze, zebym w razie W bubla nie dostał znów ;)

Preston81 
Moje A8

Wysłany: 2016-04-11, 21:28   

a jaka cena za sprawdzenie na hunterze?

CINEK 
Moje A8

Wysłany: 2016-04-11, 21:36   

ja za pełne wywazenia 4 kół w tym na jednej feldze przekładał opone co zmniejszyło dużo zakres bicia, zapłaciłem 68zł :]

w najgorszym wypadku kiedy wszystkie 4 muszą być przekładane po kilka razy (na tej jednej przekładał 2 razy ) to koszt takiego wyważenia to 240zł ponoć <bezradny>

danishow 
Moje A8

Rocznik: 2008
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: TT 6 Gang
Imię: Daniel
Jeżdzę: Touareg V8 420KM
Wysłany: 2016-04-11, 21:41   

martin_rs4 napisał/a:
to koszt takiego wyważenia to 240zł ponoć
To więcej niż w DE <faktycznie>

CINEK 
Moje A8

Wysłany: 2016-04-11, 21:58   

No właśnie tez cos mi sie nie zgadza, bo stalem przy nim jak wyważał bez i z rolką dociskową i tylko taka operacja kosztuje 60zl natomiast dodatkowo jak maszyna stwierdzi ze potrzebna jest optymalizacja opony wzgledem felgi to jest dodatkowo 8zl platne. Czyli wszystko by wychodzilo ieco ponad 100zl <bezradny>

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2016-04-15, 05:31   

Miałem raz komplet zimowek indonesia no i jeździły a były to jeszcze jakies kupione z felgami używki.
Pytałem u swoich szpeców o tego geniusza no i tak jak piszesz może się zdarzyć bubel tak jak i nastawnik prestona(tu jednak nie mam pewności gdzie chrobotało bardziej :D <cicho> )

Ale co do zamienników pomp paliwa(qap to pakowacz) niestety nie polecam. Kupiłem nawet taki zamiennik co miał wybite made in germany i wczoraj wleciała stara bo na przelewie barometr nawet nie dygnął tak silnie pompuje :]

U ciebie Marcin jest jednak zastosowany jakis patent w baku i chciał bym wiedziec jaki to na nim podejrzewam, że kada pompa co wypluje 4 bar da rade a zamienniki tyle potrafia wypluc na silnik-z przelewami jest gorzej.

Opony markowe tez sie zdarzały buble róznica polega na tym, że tanizny mają czesciej te okazy odpadowe.
Co do geniusza ja bym go kupił i zamontował tam gdzie robiłem i serwisuje swoje LPG więc jak by padł tak szybko to by jednak po koleżeńsku i ze zdrowym rozsądkiem do tego podeszli czyli opieprzyli centrale że szajs przysyła i dali mi nowy.

Ale kanapka jest tańsza i wielu se chwali :)

CINEK 
Moje A8

Wysłany: 2016-04-17, 22:09   

No raz ze tansza to jeszcze wydajniejsza niz geniusz. Ale chyba powoli z zczase sobie cala instalke zaminie. Reduktor jutro dojdzie a potem tylko jeszcze inne wtryski i komp na koncu z cala wiazka.

Za zoltego wtryska tez mi sie ie widzi juz dawaz ponad 200zl gdzie za dwa takie bede mial nowa listwe innych tez dobrze dzialajacych wtryskow ;)

Co do pompy to po prostu mam zdjeta obudowe kosza paliwa i pompa jest "otwarta na swiat " bez zadnych dodatkowych przerobek. Zasyssa z obu komor bez problemu...no chyba ze o czyms nie wiem <hmm>

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2016-04-17, 22:14   

martin_rs4 napisał/a:
No raz ze tansza to jeszcze wydajniejsza niz geniusz.

Powiedzmy że sa na tym samym poziomie :)

martin_rs4 napisał/a:
Co do pompy to po prostu mam zdjeta obudowe kosza paliwa i pompa jest "otwarta na swiat " bez zadnych dodatkowych przerobek. Zasyssa z obu komor bez problemu...no chyba ze o czyms nie wiem

Jak byś miał zdjętą obudowe to by ci ssała tylko do poziomu ok 1/4 zbiornika. Do dna nie ma szans bo na dnie nie siedzi i przelewy nie działają. Więc jesli jeździc możesz na rezerwie to masz zrobione cos jeszcze

Odpowiedz do tematu