Autor |
Wiadomość |
pepi
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 6,0
Skrzynia: tip
Zasilanie: PB+LPG
Imię: paweł
Jeżdzę: d3
Pomógł: 41 razy Wiek: 48 Dołączył: 17 Wrz 2012 Posty: 4800 Skąd: krzczonów
|
Wysłany: 2015-11-19, 07:33
|
|
|
Z UWAGI NA FAKT ŻE NIE JESTEŚMY OFICJALNYM DYSTRYBUTOREM GRUPY VAG, NASZE CZĘŚCI MAJĄ NIECZYTELNE ZNAKI TOWAROWE ( LOGO ) ORAZ OPAKOWANIA ZASTĘPCZE.
-trza było doczytać czyli towar zwracamy tam gdzie był bo jest w opisie co trzeba |
|
|
|
|
|
|
|
krzychu22.p1i
Moje A8
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: ZF
Zasilanie: PB
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: sporadycznie
Pomógł: 127 razy Dołączył: 14 Sie 2011 Posty: 3149 Skąd: Oderwany od rzeczywistości
|
Wysłany: 2015-11-19, 11:09
|
|
|
Te nastawniki do 1.8 4.2 itd w aso latają ponad 2 tys to jakim cudem maja byc w obrocie po 650zł?
Ciachneli jeszcze fotke ryżowca na ori pudełku i zadowoleni, następnie w opisie zabawna formułka i mają w du..e.. To powinno być karalne za wprowadzanie w błąd.. |
|
|
|
|
|
pepi
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 6,0
Skrzynia: tip
Imię: paweł
Jeżdzę: d3
Pomógł: 41 razy Wiek: 48 Dołączył: 17 Wrz 2012 Posty: 4800 Skąd: krzczonów
|
Wysłany: 2015-11-19, 12:28
|
|
|
Wysłałem i fajną wiadomość i otrzymałem odpowiedz
Nie sprzedajemy zamienników ani tym bardzie podrób !
Czekamy mam jeden Ori nowy to porównam z tym co dotrze ale jak się troszkę zagłębiłem w temat to są jeszcze na rynku napinacze Maxgear |
|
|
|
|
michalwruszak
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 5.4
Skrzynia: Automat
Imię: Michał
Jeżdzę: S-klasa W221
Pomógł: 75 razy Dołączył: 10 Kwi 2013 Posty: 2082 Skąd: Elbląg
|
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-11-19, 12:29
|
|
|
Maja prosto z fabryki i omijaja marże audi |
|
|
|
|
Bugalon
Moje A8
Rocznik: 1998
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Imię: Wojtek
Jeżdzę: D2
Pomógł: 24 razy Wiek: 46 Dołączył: 26 Gru 2013 Posty: 789 Skąd: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 2015-11-19, 12:44
|
|
|
Ja w automotivie wiele lat pracowałem. Wiem jak sie wypuszczało produkty na rynek czesci zamiennych. Było specjalne stanowisko do niszczenia znaku producenta (sam je projektowałem nawet) i oryginalna część miała niszczony znak i bez znaku szła do obrotu wtórnego poza siecią serwisów. Nie wiem jak jest w przypadku tych nastawników ale jesli faktycznie zobaczycie ze cechowanie oryginalne jest zniszczone celowo to jest to na pewno oryginal (chyba ze chinczyk specjalnie nabil znak a potem celowo go zniszczyl dla niepoznaki ale to juz by bylo przegiecie paly ) |
_________________ Pozdrawiam Bugi
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali" |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2015-11-19, 12:50
|
|
|
pepi napisał/a: | Z UWAGI NA FAKT ŻE NIE JESTEŚMY OFICJALNYM DYSTRYBUTOREM GRUPY VAG, NASZE CZĘŚCI MAJĄ NIECZYTELNE ZNAKI TOWAROWE ( LOGO ) ORAZ OPAKOWANIA ZASTĘPCZE.
-trza było doczytać czyli towar zwracamy tam gdzie był bo jest w opisie co trzeba |
Co za kretyński tekst.
Ja nie jestem oficjalnym dystrybutorem grupy VAG a wielokrotnie kupowałem części oryginalne w oryginalnych pudełkach i wielokrotnie sprzedawałem je dalej.
Aktualnie, jako pozostałość po kolegach którzy zamówili części a jednak nie byli łaskawi ich u mnie odebrać, posiadam jeszcze kilka takich nowych, oryginalnych w pudełkach....
i że niby ten pan z Inowrocławia twierdzi, że nie będąc oficjalnym dystrybutorem nie mam prawa teraz tego sprzedawać z oryginalnym logo i w oryginalnym pudełku - co za bzudra.
Warto zauważyć, że sprzedający opisuje towar jako "oryginalny" i "nowy" ale nigdzie nie jest napisane, że jest to "oryginalny VW" albo "oryginalny AUDI" i na takim głupim szczególe ludzie dają się oszukiwać.
Jeżeli części mają nieczytelne znaki towarowe i sprzedawane są w "opakowaniach zastępczych" to nie jest to oryginał VW/AUDI - proste.
A tak generalnie, co do zasady, to niezależnie od jakichś głupich zapisów w przedmiotowej aukcji to sprzedającego obowiązują przepisy prawa polskiego.
I tu kłania się Ustawa o swobodzie działalności gospodarczej w której to w Art. 20 możemy przeczytać:
"Art. 20.
1. Przedsiębiorca wprowadzający towar do obrotu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej jest obowiązany do zamieszczenia na towarze, jego opakowaniu, etykiecie, instrukcji lub do dostarczenia w inny, zwyczajowo przyjęty sposób, pisemnych informacji w języku polskim:
1) określających firmę producenta w rozumieniu art. 3 pkt 2 ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów (Dz. U. z 2015 r. poz. 322) i jego adres, a także państwo siedziby wytwórcy, jeżeli ma on siedzibę poza terytorium państw członkowskich Unii Europejskiej i państw członkowskich Europejskiego Stowarzyszenia Wolnego Handlu (EFTA) – stron umowy o Europejskim Obszarze Gospodarczym;
2) umożliwiających identyfikację towaru, chyba że przeznaczenie towaru jest oczywiste."
Nt. wprowadzania do obrotu przedmiotów o niejasnym pochodzeniu, posługiwania się logiem jego ukrywania bądź powoływania się na innego producenta w celu osiągnięcia korzyści majątkowej można też poczytać w Ustawie o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz.U. 1993 Nr 47 poz. 211).
Myślę, że jakby trafić jakiegoś urzędnika któremu chciałoby się ruszyć dupę do roboty to pan z Inowrocławia szybko zmieniłby ton swoich aukcji na Allegro |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
ernesto
Moje A8
Rocznik: 1996
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Imię: Ernest
Jeżdzę: A8 D2 S-line
Pomógł: 100 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Wrz 2011 Posty: 3502 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2015-11-19, 12:56
|
|
|
Albo nie udana partia produkcyjna i ktoś kupił za cenę złomu.
Kiedyś kupiłem ori przegub do A4 za połowę ceny z Allegro . Niby wszystko ok. Lecz po zmontowaniu pedał hamulca kopał za każdym nacisnieciem. Po rozebraniu i bacznej weryfikacji okazało się , że pierścień ABS miał wadę odlewową i czujnik głupoty pokazywał. |
_________________ Wyrazy szczerego żalu i współczucia z powodu śmierci Ernesta.
Administratorzy, moderatorzy i klubowicze.
|
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
|
Wysłany: 2015-11-19, 13:09
|
|
|
ernesto napisał/a: | Albo nie udana partia produkcyjna i ktoś kupił za cenę złomu. |
W tym wypadku zatajenie tej informacji przez sprzedawcę jest również przestępstwem. |
inspekcje przed zakupem
-
|
|
|
|
|
Preston81
Moje A8
Rocznik: 2000
Skrzynia: tiptronic FBG
Imię: Maciej
Jeżdzę: S8D2 AQH
Pomógł: 8 razy Wiek: 43 Dołączył: 14 Wrz 2011 Posty: 1805 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2015-11-19, 14:40
|
|
|
panowie zyjemy w kraju oszustów i krętaczy skoro robią wały na samej gorze to pchełki mają nie robić ? afery podsłuchowe pokazały bezkarnosc i obojętnosc kto sie bedzie przejmował konsumentem co kupil podróbę , gdzie sie kupuje oryginały panowie na allegro czy w aso ? |
_________________ bądź sobą, wariatów też lubią |
|
|
|
|
|
|
|
majkaistefan [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-11-19, 14:50
|
|
|
Witam!
preston81 napisał/a: | gdzie sie kupuje oryginały panowie na allegro czy w aso ? | -to wbrew pozorom dobrze postawione pytanie.Podobno kwitnie obecnie proceder wstawiania klientom podrob a odsprzedawania oryginalnych czessci na portalach aukcyjnych gdzie sa wystawiane w bardzo atrakcyjnych cenach..
Stefan. |
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
|
Wysłany: 2015-11-19, 16:24
|
|
|
preston81 napisał/a: | panowie zyjemy w kraju oszustów i krętaczy skoro robią wały na samej gorze to pchełki mają nie robić ? |
Jakby nie było, "ryba psuje się od głowy" - wystarczy ostatnie ułaskawienie Kamińskiego i już wiadomo, że w tym kraju można zrobić wszystko
majkaistefan napisał/a: | Podobno kwitnie obecnie proceder wstawiania klientom podrob a odsprzedawania oryginalnych czessci na portalach aukcyjnych gdzie sa wystawiane w bardzo atrakcyjnych cenach.. |
Ja postrzegam to raczej jako sytuacje jednostkowe ale pewnie się nie znam. |
inspekcje przed zakupem
-
|
|
|
|
|
|
|