Ogłoszenie 

części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
Rozliczenie V zlotu  
Autor Wiadomość
FOSS 
Moje A8

Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Wysłany: 2019-07-15, 22:36   

Faktury dorzuciłem do tego samego katalogu: www.fossmotorsport.pl/20190715_zlot_A8

Nie mam dzisiaj czasu siedzieć i czytać a tym bardziej rzeczowo odpowiadać.
Wklejam poniżej tylko opinię jaką zamieściłem na profilu owego "kamerzysty".

"Zdecydowanie NIE POLECAM :/

W dniach 14-17.06.2019r organizowałem ogólnopolski zlot Audi A8.
Na zlot szukałem kamerzysty z dronem.
Monkeymedia odpowiedział na moje ogłoszenie 29.03.2019r
W kilka dni uzgodniliśmy szczegóły i warunki jego pracy.

Pracę miał rozpocząć 15-go, w sobotę z samego rana.
Do ostatniego praktycznie dnia przed zlotem wszystko wydawało się być jasne i umówione.
14-go, czyli już w trakcie naszego zlotu pisze do mnie przez FB, że wysłał jakiegoś maila.
Niby OK ale ja od 2 dni latam jak "kot z pęcherzem" żeby ogarnąć tematy organizacyjne a 14-go to już kompletnie nie mam czasu na siedzenie na FB.
Wiadomość odczytuję dopiero w nocy z 14go na 15go i o godzinie 1:25 i na nią odpowiadam, że z mojej strony wszystko jest ok i że rano oczekuję go na miejscu pod hotelem.

Niestety, rano, 15-go w sobotę, człowiek tak po prostu się nie pojawia :/

Dzwoniłem wielokrotnie bo to moment kiedy powinien się pojawić, filmować cały przejazd 50 sztuk Audi A8 - telefon czynny ale gość nie odbiera i nie oddzwania.
Dopiero o godzinie 15:59 odpisuje na FB, że wczoraj czekał do 22-giej na odpowiedź mailową ale się nie doczekał więc uznał, że temat jest nieaktualny.
Kuźwa - jaki nieaktualny kiedy imprezę szykuje się od ponad pół roku a od 2 miesięcy mamy dogadane jego filmowanie i jeszcze na 2 dni przed rozpoczęciem dogadane i potwierdzone prawie wszystkie szczegóły? :/

I jeszcze pisząc do mnie przez FB zaczyna od słów: "Wiem, że zlot już się rozpoczyna i roboty pewnie na głowie macie od groma... "
Czyli wie, że jestem mega zajęty, wie że zlot już się rozpoczął a jednak pisze coś do mnie mailem a przez FB żadnych konkretów tylko żeby odpowiedzieć na maila.

To ja się pytam od czego jest telefon?
Jeżeli była jakaś sprawa pilna, coś do zaakceptowania to dlaczego nikt do mnie nie dzwonił?
Wie dobrze, że jestem mega zajęty a jednak nie rozumie, że maila w tym momencie nie sprawdzam, komputera być może przy sobie nie mam i nie mam także czasu na siedzenie na FB.
Potrzebuje ode mnie pilnie odpowiedzi od której zależy jego przyjazd ale nie dzwoni :/

Jak dla mnie mega niepoważny człowiek.
Na kilkudniowej imprezie na 50 aut i 130 osób bez żadnego ostrzeżenia zostałem kompletnie bez kamerzysty bo gość nie potrafił wziąć do ręki telefonu i zadzwonić :/
Nawet jakby musiał zadzwonić kilkukrotnie to chociaż byłoby jasne, że wyczerpał wszelkie formy kontaktu ale nie, on po prostu nie zadzwonił chociaż miał świadomość, że jestem głównym organizatorem, że wszystko mam na swojej głowie i że jestem zawalony pracą.

Podumowując - NIE POLECAM :/ "

Do jego wersji wydarzeń i innych komentarzy odniosę się później, jak znajdę trochę czas na siedzenie nad tym.
Może w międzyczasie CINEK doda coś od siebie bo wciąż widzę rozbieżności pomiędzy tym co ja wiem a informacjami podawanymi przez innych kolegów.
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Dżordż 
Moje A8

Silnik cm3: 3,7
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Jerzy
Wysłany: 2019-07-15, 22:57   

Proszę bardzo, już tłumaczę.
Doskonale wiedziałeś jak ważna jest filmowa dokumentacja zlotu, poza osobistymi wrażeniami uczestników to jest coś obiektywnego i namacalnego a co ważniejsze zawsze dostępnego nie tylko dla uczestników zlotu ale i setek ludzi spoza klubu A8, którzy to mogą potem oglądnąć. Zostałeś wybrany właśnie Ty, czyli obdarzony zaufaniem przez grono poważnych ludzi organizujących doroczną, wesołą ale jednocześnie wartościową imprezę. Do ostatnich dni było w zasadzie załatwione wszystko. Potem ten nieszczęsny VAT, mniejsza o szczegóły.
Pytanie do Ciebie jest następujące-mając na uwadze ww. czy zrobiłeś ze swojej strony wszystko co można było aby jednak dogadać się z FOSSEM i przyjechać na zlot? Co by Ci się stało jakbyś jednak ze swojej strony bardziej namolnie (tu akurat byłoby to wskazane) domagał się kontaktu z organizatorem, co to jakaś ujma na honorze jakbyś mimo wszystko przypomniał się ponownie właśnie telefonicznie, jak nie raz to drugi, potwierdzając przy tym, że poważnie traktujesz tę imprezę i chcesz ją zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami dokumentować.
Na nic tłumaczenia (też Cię poniekąd staram zrozumieć) ale wyszło jak wyszło, większość ma do Ciebie żal, że zlekceważyłeś nie tylko ten zlot ale przede wszystkim nas.

panton. 
Użytkownik

Imię: Łukasz
Wysłany: 2019-07-15, 22:57   

FOSS, Na fakturze od "kamerzysty" nie zależało bo trudno byłoby to zaksięgować? <hmm>
Pozostałe koszty zaksięgowałeś u siebie (FOSS motosport Damian Tkacz)? <hmm> <hmm> <hmm>

Dżordż, To Arthem szukał usługi czy FOSS ??

To nie jest kolega klubowicz z którym można dogadać się na tzw. gębę tylko obca osoba i Damian ze swoim przeogromnym doświadczeniem w biznesie, organizacji różnego rodzaju masowych imprez powinien sam się zabezpieczyć zwykłą umową, która będzie podpisana i skanem/zdjęciem wysłana na maila. W sytuacji awaryjnej Damianek wyciąga umowę, gdzie jest jasno określone kto, kiedy, co i za ile..... i temat zamknięty. Nikt nie ma żadnych pytań.
To takie trudne do zrozumienia? <bezradny>

Dżordż napisał/a:
Potem ten nieszczęsny VAT, mniejsza o szczegóły.

bez komentarza

Arthem 
Użytkownik

Rocznik: 1991
Silnik cm3: 3,6
Skrzynia: Aut
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Kamil
Jeżdzę: V8 D11
Wysłany: 2019-07-15, 23:13   

Dżordż napisał/a:
Proszę bardzo, już tłumaczę.
Doskonale wiedziałeś jak ważna jest filmowa dokumentacja zlotu, poza osobistymi wrażeniami uczestników to jest coś obiektywnego i namacalnego a co ważniejsze zawsze dostępnego nie tylko dla uczestników zlotu ale i setek ludzi spoza klubu A8, którzy to mogą potem oglądnąć. Zostałeś wybrany właśnie Ty, czyli obdarzony zaufaniem przez grono poważnych ludzi organizujących doroczną, wesołą ale jednocześnie wartościową imprezę. Do ostatnich dni było w zasadzie załatwione wszystko. Potem ten nieszczęsny VAT, mniejsza o szczegóły.
Pytanie do Ciebie jest następujące-mając na uwadze ww. czy zrobiłeś ze swojej strony wszystko co można było aby jednak dogadać się z FOSSEM i przyjechać na zlot? Co by Ci się stało jakbyś jednak ze swojej strony bardziej namolnie (tu akurat byłoby to wskazane) domagał się kontaktu z organizatorem, co to jakaś ujma na honorze jakbyś mimo wszystko przypomniał się ponownie właśnie telefonicznie, jak nie raz to drugi, potwierdzając przy tym, że poważnie traktujesz tę imprezę i chcesz ją zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami dokumentować.
Na nic tłumaczenia (też Cię poniekąd staram zrozumieć) ale wyszło jak wyszło, większość ma do Ciebie żal, że zlekceważyłeś nie tylko ten zlot ale przede wszystkim nas.

Rozumiem żal i rozumiem rozgoryczenie, kompletnie się temu nie dziwie i pewnie moje odczucia byłyby podobne będąc po stronie uczestników zlotu. Z mojej strony jednak sytuacja była jasna: niemal trzy miesiące ustaleń, wszystko czarno na białym, dwa dni przed imprezą nagła "zmiana" / "propozycja", dalej urwany kontakt. Czy mogłem dzwonić i domagać się kontaktu? Oczywiście, mogłem. Czy uczucie, że ktoś w ostatniej chwili chciał mnie oszukać na już i tak niskiej kwocie wynagrodzenia (co sam org. potwierdził tu na forum - wszystkie inne oferty były sporo wyższe), a próby dalszego kontaktu i rozwiązania problemu "olewa" były motywacją do dalszych działań, czy wyjazdu na ten moment "w ciemno" do Jastrzębiej Góry? Zdecydowanie nie.

Tak czy inaczej - tego typu dyskusje i przepychanki można ciągnąć w nieskończoność - temat rozbił się tak na prawdę o dziwną propozycję dotyczącą rozliczenia "bez VATu" o czym nigdy nie było mowy. Dalsze wydarzenia, w tym brak kontaktu, odpowiedzi, były tego następstwem.

Dżordż napisał/a:
=Potem ten nieszczęsny VAT, mniejsza o szczegóły.

Praca bez VAT = praca bez umowy. Wykorzystanie drona pow. 600g w celach sportowych lub rekreacyjnych (bez umowy, nie byłoby to wykorzystanie komercyjne) przy ludziach (uczestnikach zlotu) jest bezprawne. Operator UAVO zobowiązany jest tak samo jak kierowca samochodu do wykupienia ubezpieczenia OC. Co w przypadku, gdy doszłoby do wypadku z udziałem sprzętu latającego i ktoś po zlocie wystąpiłby z wnioskiem o pokrycie szkód na aucie/zdrowiu? Musiałbym płacić z własnej kieszeni, bo ubezpieczyciel wypiąłby się - brak umowy, brak rachunku, brak faktury. Dodatkowo parking gdzie odbywały się sobotnie atrakcje jak i Jastrzębia Góra graniczy ze strefą lotniczą MCTR Gdynia-Kossakowo, infrastrukturą hydrotechniczną, itd.

W moim przypadku to nie był tylko "ten nieszczęsny VAT".

Powyższe informacje oczywiście zostały przekazane organizatorowi drogą mailową wraz z odczytaniem "dziwnej propozycji".

AMSTAFF 
Moje A8

Silnik cm3: 4200
Imię: ADAM
Wysłany: 2019-07-15, 23:29   

Rozumiem że Pan ma te korespondencje z organizatorem gdzieś zarchiwizowane? w razie jakby komuś nie wystarczyło to co Pan tu przedstawił i trzeba byłoby to poprzeć słowem pisanym?

Arthem 
Użytkownik

Rocznik: 1991
Silnik cm3: 3,6
Skrzynia: Aut
Imię: Kamil
Jeżdzę: V8 D11
Wysłany: 2019-07-15, 23:33   

AMSTAFF napisał/a:
Rozumiem że Pan ma te korespondencje z organizatorem gdzieś zarchiwizowane? w razie jakby komuś nie wystarczyło to co Pan tu przedstawił i trzeba byłoby to poprzeć słowem pisanym?

Wszystko o czym piszę mam zarchiwizowane.

AMSTAFF 
Moje A8

Silnik cm3: 4200
Imię: ADAM
Wysłany: 2019-07-16, 00:05   

Arthem napisał/a:
Wszystko o czym piszę mam zarchiwizowane.

Bardzo dziękuję za odpowiedź

marekp750 

Rocznik: 2004
Silnik cm3: 6000
Skrzynia: 6HP, 5HP
Imię: Marek
Jeżdzę: D3 W12, D2 W12, D2 V8
Wysłany: 2019-07-16, 06:41   

FV brane na firmę... FOSS motorsport...

Policzcie sobie VAT na tych fakturach. Tyle będzie do zbicia z VAT'u, który będzie musiał
FOSS motorsport zapłacić mniej do skarbówki... Na podstawie Faktur (tych przedstawionych) wychodzi coś koło: 4500 zł +2200 zł czystej kasy, która się pojawiła po naciskach ze strony "zakutych łbów" i gównoburzowców (takie określenia Damianek rzuca na Forumowiczów).
Dlatego Bodzio się pojawił w łańcuszku. FOSS motosport musiałby wystawiać paragony, gdyby
pobierał pieniądze na własne konto ale to i tak śmierdzi przekrętem z US.

Chciałbym by FOSS dostał ostrzeżenie (piszę to do pozostałych adminów) za takie
określenia. Ja dostałem ostrzeżenie od Damianka za to, że napisałem:
jak organizatorzy będą pobierać pieniądze od osób wpadających na 2-3h na pogaduchy to: LECĄ NA PIENIĄDZE.

Foss napisał: 15.04.2019

"I żeby była jasność w temacie, bo widzę że niektórzy mają tak zakute łby, że co jakiś czas powtarzają te same z doopy wyssane historie....
ZA ORGANIZACJĘ WSZYSTKICH ZLOTÓW, SPOTÓW, WSPÓLNYCH WYJAZDÓW INTEGRACYJNYCH PRZEZ 10 LAT KIEDY TU JESTEM NIE WZIĄŁEM ANI ZŁOTÓWKI A TO OZNACZA, ŻE POŚWIĘCIŁEM SWÓJ CZAS PRYWATNY I ZAWODOWY, SWOJE PIENIĄDZE, SWOJĄ RODZINĘ I SWOJE ZDROWIE NA TO ŻEBY TAKIE IMPREZY W OGÓLE SIĘ WYDARZYŁY !!!"

Zakute łby mamy... a ty jesteś kuty na cztery łapy, tak myślisz...

https://serwis-smp.pl/filmy/ABZ_1.mp4
https://serwis-smp.pl/filmy/BFM_1.mp4
https://serwis-smp.pl/filmy/BFM_2.mp4
https://serwis-smp.pl/filmy/BFM_ABT.mp4

bartez83 
Moje A8

Rocznik: 2001
Silnik cm3: 4.2
Imię: Bartek
Jeżdzę: A8 D2
Wysłany: 2019-07-16, 07:31   

Do tego trzeba dodać ilość uczestników którzy wpadli na pogaduchy na 2-3godziny....Nadal nie ma informacji ile osób było.....

FOSS 
Moje A8

Wysłany: 2019-07-16, 09:38   

marekp750 napisał/a:
FV brane na firmę... FOSS motorsport...

Policzcie sobie VAT na tych fakturach. Tyle będzie do zbicia z VAT'u, który będzie musiał
FOSS motorsport zapłacić mniej do skarbówki... Na podstawie Faktur (tych przedstawionych) wychodzi coś koło: 4500 zł +2200 zł czystej kasy, która się pojawiła po naciskach ze strony "zakutych łbów" i gównoburzowców (takie określenia Damianek rzuca na Forumowiczów).
Dlatego Bodzio się pojawił w łańcuszku. FOSS motosport musiałby wystawiać paragony, gdyby
pobierał pieniądze na własne konto ale to i tak śmierdzi przekrętem z US.

Chciałbym by FOSS dostał ostrzeżenie (piszę to do pozostałych adminów) za takie
określenia. Ja dostałem ostrzeżenie od Damianka za to, że napisałem:
jak organizatorzy będą pobierać pieniądze od osób wpadających na 2-3h na pogaduchy to: LECĄ NA PIENIĄDZE.

Foss napisał: 15.04.2019

"I żeby była jasność w temacie, bo widzę że niektórzy mają tak zakute łby, że co jakiś czas powtarzają te same z doopy wyssane historie....
ZA ORGANIZACJĘ WSZYSTKICH ZLOTÓW, SPOTÓW, WSPÓLNYCH WYJAZDÓW INTEGRACYJNYCH PRZEZ 10 LAT KIEDY TU JESTEM NIE WZIĄŁEM ANI ZŁOTÓWKI A TO OZNACZA, ŻE POŚWIĘCIŁEM SWÓJ CZAS PRYWATNY I ZAWODOWY, SWOJE PIENIĄDZE, SWOJĄ RODZINĘ I SWOJE ZDROWIE NA TO ŻEBY TAKIE IMPREZY W OGÓLE SIĘ WYDARZYŁY !!!"

Zakute łby mamy... a ty jesteś kuty na cztery łapy, tak myślisz...

No, i tak właśnie pokazujesz swoje prawdziwe oblicze.
Klubowy mechanik który naprawia auta złodziejowi którzy okradł innego klubowicza.
Klubowicz który oczernia innego klubowicza, oskarża o jakieś malwersacje i defraudację cudzych pieniędzy NIE POSIADAJĄC żadnych do tego dowodów.

Z tą fakturą specjalnie odczekałem na ten właśnie moment.
http://www.fossmotorsport...V-201906044.pdf

Oryginał do wglądu u mojej księgowej po wcześniejszym umówieniu się ze mną.
Jakby ktoś jeszcze szukał dziury w całym to dodam tylko, że aktualnie po paragonach fiskalnych wymienionych na fakturze mam już wystawionych kilka następnych paragonów a po w/w fakturze również kilka następnych faktur o późniejszych oczywiście numerach.

Co do pojawienia się na fakturze mojej firmy to informuję, że wydarzyło się to tylko z jednego powodu - hotel nie był zainteresowany rozmowami i podpisaniem umowy z osobą prywatną.
Świadkiem tego są zarówno CINEK jak i Bodzio bo na tym spotkaniu byliśmy wszyscy we trójkę.
Co więcej, pierwotnie organizatorem zlotu miało być Stowarzyszenie "Polski Klub Audi A8" o czym informowaliśmy hotel. Stowarzyszenie miało powstać m.in. właśnie po to aby odciąć prywatne osoby od pieniędzy klubowych i razem z CINKIEM przez jakiś czas działaliśmy aby takie Stowarzyszenie utworzyć - niestety zabrało nam na to czasu.
Moja firma pojawiła się tutaj jako "wyjście awaryjne" i długo się zastanawiałem czy się na to zgodzić.

Prawda jest taka, że od początku tematu organizacyjnego zarówno CINEK jak i Ja nie chcieliśmy mieć tych pieniędzy na swoich kontach.
Mówiłem o tym CINKOWI kilkukrotnie i to również jest w stanie potwierdzić.
Bodzio nie postawił się w żadnym łańcuszku - po prostu jako jedyny odważył się przyjąć to na konto prywatne.
Gdyby nie Bodzio to zlot ten nie doszedł by w ogóle do skutku bo ani CINEK ani Ja pieniędzy na swoim koncie mieć nie chcieliśmy.

Na wszystko to co powyżej posiadam twarde dowody.

A na koniec do Administracji wnioskuję o następną czerwoną kartkę dla kolegi "marekp750" za bezpodstawne oskarżenia kierowane w moją stronę, za oczernianie mnie i napuszczanie na mnie innych klubowiczów.
Jeżeli ja tą kartkę wlepię to wszyscy orzekną, że to prywata więc niech pozostałe osoby z Administracji o tym zdecydują.

A tobie Mareczku dobrze radzę zastanowić się nad słowem "Przepraszam" bo całe te dyskusje zarchiwizowałem i poważnie myślę nad dalszymi krokami prawnymi za publiczne naruszenie mojego dobrego imienia.

-

marekp750 

Rocznik: 2004
Silnik cm3: 6000
Skrzynia: 6HP, 5HP
Imię: Marek
Jeżdzę: D3 W12, D2 W12, D2 V8
Wysłany: 2019-07-16, 09:43   

Ale się ubawiłem, z tą fakturą specjalnie czekałeś i jej nie umieściłeś w rozliczeniu...
To sam się podkładasz...

Teraz jak wyszło na jaw to mach fakturka, i już się zgadza.

FOSS skończ już i wstydu oszczędź.

https://serwis-smp.pl/filmy/ABZ_1.mp4
https://serwis-smp.pl/filmy/BFM_1.mp4
https://serwis-smp.pl/filmy/BFM_2.mp4
https://serwis-smp.pl/filmy/BFM_ABT.mp4

Lechu 
Moje A8

Rocznik: 2001
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tipronic
Imię: Xxx
Jeżdzę: D2
Wysłany: 2019-07-16, 09:49   

marekp750 napisał/a:
V brane na firmę... FOSS motorsport...

Akurat tym bym się nie przejmował, bo z tych pieniędzy i tak nikt nie odzyska, a czy Foss sobie to odliczy, czy nie to już jego indywidualna sprawa. Jak chce niech odlicza, w końcu biorąc fakturę bierze odpowiedzialność za zlot z punktu widzenia hotelu, i wydaje mi się, że właśnie dlatego hotel żądał takiego rozwiązania.

Foss, przypominam się odnośnie mojego pytania, bo jednak wygląda to, że usługi hotelowe są policzone 2 razy .

panton. 
Użytkownik

Wysłany: 2019-07-16, 09:50   

Faktura powstała by temat wyprostować. Jeszcze był czas na taki ruch. <brawo>
Identycznie jak z rozliczeniem od minusa do 2k na +
Jestem w 100% przekonany, że gdyby nie ten temat to poszło by wszystko "zgodnie z planem". <hihi>

ps: Damianku przy tym pozwie nie zapomnij o mnie ;)

FOSS 
Moje A8

Wysłany: 2019-07-16, 10:04   

marekp750 napisał/a:
Ale się ubawiłem, z tą fakturą specjalnie czekałeś i jej nie umieściłeś w rozliczeniu...
To sam się podkładasz...

Teraz jak wyszło na jaw to mach fakturka, i już się zgadza.

FOSS skończ już i wstydu oszczędź.

panton. napisał/a:
Faktura powstała by temat wyprostować. Jeszcze był czas na taki ruch. <brawo>
Identycznie jak z rozliczeniem od minusa do 2k na +
Jestem w 100% przekonany, że gdyby nie ten temat to poszło by wszystko "zgodnie z planem". <hihi>

Bzdura wyssana z palca.
Jeszcze powiedzcie, że na kasie fiskalnej zostawiłem sobie wolne numery w paragonach żeby w razie czego potem je klepnąć ze wsteczną datą :D
Zabrakło rzeczowych argumentów?
To ile tego VATu tam jest który mi został? Kto policzył?
Ale znając was dalej będziecie szukać... do skutku... 2 pokolenia wstecz przekopiecie ale znajdziecie dziurę w całym.

Lechu napisał/a:
... w końcu biorąc fakturę bierze odpowiedzialność za zlot z punktu widzenia hotelu, i wydaje mi się, że właśnie dlatego hotel żądał takiego rozwiązania.

Niestety tak właśnie było.
Hotel nie był zainteresowany podpisaniem umowy z osobą prywatną.
Ale zamiast podziękować, że ktoś podjął się organizacji i jeszcze wziął na siebie za to odpowiedzialność to niektórzy na siłę szukają w tym oszustwa i jakichś utajonych korzyści.
A najwięcej do powiedzenia mają ci których to właściwie nie dotyczy bo na zlocie nie byli i nie położyli na to ani jednej złotówki.

Więc gdzie są te miliony co to je niby na tym zlocie razem z CINKIEM i Bodziem zarobiliśmy?

Lechu napisał/a:

Foss, przypominam się odnośnie mojego pytania, bo jednak wygląda to, że usługi hotelowesą policzone 2 razy .

Już odpowiedziałem wcześniej, przeczytaj.

-

panton. 
Użytkownik

Wysłany: 2019-07-16, 10:17   

FOSS napisał/a:
Zabrakło rzeczowych argumentów? Dowodów?
To ile tego VATu tam jest który mi został? Kto policzył?

0zł słownie ZERO ponieważ cały koszt przerzuciłeś jedną fakturą na inną osobę/podmiot
gdybyś tego nie zrobił to co napisał i wyliczył Marek wyżej zostałoby w Twojej kieszeni

FOSS napisał/a:
Ale znając was dalej będziecie szukać... do skutku... 2 pokolenia wstecz przekopiecie ale znajdziecie dziurę w całym.

Wystarczyło na początku uczciwie przedstawić rozliczenie i nie byłoby dyskusji na kilka stron ale to dzięki tej dyskusji powstało "rozliczenie". <hihi>
Z kamerzystą też dzięki tej dyskusji sprawa została wyjaśniona.

FOSS napisał/a:

Z tą fakturą specjalnie odczekałem na ten właśnie moment.

Czy masz jeszcze jakieś faktury, które dotyczą rozliczenia zlotu a są przez Ciebie trzymane na właściwy moment? ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi