Ogłoszenie 

części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
Rozliczenie V zlotu  
Autor Wiadomość
mario s8 
Użytkownik

Rocznik: 2002
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Mariusz
Jeżdzę: S8 D2 4,2
Wysłany: 2019-07-15, 07:04   

No i proszę <boisie>

Z kwoty z wpisowego na minus raptem wyszedł wielki plus <bezradny>

Rozliczenie z "kapelusza" mozesz podawać u siebie w warsztacie a nie na ogólnopolskim forum Panie kolego.
Od Ciebie powinien wyjść temat rozliczenia po pierwsze.
Moim zdaniem to gdybyśmy się nie upominali to kasa by przepadła i tyle. Nie będę tego komentował i Ty lepiej nie komentuj bo się pogrążasz.

Nie chcę mi się tutaj cytować wielu innych powyższych postów i ich komentować po przeczytaniu pierwszego i końcowego rozliczenia.
Nie wnikam już w liczbę uczestników zlotu i opłaty hotelowe.
Interesowało mnie tylko wpisowe i tyle.

Co ważne <fujarka>
Nie narzekaj tu na swoje poniesione koszta bo pobyt w hotelu za organizację miałeś gratis Panie kolego.

To tyle z moich postów w temacie <cicho>

Pozdrawiam

Lechu 
Moje A8

Rocznik: 2001
Skrzynia: Tipronic
Imię: Xxx
Jeżdzę: D2
Wysłany: 2019-07-15, 08:32   

FOSS, wydaje mi się że koszty dodatkowe liczysz 2 razy. Odliczasz przy fakturze za hotel, a później przy wpisowym. <hmm> Albo za bardzo nie zajarzyłem tego zestawienia . <bezradny>

I co to za zwrot 1850 ?

Sokół 
Użytkownik

Rocznik: 2007
Silnik cm3: 5.2
Skrzynia: Tip
Zasilanie: PB
Imię: Łukasz
Jeżdzę: Audi S8 D3, S8 D2, Audi A4B6
Wysłany: 2019-07-15, 08:38   

Jak to się mówi z pustego i Salomon nie naleje. Jak widać są tu większe czary z minusa wielki plus. Jeszcze FossMotorsport czy już FossGard?

FOSS 
Moje A8

Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Wysłany: 2019-07-15, 10:34   

panton. napisał/a:
Oj wiemy Damianku, że lubisz kasować posty szczególnie jak się kończą argumenty... na to czas zawsze masz a później go brakuje na wszystkie inne ważne sprawy.
I to Twoje biadolenie i przykłady z księżyca są zawsze zgodne z Regulaminem. <okok>

Bzdura Łukaszku, po prostu jedna wielka bzdura.

marekp750 napisał/a:
30.06.2019 - rozliczenie podane przez FOSSa = -183 zł

po dyskusji na forum, nagle okazało się, że jest 2265 zł na plus... czyli 30.06.2019 Wszyscy
zostali oszukani... czy nie?

Nie.
Pisałem o tym kilkukrotnie, że nie jest wszystko jeszcze rozliczone, że nie mam wszystkich faktur.
Zamiast robić na forum gównoburzę wystaczyło dać czas na spokojne rozliczenie.

marekp750 napisał/a:
Poproszę o podanie liczby dorosłych osób, które nocowały w hotelu.

92 osoby dorosłe
13 dzieci 0-6
17 dzieci 7-15
1 dziecko 16+

mario s8 napisał/a:

I wyszedłby bo nie mam z tym problemu - jak byłoby wszystko policzone i zamknięte.
Ale komuś zachciało się robić gównoburzę kilka dni po zakończeniu zlotu.
Każdy ma swoje życie prywatne i zawodowe.
Nikt mi nie płaci za organizację zlotu ani za jego rozliczanie więc robię to wtedy kiedy znajdę na to czas i muszę to wpleść w pracę zawodową i rodzinę.
Widzę, że niektórym bardzo trudno to zrozumieć.

mario s8 napisał/a:
Moim zdaniem to gdybyśmy się nie upominali to kasa by przepadła i tyle. Nie będę tego komentował i Ty lepiej nie komentuj bo się pogrążasz.

Bzdura.
Rozliczenie i tak by zostało zrobione.
Jak już pisałem na każdym etapie kwestii finansowej organizatorzy zajmowali się tym wspólnie i sprawdzane również jest wspólnie.

mario s8 napisał/a:
Co ważne <fujarka>
Nie narzekaj tu na swoje poniesione koszta bo pobyt w hotelu za organizację miałeś gratis Panie kolego.

Skoro już masz tak rozległą wiedzę w tym temacie to moje pytanie...

Świadomie wprowadzasz w błąd pozostałych zainteresowanych żeby mnie oczernić czy jednak wiedza twoja jest szczątkowa i dlatego takie rzeczy wypisujesz?? <hmm>

Za siebie i za moją rodzinę zapłaciłem do hotelu łącznie 2375pln.
Kwota ta obejmuje również noclegi w dniach 12-14 czerwca.

Co więcej...
W ubiegłym roku również byłem organizatorem a zapłaciłem 100% kosztów zlotowych, tak jak każdy zlotowicz.
Zaskakujące?

Twierdzisz, że masz pełną wiedzę w tym temacie więc wyjaśnij to pozostałym.

Lechu napisał/a:
FOSS, wydaje mi się że koszty dodatkowe liczysz 2 razy. Odliczasz przy fakturze za hotel, a później przy wpisowym. <hmm> Albo za bardzo nie zajarzyłem tego zestawienia . <bezradny>

Nie, jest policzone raz.

Na górze jest przepisane wprost z faktury hotelowej.
Na dole jest rozpisane co z usług hotelowych było zapłacone z wpisowego.

Lechu napisał/a:
I co to za zwrot 1850 ?

Już o tym pisałem.
Po założeniu tematu zlotowego na forum gdzie podano już wysokość opłat przygotowania do zlotu dopiero nabierały tempa.
Z hotelem dyskutowałem wielokrotnie, praktycznie do ostatniego dnia przed zlotem ustalają warunki zlotowe i z powodu negocjacji nastąpiły pewne zmiany.

To co udało mi się załatwić z hotelem to przesunięcie granicy wieku dla małych dzieci które przyjechały na zlot bezpłatnie.
Są osoby które wpłaciły całość z góry niedługo po założeniu zlotowego tematu.
Po przesunięciu granicy wiekowej okazało się, że są osoby które dokonały nadpłaty.
Są też osoby które zmieniały czas jaki chcą spędzić na zlocie lub też zmieniały skład osobowy już po dokonaniu opłat.
Ta nadpłata to jest właśnie to 1850pln i to zostało już zwrócone.

Sokół napisał/a:
Jak to się mówi z pustego i Salomon nie naleje. Jak widać są tu większe czary z minusa wielki plus. Jeszcze FossMotorsport czy już FossGard?

Łukasz, nie rozumiem tego co piszesz.
Żadne czary mary i o wszystkim możesz sobie porozmawiać z CINKIEM.
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Lechu 
Moje A8

Rocznik: 2001
Skrzynia: Tipronic
Imię: Xxx
Jeżdzę: D2
Wysłany: 2019-07-15, 10:54   

FOSS napisał/a:
Nie, jest policzone raz.

Na górze jest przepisane wprost z faktury hotelowej.
Na dole jest rozpisane co z usług hotelowych było zapłacone z wpisowego.

Hmm <hmm> Kwota 8237,50 PLN, skąd ta kwota, rozumiem, że jest to potrącenie czegoś z tych 9800 PLN

FOSS napisał/a:
Już o tym pisałem.
Po założeniu tematu zlotowego na forum gdzie podano już wysokość opłat przygotowania do zlotu dopiero nabierały tempa.
Z hotelem dyskutowałem wielokrotnie, praktycznie do ostatniego dnia przed zlotem ustalają warunki zlotowe i z powodu negocjacji nastąpiły pewne zmiany.

Czyli jest, to powiedzmy rabat od hotelu za pobyt dzieci, nie związany z wpisowym . Ok

Preston81 
Moje A8

Rocznik: 2000
Skrzynia: tiptronic FBG
Imię: Maciej
Jeżdzę: S8D2 AQH
Wysłany: 2019-07-15, 11:03   

nie wiem czemu nie moge zacytowac selektywnie wiec przekleje
"Preston81 napisał/a:
loku1985 napisał/a:
Ja sam tydzień przed waszym zlotem robiłem z kilkoma przyjaciółmi V zlot Phaetona.

... i kolejne pytanie po co sie udzielasz skoro :
-nie byles na zlocie
-mowisz ze tak wlasciwie to nic nie wiesz bo nie znasz sytuacji
-kazał ci ktos tutaj cukrowac czy jak ?

Nie bardzo rozumiem twoje zachowanie.
Innych którzy na zlocie nie byli i nie mają z nim nic wspólnego a się udzielają jakoś tak nie strofujesz.
Sugerowanie, że ktoś z kimś rozmawiał żeby pisał dobrze jest nie na miejscu.
Z tego co słyszałem ten proceder uprawiany jest jednak żywo po drugiej stronie barykady czyli pisanie i dzwonienie po ludziach aby znaleźć jak najwięcej negatywnych rzeczy w tym zlocie.
Ciekawe komu i dlaczego tak bardzo na tym zależy <hmm> "

napisal to członek z innego klubu-czyli ktos kogo na pewno nie bylo na zlocie z reszty Panow wypowiadajacych sie nie bylem wstanie ocenic czy byli na zlocie czy nie nie znam kazdego tym bardziej z forumowego nicka ot co

"Z tego co słyszałem ten proceder uprawiany jest jednak żywo po drugiej stronie barykady czyli pisanie i dzwonienie po ludziach aby znaleźć jak najwięcej negatywnych rzeczy w tym zlocie. "

-rozszerz wypowiedz bo nie wiem co to za proceder??

nie rozumiem po co robic jakies rozliczenie z kapelusza w ktorym mowi sie ze kwota jest na minus i td i ze ponioslo sie straty
a pozniej po nacisku innych walnac ze jest prawie 2k na + ?

mario s8 
Użytkownik

Wysłany: 2019-07-15, 11:03   

Proszę bardzo email od kamerzysta
Nie wiem dlaczego mi to przysłał na priv

Arthem napisał/a:
Dzień dobry.
Doszły mnie słuchy o wielkiej nagonce na forum m.in. na kamerzystę zlotowego, czyli mnie, w związku z zakończonym już eventem w Jastrzębiej Górze.

Niestety, nie mam możliwości (uprawnień forumowych) by osobiście zabrać w temacie głos, pozwolę sobie zatem napisać PW do Ciebie - być może uznasz to za kwestię wartą uwagi.

---

O zlocie dowiedziałem się około 3 miesiące przed jego rozpoczęciem, z jednej z grup dronowych na Facebooku. Odpisałem jako zainteresowany obsługą zlotu. Chwilę później wstępnie dogadaliśmy temat i umówiliśmy się na kwotę 1800zł netto. Jakiś czas później otrzymałem propozycję, że zostanę zakwaterowany w hotelu razem z resztą uczestników oraz otrzymam pełne wyżywienie na sobotę i niedzielę - w tej sytuacji ustaliliśmy finalnie kwotę 1500zł netto za obsługę foto/video zlotu razem z użyciem drona.

Około tydzień przez zlotem przypomniałem się organizatorowi i ustaliliśmy szczegóły, dotyczące miejsca sobotnich zabaw, trasę przejazdu, punktów w których kolumna się zatrzyma by "ograć" przejazd z ziemi i z powietrza. Poprosiłem również o potwierdzenie ustalonej kwoty. Odpowiedź otrzymałem 13.06.2019, fragment o wynagrodzeniu brzmiał dokładnie tak:

"- wynagrodzenie 1500pln netto – faktury nie chcemy wiec umawialiśmy się, że pozostajemy przy kwocie bez VATu – płatne w całości w niedzielę w ciągu dnia"

Na kwotę bez VATu, pracę "na czarno", ukrywanie dochodu, czy jak tego by nie nazwać nie umawiałem się, zatem niezwłocznie napisałem maila wyjaśniającego, że opcji "pozostaniemy przy kwocie bez VATu" nie ma i proszę o ustosunkowanie się do tej sprawy zanim ruszę na zlot. Dodatkowo warto wspomnieć, że używany miał być dron w celach komercyjnych (innych niż rekreacyjne-sportowe), a tego typu loty muszą być ubezpieczone obowiązkowym OC dla operatora. W przypadku braku jakiejkolwiek faktury/rachunku po imprezie, w przypadku ewentualnych problemów miałbym spory kłopot z ubezpieczycielem.

W tym momencie zapaliła mi się żółta lampka - po trzech miesiącach ustaleń, dwa dni przed imprezą taka zmiana? Faktura niepotrzebna?

Oczywiście, żadnej umowy nie było, wszystko na "gębę", zatem trzymałem się zasady, że wszystkie ustalenia finalnie trafiają na maila, by mieć "podkładkę" i wszystkie informacje czarno na białym, pod ręką.

Odpowiedzi na maila wyjaśniającego kwestię dziwnego rozliczenia nie otrzymywałem. Wiedząc, że zlot "za pasem" i że najszybszy sposób kontaktu z organizatorem był poprzez Facebooka napisałem wiadomość informującą o problemie z rozliczeniem oraz o wysłanym mailu. Wiadomość została odczytana ale pozostawiona bez najmniejszej odpowiedzi. Zrezygnowany, późnym wieczorem postanowiłem przypomnieć się ostatni raz - SMSowo - przypominając o istotnym mailu czekającym na odpowiedź. Zero odzewu.

Planowałem wyjazd około godziny 04:00 nad ranem w sobotę z Bydgoszczy do Jastrzębiej Góry. Z powodu braku jakiejkolwiek odpowiedzi, znaku życia, o 22:30 oficjalnie napisałem drogą mailową do organizatora, że ze względu na nieporozumienie w kwestii finansowej i brak jakichkolwiek odpowiedzi w tym zakresie nie podejmuję ryzyka realizacji tego zlecenia.

Około godziny 02:00 w nocy, o czym dowiedziałem się już rano, otrzymałem odpowiedź na Facebooku (na mailu wciąż cisza), że organizator zapoznał się z mailem, i liczy że będę rano na miejscu...

---

Jeśli zechcesz, nie widzę przeciwwskazań byś udostępnił tą wiadomość pozostałym uczestnikom zlotu.

---

Pozdrawiam,
Kamil Wolski
www.monkeyMedia.pl

Preston81 
Moje A8

Rocznik: 2000
Skrzynia: tiptronic FBG
Imię: Maciej
Jeżdzę: S8D2 AQH
Wysłany: 2019-07-15, 11:08   

mario s8 napisał/a:
Proszę bardzo email od kamerzysta
Nie wiem dlaczego mi to przysłał na priv

Arthem napisał/a:
Dzień dobry.
Doszły mnie słuchy o wielkiej nagonce na forum m.in. na kamerzystę zlotowego, czyli mnie, w związku z zakończonym już eventem w Jastrzębiej Górze.

Niestety, nie mam możliwości (uprawnień forumowych) by osobiście zabrać w temacie głos, pozwolę sobie zatem napisać PW do Ciebie - być może uznasz to za kwestię wartą uwagi.

---

O zlocie dowiedziałem się około 3 miesiące przed jego rozpoczęciem, z jednej z grup dronowych na Facebooku. Odpisałem jako zainteresowany obsługą zlotu. Chwilę później wstępnie dogadaliśmy temat i umówiliśmy się na kwotę 1800zł netto. Jakiś czas później otrzymałem propozycję, że zostanę zakwaterowany w hotelu razem z resztą uczestników oraz otrzymam pełne wyżywienie na sobotę i niedzielę - w tej sytuacji ustaliliśmy finalnie kwotę 1500zł netto za obsługę foto/video zlotu razem z użyciem drona.

Około tydzień przez zlotem przypomniałem się organizatorowi i ustaliliśmy szczegóły, dotyczące miejsca sobotnich zabaw, trasę przejazdu, punktów w których kolumna się zatrzyma by "ograć" przejazd z ziemi i z powietrza. Poprosiłem również o potwierdzenie ustalonej kwoty. Odpowiedź otrzymałem 13.06.2019, fragment o wynagrodzeniu brzmiał dokładnie tak:

"- wynagrodzenie 1500pln netto – faktury nie chcemy wiec umawialiśmy się, że pozostajemy przy kwocie bez VATu – płatne w całości w niedzielę w ciągu dnia"

Na kwotę bez VATu, pracę "na czarno", ukrywanie dochodu, czy jak tego by nie nazwać nie umawiałem się, zatem niezwłocznie napisałem maila wyjaśniającego, że opcji "pozostaniemy przy kwocie bez VATu" nie ma i proszę o ustosunkowanie się do tej sprawy zanim ruszę na zlot. Dodatkowo warto wspomnieć, że używany miał być dron w celach komercyjnych (innych niż rekreacyjne-sportowe), a tego typu loty muszą być ubezpieczone obowiązkowym OC dla operatora. W przypadku braku jakiejkolwiek faktury/rachunku po imprezie, w przypadku ewentualnych problemów miałbym spory kłopot z ubezpieczycielem.

W tym momencie zapaliła mi się żółta lampka - po trzech miesiącach ustaleń, dwa dni przed imprezą taka zmiana? Faktura niepotrzebna?

Oczywiście, żadnej umowy nie było, wszystko na "gębę", zatem trzymałem się zasady, że wszystkie ustalenia finalnie trafiają na maila, by mieć "podkładkę" i wszystkie informacje czarno na białym, pod ręką.

Odpowiedzi na maila wyjaśniającego kwestię dziwnego rozliczenia nie otrzymywałem. Wiedząc, że zlot "za pasem" i że najszybszy sposób kontaktu z organizatorem był poprzez Facebooka napisałem wiadomość informującą o problemie z rozliczeniem oraz o wysłanym mailu. Wiadomość została odczytana ale pozostawiona bez najmniejszej odpowiedzi. Zrezygnowany, późnym wieczorem postanowiłem przypomnieć się ostatni raz - SMSowo - przypominając o istotnym mailu czekającym na odpowiedź. Zero odzewu.

Planowałem wyjazd około godziny 04:00 nad ranem w sobotę z Bydgoszczy do Jastrzębiej Góry. Z powodu braku jakiejkolwiek odpowiedzi, znaku życia, o 22:30 oficjalnie napisałem drogą mailową do organizatora, że ze względu na nieporozumienie w kwestii finansowej i brak jakichkolwiek odpowiedzi w tym zakresie nie podejmuję ryzyka realizacji tego zlecenia.

Około godziny 02:00 w nocy, o czym dowiedziałem się już rano, otrzymałem odpowiedź na Facebooku (na mailu wciąż cisza), że organizator zapoznał się z mailem, i liczy że będę rano na miejscu...

---

Jeśli zechcesz, nie widzę przeciwwskazań byś udostępnił tą wiadomość pozostałym uczestnikom zlotu.

---

Pozdrawiam,
Kamil Wolski
www.monkeyMedia.pl

ty jak tam czytam wypowiedz nt kamerzysty udzielona przez Fossa to widze ze zostala przygotowana pod wypowiedz ktora przekleiles :D dobre koles to wysylal do was wszystkich ?? ja tez to dostalem , jak widać Foss również bo juz masz odpowiedz wyżej, ten kamerzysta powinien sie skonfrontowac w tym temacie i tyle

napisalem do kamerzysty by wzial udzial w dyskusji bo sprawa dotyczy tez tego Pana

mario s8 
Użytkownik

Wysłany: 2019-07-15, 11:12   

mario s8 napisał/a:

I wyszedłby bo nie mam z tym problemu - jak byłoby wszystko policzone i zamknięte.
Ale komuś zachciało się robić gównoburzę kilka dni po zakończeniu zlotu.
Każdy ma swoje życie prywatne i zawodowe.
Nikt mi nie płaci za organizację zlotu ani za jego rozliczanie więc robię to wtedy kiedy znajdę na to czas i muszę to wpleść w pracę zawodową i rodzinę.
Widzę, że niektórym bardzo trudno to zrozumieć.

mario s8 napisał/a:

Bzdura.
Rozliczenie i tak by zostało zrobione.
Jak już pisałem na każdym etapie kwestii finansowej organizatorzy zajmowali się tym wspólnie i sprawdzane również jest wspólnie.

mario s8 napisał/a:
Co ważne <fujarka>

Skoro już masz tak rozległą wiedzę w tym temacie to moje pytanie...

Świadomie wprowadzasz w błąd pozostałych zainteresowanych żeby mnie oczernić czy jednak wiedza twoja jest szczątkowa i dlatego takie rzeczy wypisujesz?? <hmm>

Za siebie i za moją rodzinę zapłaciłem do hotelu łącznie 2375pln.
Kwota ta obejmuje również noclegi w dniach 12-14 czerwca.

Co więcej...
W ubiegłym roku również byłem organizatorem a zapłaciłem 100% kosztów zlotowych, tak jak każdy zlotowicz.
Zaskakujące?

Twierdzisz, że masz pełną wiedzę w tym temacie więc wyjaśnij to pozostałym.

Po pierwsze to:
Wyjaśnienia składa podejrzany kolego a ja mogę tylko opisać swoje spostrzeżenia.
Po drugie to:
Daj na luz bo wiedzę mam i to nie wyobrażasz sobie jaką - wiem że pobyt organizatorów był darmowy od hotelu także skończ !
Po trzecie to:
Dawaj tu skany faktur a nie głupoty wypisujesz
Po czwarte:
To Ty wyjaśnij pomyłkę finansową powyżej 2 tysięcy złotych.

Pokaż też ustalenia początkowe i koncowe z hotelem jak chcesz drążyć dalej temat ?

Pozdrawiam

Sokół 
Użytkownik

Silnik cm3: 5.2
Skrzynia: Tip
Imię: Łukasz
Jeżdzę: Audi S8 D3, S8 D2, Audi A4B6
Wysłany: 2019-07-15, 11:29   

Sokół napisał/a:

Łukasz, nie rozumiem tego co piszesz.
Żadne czary mary i o wszystkim możesz sobie porozmawiać z CINKIEM.[/quote]

To nie Cinek podał najpierw - później po nagonce + (więc jak nie czary mary to co??)

go_jaca 
Użytkownik

Skrzynia: Tiptronic
Imię: Jacek
Wysłany: 2019-07-15, 12:54   

Czytam i po prostu niewierzę ....
Ciężko dobrać słowa komentarza... może jakby pierwszy raz organizować zlot - na pewne błędy można przymknąć oko, ale traktowanie w ten sposób kamerzysty, który miałby pracować na czarno "żeby było taniej" jest poniżej krytyki.
Zwłaszcza, że Foss na parkingu ok. godz. 10:15 mówił nam, że "od rana wydzwania do kamerzysty, ten nie odbiera, nie daje znaku życia", co okazuje było parszywym kłamstwem.

Dno.....

Arthem 
Użytkownik

Rocznik: 1991
Silnik cm3: 3,6
Skrzynia: Aut
Imię: Kamil
Jeżdzę: V8 D11
Wysłany: 2019-07-15, 13:35   

Witam wszystkich. Otrzymałem PW od Preston81 z prośbą o odniesienie się do komentarzy.

Przede wszystkim całe moje stanowisko opisałem w PW do Mario i Prestona, które napisałem po tym jak dotarła do mnie informacja, że na forum pojawiają się epitety w moim kierunku.

W odniesieniu do ostatniej wypowiedzi organizatora:

Cytat:
Zgłosiło się parę firm ale niektórzy tak szaleli z cenami że całego wpisowego by nam nie wystarczyło.

To nie tajemnica: jako fan i wieloletni użytownik Audi zdecydowałem się na robotę za 1800 netto, po propozycji że A8Team zapewni mi hotel i wyżywienie, zszedłem do 1500zł netto. Potwierdzam również, że miałem być obecny w sobotę od wyjazdu spod Hotelu do niedzieli.

Cytat:
Do ostatniego praktycznie dnia przed zlotem wszystko wydawało się być jasne i umówione.
14-go czerwca o godzinie 13:27, czyli już w trakcie naszego zlotu pisze do mnie przez FB, że wysłał jakiegoś maila.
W wiadomości zero konkretów: "Wiem że zlot już się rozpoczyna i roboty pewnie na głowie macie od groma, niemniej jednak puściłem wczoraj odpowiedź na maila i dla spokoju ducha prosiłbym rzucić okiem i ew. potwierdzić otrzymanie. Pozdrawiam."

Warto tutaj wspomnieć, że nasza korespondencja z ustalaniem szczegółów, w tym m.in. trasy przejazdu kolumny, planowanych miejsc jej zatrzymania by całość dobrze ograć z ziemi i zaczęła się kilka dni wcześniej. Po ustaleniu całości 13.06.2019 i 13:10 otrzymałem finalne potwierdzenie ustaleń m.in. zdanie:

Tutaj zapaliła mi się żółta lampka - ani razu nie wspominałem, bym pracować miał bez VATu, myśl, że nie rozumieliśmy się czym jest kwota netto również szybko minęła - w końcu ten człowiek prowadzi firmę...

Jak tylko odczytałem tą wiadomość pośpieszyłem z odpowiedzią, w której wyjaśniam, że nie umawialiśmy się na kwotę bez VATu, i że wystawiam fakturę i proszę o potwierdzenie. Mail wysłany 13 czerwca 2019, 16:33.

W tym miejscu dodam tylko, że ze względu na brak jakiejkolwiek umowy pisemnej i ustalenia wyłącznie ustne wszystkie najistotniejsze informacje zbierałem na mailu. Tak samo jak po pierwszej rozmowie telefonicznej prosiłem o potwierdzenie ustaleń na maila, by całość była chociaż w ten sposób spisana.

Na odpowiedź mailową nie doczekałem się do końca dnia. Wiedząc, że najszybszy kontakt z organizatorem był via Facebook i że impreza powoli startuje napisałem na FB 14 czerwca 2019, 13:27, że pojawił się problem z rozliczeniem - wiadomość odczytana, ale zero odpowiedzi, zero informacji nawet w stylu "ok, zaraz zerknę na maila", cokolwiek, jakby wiadomość ta była nieistotna.

Z mojej perspektywy wyglądało to co najmniej dziwnie. Sądząc, że wyjazd upadł napisałem jeszcze kontrolnie wieczorem SMS'a z przypomnieniem o wiadomości mailowej. Również zero odzewu.

Planowo miałem ruszać do Was około 04:00 nad ranem. Do godziny 22:30 dnia poprzedniego nie otrzymałem sprostowania dotyczącego rozliczenia, zatem poinformowałem oficjalnie, mailowo, że ze względu na brak odpowiedzi jakimkolwiek kanałem (przez półtora dnia) nie podejmę się ryzyka przyjazdu na niedogadany event.

Cytat:
A czego dotyczył jego mail?... VATu.
Przypominał, że jest płatnikiem podatku VAT i niezależnie od tego czy fakturę weźmiemy czy nie to VAT musimy zapłacić.
Odpowiedziałem, że jest to dla mnie w pełni zrozumiałe i że oczekuję go rano zgodnie z umową.

Warto myślę zwrócić uwagę, że odpowiedź dotarła - przez Facebooka - około 02:00 w nocy, na dwie godziny przed planowanym wyjazdem na zlot, przeszło trzy godziny po mailu z rezygnacją z mojej strony.

Cytat:
Na jego stronie na FB dodałem obszerny komentarz, że nie polecam i opisałem całą sytuację.
Gość usunął mój komentarz po czym usunął ze swojej strony wszystkie komentarze i zablokował możliwość komentowania i wystawiania opini.
Co więcej, o ile dobrze zauważyłem, zablokował też możliwość jakichkolwiek komentarzy we wszystkich miejscach na stronie.
FIUT i tyle mogę powiedzieć

Owszem, ukryłem recenzje strony Facebookowej - po tym jak poczytałem na tym forum tego typu epitety - "FIUT", jak i sugestie, by podać link do strony, a wszyscy jak jeden mąż zaleją spamem Facebooka... Opinii nie usunąłem (nie ma takiej możliwości).

---

Z mojej strony mogę jedynie przeprosić uczestników zlotu - nie z Waszej winy cała sytuacja wynikła, więc tym bardziej przykro, że do realizacji filmu nie doszło.

Pozdrawiam,
Kamil.

AMSTAFF 
Moje A8

Silnik cm3: 4200
Imię: ADAM
Wysłany: 2019-07-15, 18:19   

FOSS napisał/a:

AMSTAFF napisał/a:
Cinka rola w organizacji zlotu zakończyła się na etapie wyboru miejsca...

Z przykrością stwierdzam, że w tym co piszesz jest wszystko przeinaczone.

Co do pozostałych kwestii organizacyjnych, w szczególności też tak podkreślanej przez ciebie kwestii finansów to również było zupełnie inaczej.
Na każdym etapie przygotowań jak i później rozliczenia pozostawaliśmy z CINKIEM w ścisłym kontakcie i o wszystkim dyskutowaliśmy wspólnie wielokrotnie.
Nie było żadnych jednostronnych/jednoosobowych decyzji.

AMSTAFF napisał/a:

Darek ale co ma regulamin sprzed kilku miesiecy do tego że w trakcie organizacji CINEK tak naprawdę przekazał wszystko Damianowi i nie miał wpływu na to co ile kosztuje? Ty to rozumiesz czy nie? Nie dysponował finansami.

Niestety ponownie powtarzasz coś co jest nieprawdziwe i czuję się w obowiązku ponownie to sprostować.

CINEK na każdym etapie przygotowań miał pełny wpływ na to co i ile kosztuje.
Przed zlotem rozmawialiśmy wielokrotnie nt. tego co i ile kosztuje, co trzeba kupić, jakie rzeczy są koniecznie, jakie atrakcje chcielibyśmy zapewnić i na co nas stać a na co nie.
Co więcej, po zakończeniu zlotu dalej ze sobą rozmawialiśmy co i ile kosztowało a rozliczenie które zamieszczam na koniec jest wynikiem wspólnych kontroli wydatków a nie tylko mojej ułańskiej fantazji.

Dobrze Damian.. znam Ciebie znam Marcina ogólnie znamy się już trochę wszyscy… skoro ja coś mówię to chyba nie uważasz że jest to wyssane z palca?
Wiadomo że z Marcinem mam kontakt bo jesteśmy oboje z EL i taką wiedzę mam od niego. Nic nie wymyślam sobie. Chłopak twierdzi, że nie ma nic wspólnego z finansami. Bo ja jak zauważyłeś tylko i wyłącznie w tym temacie się wypowiadam. Marcin się odcina totalnie od wydatków zlotowych. Rozumiesz to? Wielokrotnie z nim na ten temat rozmawiałem. Marcin mi powiedział że totalnie się odcina od kwasu jaki się zrodził po zlocie. Nie dysponował żadną złotówką wydaną z wpisowego oraz nie rozliczał się z hotelem za nasz pobyt. to są jego słowa jakie usłyszałem i dla mnie to jest jasny przekaz. Jestem przekonany że czytałeś też i jego wiadomość.. za czym napisałeś swój elaborat…?
Zacytowałeś wszystkich którzy wypowiadają się w tym temacie i każdemu coś odpowiedziałeś, jakoś ominąłeś post Cinka w którym jasno się wypowiedział i potwierdził to co negujesz w mojej wypowiedzi… także ja zacytuje jego słowa:

CINEK napisał/a:
... Damian i Bodzio , którzy byli odpowiedzialni za finanse oraz wszelakiego rodzaju rozliczenia, jako, że mnie w ogóle miało nie byc, jak już AMSTAFF wspomniał, z osobistych powodów, tak więc finansami się nie zajmowałem.

I teraz Panowie jesteśmy dorośli czy nie?
Bardzo proszę ustosunkujcie się obydwaj do tego. Gdzie jest prawda? Bo każdy z Was mówi coś innego…

Dżordż 
Moje A8

Silnik cm3: 3,7
Imię: Jerzy
Wysłany: 2019-07-15, 20:57   

Kolega kamerzysta (chociaż ostatnio tutaj pojawiło się także nieco inne jego określenie) przez, jak sam pisze, półtora dnia czeka na info od FOSSA, wysyła maile, info na FB i sms-y gdyż ważą się losy jego obecności na zlocie załatwianym od wielu miesięcy, na którym zresztą miał odgrywać bardzo ważną rolę. Robi wszystko tylko o jednym zapomniał- że można przecież wykręcić numer tel. i wprost poinformować, że uzależnia swój udział od pisemnej odpowiedzi na sms, FB czy mail. Musi mieć chyba zajeb....e drogie impulsy u swojego operatora. Szkoda, że nie wysłał jeszcze gołąbka pocztowego z wiadomością u łapki.

Arthem 
Użytkownik

Rocznik: 1991
Silnik cm3: 3,6
Skrzynia: Aut
Imię: Kamil
Jeżdzę: V8 D11
Wysłany: 2019-07-15, 21:53   

Dżordż napisał/a:
Kolega kamerzysta (chociaż ostatnio tutaj pojawiło się także nieco inne jego określenie) przez, jak sam pisze, półtora dnia czeka na info od FOSSA, wysyła maile, info na FB i sms-y gdyż ważą się losy jego obecności na zlocie załatwianym od wielu miesięcy, na którym zresztą miał odgrywać bardzo ważną rolę. Robi wszystko tylko o jednym zapomniał- że można przecież wykręcić numer tel. i wprost poinformować, że uzależnia swój udział od pisemnej odpowiedzi na sms, FB czy mail. Musi mieć chyba zajeb....e drogie impulsy u swojego operatora. Szkoda, że nie wysłał jeszcze gołąbka pocztowego z wiadomością u łapki.

Wytłumacz mi proszę tylko jedno - jeśli moja wiadomość została dostarczona, przez odbiorcę odczytana i ten wie, że czeka na niego mail / istotny temat do załatwienia dotyczący co najmniej dziwnej propozycji rozliczenia, to czy to ja dalej mam domagać się kontaktu który już nawiązałem, czy ta druga strona powinna pokusić się o odpowiedź? W tym momencie brak jakiegokolwiek odzwewu był dla mnie jednoznaczną odpowiedzią.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi