|
Autor |
Wiadomość |
Lechu
Moje A8
Rocznik: 2001
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tipronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Xxx
Jeżdzę: D2
Wiek: 39 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 666 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: 2019-07-24, 06:58
|
|
|
FOSS napisał/a: | Tu jest poprawnie.
Jak widać można było to zrozumieć. |
Chyba pijesz m.in. do mnie, więc Ci odpiszę.
Sam sobie tego piwa nawarzyłeś.
Ludzie są zniesmaczeni tym, że nic nie wypaliło nic nie było, a dziedziaki się tak słodyczy najadły jak nigdy.
Nie dziw się reakcji, skoro, tego nie było ten, nie dojechał, a ty piszesz, że na minus wyszedłeś.
Ludzie się po porstu wku... . Sam sobie rozpętałeś tą gównoburze.
I nie bierz tego jako atak na Twoją osobę ze strony klubowiczów. Gdyby atrakcje wypaliły nikt by tematu nie zaczął .
Mnie nie obchodzi co drago ma do powiedzenia. Dla mnie, on może właśnie odkryć wpływ promienionwania księżycowego na psychikę kobiety, ale na te pytania nie powinien odpowiadać.
Chciałem, i nie tylko ja,wyjaśnienia przeczytać od Ciebie czy Cinka, ze względu na to, że jak piszesz byliście organizatorami.
Dla klarowności sytuacji powinieneś, na tą kwotę otrzymać odzielną fakturę, nie dla ścinania drzew, ale dla pełnej rozliczonej kwoty z wpisowego, gdyż zaraz będziesz miał pytanie czy to nie było w cenie itp .
FOSS napisał/a: | Ze zlotu zostało 2265,71pln – dokładnie tyle co wynika z załączonych faktur.
Pieniądze te nigdzie nie znikły - są u mnie, na oddzielnym rachunku bankowym.
Po zlocie słyszałem pomysły żeby kupić klubowego drona i uniezależnić się od jakichś kamerzystów. Jeszcze 2 dni po zlocie byłem za tym pomysłem ale jak kilka dni później powstał ten szumny temat rozliczenia to już wiem, że pomysł jest kompletnie nietrafiony. |
Też uważam, że to jest kiepski pomysł. Jak widać, życię uczy, a my potrzebujemy oficjalną kompleksową usługę .
Tak czy inaczej dziękuję za organizację i poświęcony czas przez organizatorów dla V Zlotu Audi A8.
Dzięki temu mogliśmy się spotkać pogadać popić. Mogłem pokazać swojego indywiduala
Przecież o to chodzi przede wszystkim, i nie wolno o tym zapominać.
Z całej tej sytuacji należy wyciągnąc wnioski, by na przyszłość się takie sytuacje nie zdarzały.
Dziękuję wszystkim |
|
|
|
|
|
|
|
panton.
Użytkownik
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 2019-07-24, 07:55
|
|
|
FOSS napisał/a: | Zresztą Łukaszku, jakbyś zgłębił przepisy podatkowe to byś wiedział, że inaczej zrobić nie mogłem. No chyba, że moja księgowa nie zna się na swojej robocie albo twoja prowadzi tak bardzo kreatywną księgowość. |
Damian NIE mierz ludzi własną miarą!
FOSS napisał/a: | W związku z tym, jak to policzono, tak, z tytułu organizacji zlotu, z tych dokumentów o których wszyscy tak bardzo krzyczycie, mam do zapłacenia jakieś 5.000pln VATu do urzędu skarbowego z własnej kieszeni.
I tak, Łukaszku i Mareczku, już mi to księgowa wyliczyła i muszę to zapłacić bo nikt tego za mnie nie zrobi, a szczególnie wy, bo przecież wy w zlocie nie uczestniczyliście więc was to przecież nie dotyczy.
Więc nie wciskajcie ludziom do głowy ciemnot, że ktoś tu na tym zlocie fortunę zbił bo za wszystkie czynności organizacyjne zapłaciłem z własnej kieszeni, za paliwo, za czas, za dodatkowe nagrody i na dokładkę zapłacę jeszcze 5000 VATu.
Tak wygląda rozliczenie zlotu z perspektywy moich finansów |
Damian to już nie pierwsza sytuacja, gdzie kombinowanie wyszło Ci bokiem. Kiedy Ty wyciągniesz wnioski i zmienisz swoje podejście do życia?
Sam sobie odpowiedź na to proste pytanie. Damian naprawdę warto i to się opłaca w każdej sferze - rodzina, znajomi i biznes!
Wierzę w Ciebie Damian i trzymam kciuki. |
|
|
|
|
|
|
|
matrose1983
Moje A8
Rocznik: 2006
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: Tiptronic Sport F1
Zasilanie: ON
Imię: Andrzej
Jeżdzę: A8 D3
|
Wysłany: 2019-07-24, 11:07
|
|
|
Jestem tylko ciekawy kto zorganizuje następny zlot jeśli przez Wasze takie drobiazgowe rozliczenia robicie co niektórzy aferę bo zapłacili 100 zł i nie mieli full atrakcji cały weekend
Wstyd panowie naprawdę.
Co z tego nawet jak ktoś miałby na tym mieć jakiś profit?
Za to ze taki zlot powstał,ktoś ruszył dupe żeby to wszystko rozkręcić
Czytam te komentarze i nie dobrze się robi.
Czy Foss ma zysk czy nie.
Teraz z tego co widzę jeśli ktoś podjął się organizacji i okazało się ze. Trzeba dopłacić 5 koła za vat to ma to robić z prywatnej kasy czy solidarnie jako klubowicze i uczestnicy zlotu się dorzucicie? Taka klubowa solidarność czy schowajcie głowy w piasek? |
|
|
marekp750
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 6000
Skrzynia: 6HP, 5HP
Imię: Marek
Jeżdzę: D3 W12, D2 W12, D2 V8
Wiek: 52 Dołączył: 11 Maj 2011 Posty: 1011 Skąd: k/Pruszcza Gd.
|
Wysłany: 2019-07-24, 11:31
|
|
|
matrose1983 napisał/a: | Jestem tylko ciekawy kto zorganizuje następny zlot jeśli przez Wasze takie drobiazgowe rozliczenia robicie co niektórzy aferę bo zapłacili 100 zł i nie mieli full atrakcji cały weekend
Wstyd panowie naprawdę.
Co z tego nawet jak ktoś miałby na tym mieć jakiś profit?
Za to ze taki zlot powstał,ktoś ruszył dupe żeby to wszystko rozkręcić
Czytam te komentarze i nie dobrze się robi.
Czy Foss ma zysk czy nie.
Teraz z tego co widzę jeśli ktoś podjął się organizacji i okazało się ze. Trzeba dopłacić 5 koła za vat to ma to robić z prywatnej kasy czy solidarnie jako klubowicze i uczestnicy zlotu się dorzucicie? Taka klubowa solidarność czy schowajcie głowy w piasek? |
Matrose1983 w dyskusji przed-zlotowej napisał:
"Wjazd od auta to ja rozuniem 100 zl ale jak ktoś przyjeżdża np w sobotę tylko i ma płacić 100 zł od lepka to przesada.
Absolutnie nie żebym był sknera ale popatrzeć na auta,poznać kogos osobiscie i zapłacić 200 zł to przesada."
Andrzeju, mówisz, że wstyd i niedobrze ci się robi, że pokazujemy pewną patologię...
Dopłać FOSSowi 5 tys na ten VAT. Pogratulować myślenia. Znowu dasz się zrobić w bambuko. |
_________________ Marek
tel. 571 240 898
https://serwis-smp.pl/filmy/ABZ_1.mp4
https://serwis-smp.pl/filmy/BFM_1.mp4
https://serwis-smp.pl/filmy/BFM_2.mp4
https://serwis-smp.pl/filmy/BFM_ABT.mp4 |
|
|
|
|
|
|
|
mario s8
Użytkownik
Rocznik: 2002
Skrzynia: tiptronic
Imię: Mariusz
Jeżdzę: S8 D2 4,2
Wiek: 48 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1 Skąd: Białystok , Gródek
|
Wysłany: 2019-07-24, 20:07
|
|
|
Dzień Dobry
Kończąc temat
Rozumiem że najlepszą obroną jest atak- rozumiem Panie Damianie.
Stąpasz po kruchym lodzie pisząc takie rzeczy o mojej pracy itd.
Gdybym nie miał wiedzy to bym się nie wypowiadał.
Co do oficjalnego zawiadomienia to w kazdej chwili każdy może to zrobić.
Nie wyjeżdżaj mi że kiedykolwiek napisałem do Ciebie kłamca czy oszust - pokaż mi to.
Cytując posty i odpowiadając na nie robisz to wybiórczo Panie Damianie.
Nie odpowiedziałeś na pytanie co z tabelką z ustaleń z hotelu przed zlotem i co z tabelką po zlocie - tam jest wszystko wyszczególnione tzn liczba uczestników, ceny itd.
Tych skanów akurat brakuje- nie wkleiłeś ich ? Pewnie niechcący?
Każdy dorosły mądry człowiek wie o czym mówię.
Za darmo nic nie robiłeś bo na koniec sam przyznajesz sie i wyszło że noclegi miałeś gratis więc nie płacz - "wiedza jest"
Nie tłumacz się głupio że pierwsze rozliczenie było na szybko i wyszło na minus a drugie na plus i to ponad 2 tysiące - każdy wie o co chodzi - ( pomyłki są na dwa złote ale nie na dwa tysiace)
Daty i ceny na fakturach też są extra śmieszne porównując je do kwot z pierwszego Twojego rozliczenia.
Dalej nie powiedziałeś na co poszła kwota z wpisowego o której napisał broniąc Cię Cinek i która została ujęta w fakturze z hotelu - niby że poszło to na napoje wina itp. Może i poszło ?
Przecież w dzień rozpoczęcia zlotu nie dowiedziałeś się o podwyżkach cen o 15 zł za osobę za wyżywienie.
To co ? hotel Ci wcześniej tego nie powiedział skoro byłeś tam dwa dni wcześniej i wszystko było ustalone - po mojemu to upychanie brakujących pieniędzy do faktury hotelowej.
Poza tym wcześniej też o tym nie wspomniałeś - zastanawiające !
Brak mi słów na durnowate tłumaczenie.
Kończąc temat z mojej strony powiem tylko jedno zdanie które zawsze i wszędzie powtarzam i będę cytował i powtarzał :
"Ja przynajmniej nie kradne"
Z mojej strony tyle w temacie rozliczenia - każdy wyciągnął sam sobie wnioski.
pozdrawiam i dziękuję. |
_________________ mario |
|
|
|
|
mlody91
Moje A8
Rocznik: 1997
Silnik cm3: 6.0
Skrzynia: Tip
Zasilanie: PB
Imię: Mateusz
Jeżdzę: S8 manual & W12 D2
|
Wysłany: 2019-07-25, 11:31
|
|
|
marekp750 napisał/a: | mlody91 napisał/a: | marekp750 napisał/a: | Mlody91, wiedziałeś o tych sprawach wcześniej? Nic nie pisałeś, mówiłeś?
Aaaa... nie chciałeś być fermenciarzem. Masz dziwne podejście do życia. |
W przeciwieństwie do Ciebie nie szukam sensacji a oczekuje uczciwego podejścia do tematu. |
Ciekawa teoria, Ty chcesz uczciwego podejścia do tematu a ja chcę sensacji...
Wiedząc o problemach z rozliczeniem wcześniej, siedzisz cicho, nazywasz to uczciwym podejściem
a moje reakcje na przedstawiane rozliczenie i sugestie co z pieniędzmi można zrobić, nazywasz sensacją. Ciekawe. Bardzo ciekawe podejście.
|
Tak, Marku wiedziałem o tym wcześniej i wiem jeszcze wiele ciekawych rzeczy na ten i inne tematy związane z forum, może dlatego, że żyje wśród ludzi z forum i nie jest mi obojętny los tego miejsca.
Ale wyznaje inną zasadę, najpierw muszę widzieć papier a potem mogę coś publicznie gadać a Tobie jak widać wystarczy iskra byś zrobił pożar, nie mając bladego pojęcia nic o zlocie bo Ci zapłacić 100zl to był wielki problem.
Czemu nie przyjechałeś o tym pogadać na zlot skoro Cię to tak raziło? Czyżby strach?
MarioS8 temat rozpoczął i zakończył i zrozum, że Twoje wypociny nic tu nie zmieniły, kompletnie nic.
Ja również kończę temat, jako, że jest to HOT temat, to zapraszam wszystkich na kolejny już Lubelski Spot który odbędzie się 7-8 Września początek w Lublinie parking Olimp a lokalizację gdzie będziemy spać dodam jak już dostanę wszystkie odpowiedzi z hotelów
Proszę o PW jak ktoś chce przyjechać gdyż niebawem będę robił listę
Pozdrawiam! |
_________________ Audi Ojczyzno moja, tyś jest jak zdrowie, ile Cie trzeba cenić ten tylko się dowie kto Cię stracił... |
|
|
|
|
|
|
|
marekp750
|
|
|
|
|
mlody91
Moje A8
|
Wysłany: 2019-07-25, 15:38
|
|
|
Zadałem pytanie a nie stwierdziłem. Naucz się czytać ze zrozumieniem.
Zamilcz już. |
_________________ Audi Ojczyzno moja, tyś jest jak zdrowie, ile Cie trzeba cenić ten tylko się dowie kto Cię stracił... |
|
|
|
|
|
|
|
bartez83
Moje A8
Rocznik: 2001
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Bartek
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2019-07-25, 16:33
|
|
|
mlody91 napisał/a: | Zadałem pytanie a nie stwierdziłem. Naucz się czytać ze zrozumieniem.
Zamilcz już. |
Ty chłopaku dobrze się czujesz?Co to za teksty....Uciszać to Ty sobie możesz u siebie w domu.Rozumiesz???To że komuś wchodzisz w cztery litery to twoja sprawa.Z kulturą i szacunkiem do innych masz widzę problem. Więc zmień ton jakbyś nie zauważył do starszej od Ciebie osoby.pozdrawiam |
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
|
Wysłany: 2019-07-25, 16:38
|
|
|
panton. napisał/a: | Damian to już nie pierwsza sytuacja, gdzie kombinowanie wyszło Ci bokiem. Kiedy Ty wyciągniesz wnioski i zmienisz swoje podejście do życia? |
Powtórzę twoje słowa bo pasują tu jak ulał: "NIE mierz ludzi własną miarą!".
Jedyne kombinacje w przedmiocie zlotu to jak go zrobić dobrze i jak mądrze zagospodarować finanse żeby na wszystko wystarczyło.
I w żadnym momencie nie było tu myślenia aby coś zagarnąć do własnej kieszeni.
Wystarczy tylko pomyśleć i przestać udawać greka.
Wychodząc z Waszego pokrętnego założenia, że organizowałem zlot aby coś na tym zarobić to wygląda to mniej więcej tak...
- 1x wycieczka w sierpniu czy wrześniu 2018 na morze oraz mazuty aby sprawdzić wcześniej wstępnie wytypowane hotele, obejrzeć, porozmawiać z dyrekcją - koszt noclegu nie pamiętam, koszt paliwa ca. 420pln, koszt mojej nieobecności w firmie ca. 2600pln
- 1x wycieczka w lutym 2019 nad morze na spotkanie z dyrekcją hotelu ASTOR oraz obejrzenie okolicy w poszukiwaniu dużego placu na zlotową sobotę - koszt noclegu nie pamiętam, koszt paliwa ca. 400pln, koszt mojej nieobecności w firmie ca. 2000pln
- 1x wycieczka w maju aby pogadać z dilerami Audi w Trójmieście, obejrzeć na żywo kilka wytypowanych wcześniej punktów na zlotową sobotę, finalnie podpisanie umowy z CKiS w Gniewinie i spotkanie w hotelu ASTOR - noclegu nie było ale wyjechaliśmy o 4 rano a wróciliśmy o 24-tej, koszt paliwa ca. 400pln, koszt mojej nieobecności w firmie ca. 2100pln
- 1x wycieczka nad morze 2 dni przed zlotem aby na miejscu być wcześniej, uzupełnić braki, omówić szczegóły i spotkać się z kierownikiem hotelu - koszt noclegu 825pln, koszt mojej nieobecności w firmie ca. 4000pln
Realnych i na szybko policzalnych kosztów poniosłem ca. 11.000pln
Do tego należałoby dodać czas spędzony na telefonach, mailach i w necie w celach stricte organizacyjnych ale to przecież niepoliczalne i jak znam życie w takich dyskusjach kompletnie marginalizowane.
Czas urwany rodzinie - zdecydowanie niepoliczalny i zdecydowanie bezcenny.
Tak więc do celu...
Skoro, jak kilka osób próbuje tutaj usilnie dowieść, moim celem organizacji zlotu był cel wyłącznie zarobkowy, aby się "nachapać", to z rozliczenia powyżej wynika, że z pieniędzy zlotowych powinno zostać... no powiedzmy 14.000pln.
Odliczając koszty powyżej byłbym wtedy jakieś 3.000pln na plusie, pomijając oczywiście te rzeczy niepoliczalne ponieważ... są niepoliczalne.
Ale...
Nie byłem przecież sam.
Żeby się "nachapać" i żeby nie wyszło to na jaw to musielibyśmy działać w porozumieniu, w 3 osoby. Bądź co bądź to Bodzio miał kasę na koncie a CINEK miał pełny wgląd we wszystkie wersje rozliczeń, przychodów i kosztów.
Oni też uczestniczyli w organizacji i Oni również ponieśli swoje koszty. A skoro ja mam się "nachapać" to oni też muszą się "nachapać" żeby nikomu nic potem nie wysprzęglili czyli każdemu z nich należałoby zwrócić ich koszty, tak jak ja sobie, i doliczyć jakiś w miarę sprawiedliwy zarobek.
Nie policzę ich kosztów ale myślę, że po 4.000pln na głowę jest realne.
Czyli 4.000pln kosztów Bodzio + 4.000pln kosztów CINEK + 3.000pln zarobek Bodzio + 3.000pln zarobek CINEK co daje nam następne dodatkowe 14.000pln które musielibyśmy gdzieś z tych zlotowych "wyskrobać".
Czyli, idąc w ślad za tym grubymi nićmi szytym "oszustwem", z kasy zlotowej, na boku, powinno nam zostać ca. 28.000pln i wtedy można by było powiedzieć, że mieliśmy "wakacje za darmo" jak to pięknie tutaj ujął jeden z rozmówców i jeszcze nam zostało.
Moim zdaniem te 3.000pln nie jest warte tej kilkumiesięcznej szarpaniny a już na pewno nie można powiedzieć, że ktoś się "nachapał" ale niech będzie, jesteśmy "zarobieni".
To teraz, tropiąc dalej to "oszustwo", jak tu kilka osób sugeruje, zerknijmy w faktury i poszukajmy tych 28 tysięcy.
Przypomnę - kasa zlotowa włącznie z wpisowym to 55.670pln a faktura za hotel 50.168,50pln
Mówię wprost:
Pierwszemu który udowodni, że z pieniędzy zlotowych wyprowadziliśmy "pod stołem" 28.000pln osobiście daję do ręki tysiaka.
Co mi tam, niech stracę kolejne pieniądze ale chcę zobaczyć tą wyższą matematykę
I zrobimy jeszcze pamiątkowe zdjęcie z tej wypłaty i wrzucimy na forum
W całej tej historii pomijam już fakt podatku VAT w kwocie 5.000pln bo jest to mój błąd za który przyjdzie słono mi zapłacić.
To ja uparłem się, że kwoty zlotowe zostaną zaksięgowane i starałem się pilnować aby pieniądze się zgadzały - weszło 51.000pln i tyle zafakturowałem.
O stawce podatku VAT w ogóle nie pomyślałem ale nawet jakbym pomyślał to nic by to nie dało - wg. mojej księgowej przepisy podatkowe i tak nie dają mi możliwości zrobić tego inaczej.
Generalnie chcąc być uczciwym wobec uczestników i mieć papier na pieniądze które mi powierzyli sam sobie strzeliłem w kolano.
Współczucia w tym temacie nie oczekuję - mój błąd, moja firma, moje pieniądze.
Na razie na ten VAT nie mam ale gdzieś pożyczę
Idąc dalej...
Jak widać z załączonego przeze mnie rozliczenia zlotu, osobiście dołożyłem od siebie dla uczestników kilka nagród.
Nie było to nic mega kosztownego, butelka wódki Dębowa, butelka wódki Norwegian (przekornie taką przywiozłem bo wiedziałem że kolega *eed* ją dostanie bo na zlot przyjechał aż z Norwegii), zestaw kieliszków, szklanki do piwa czy też jakieś drobiazgi dla dzieci żeby miały się czym bawić na wieczornym bankiecie - fakt jest faktem.
Przywiozłem ze sobą jeszcze pudło kubków termicznych na nagrody ale na wieczornym bankiecie nie było komu zabaw poprowadzić więc wróciły do mnie do domu - nad tym ubolewam ale jednoosobowo to nie do ogarnięcia.
Jeżeli nawet zaoszczędziłem 300pln na 3 hotelowych noclegach, bo jako organizator takie darmowe noclegi otrzymałem, to część tej kwoty oddałem do zlotowej kasy w postaci tychże nagród - ile, nie wiem, bo nie liczyłem - ileś.
Jeżeli to kogoś kłuje w oczy to niech sobie sam policzy.
W trakcie przygotowań do organizacji oraz po zlocie...
Osobiście negocjowałem z hotelem temat małych dzieci - dzieci za które hotel nie pobiera opłaty.
Na przesunięciu granicy wiekowej uczestnicy zlotu zapłacili łącznie 1850pln mniej.
Gdybym chciał kogoś oszukać, jak to kilka osób sugeruje, to już tutaj mógłbym to zrobić.
Bo było to już po ogłoszeniu tematu na forum i wydarzyło się kompletnie bez wiedzy uczestników.
Jak widać po wpisach w temacie zlotowym nie skusiłem się taki zarobek a wszyscy którzy nadpłacili dostali swoje pieniądze z powrotem.
Najśmieszniejsze jest to, że ta zmiana kompletnie mnie i mojej rodziny nie dotyczyła - mogłem mieć wywalone jajo na takie tematy bo moje dzieci są w takim wieku, że osobiście nic na tym nie zyskałem (młodsza w kwietniu ukończyła 10 lat więc kompletnie poza progiem wiekowym).
Parking w Czymanowie.
Osobiście byłem tam, rozmawiałem i negocjowałem warunki.
Finalnie zapłaciliśmy 600pln a kwota wyjściowa którą usłyszał CINEK przez telefon to, o ile dobrze pamiętam, 2000pln.
I była to moja osobista wycieczka nad morze na której prywatnie straciłem łącznie ca. 2.500pln
Czyli wydałem z własnej kieszeni 2.500pln aby na pieniądzach zlotowych, nie moich, zaoszczędzić 1.400pln
Rozliczenie końcowe z hotelem
Rozliczenie z hotelem które otrzymałem mailem po kilku dniach teoretycznie "do zapłaty" opiewało na kwotę 51.967,50pln
Przesiedziałem nad tym sporo czasu aby policzyć kto, gdzie, kiedy i na ile - mi wyszło 50.168,50pln na co finalnie hotel się zgodził.
Różnica pomiędzy tymi kwotami to 1.799pln
Identyfikatory.
Temat załatwiany z Adminem Audi Klub Polska.
Wstępnie miały być tańsze. Później firma to wykonująca krzyknęła cenę 1600pln.
Cena kosmos ale projekt już był wykonany a zamówienie już poszło i nie było też już czasu na szukanie innego dostawcy.
Moim zdaniem identyfikatory które otrzymałem nie były zgodne z moim zamówieniem.
Na szczęście nie zapłaciłem za nie od razu więc rozpoczęły się pertraktacje.
Temat trochę się ciągnął, wysyłałem kilka sztuk z powrotem do wykonawcy jako dowód podstawy do reklamacji.
Finalnie zapłaciliśmy za nie 800pln czyli 1/2 ceny początkowej a fakturę dostałem dopiero 5-go lipca.
Czy musiałem się z tym szarpać?... - Nie. Mogłem wziąć fakturę i zapłacić 1600pln i mieć to w nosie.
W tym miejscu dodam jeszcze, że projekt został wykonany przeze mnie i przez mojego kolegę który prowadzi firmę poligraficzną - żaden z nas nie wziął za to ani grosza.
Noi tak...
Tak postępuje człowiek który, jak tu niektórzy próbują usilnie udowodnić, chciał was wszystkich oszukać.
Pisać by można było jeszcze sporo...
No ale Ty Łukaszku wiesz oczywiście lepiej, i nie tylko ty.
Nie macie nic na poparcie swoich teorii, żadnego konkretnego dowodu, żadnego dokumentu, ale wszystko wiecie lepiej.
marekp750 napisał/a: | Andrzeju, mówisz, że wstyd i niedobrze ci się robi, że pokazujemy pewną patologię...
Dopłać FOSSowi 5 tys na ten VAT. Pogratulować myślenia. Znowu dasz się zrobić w bambuko. |
Znowu?... A to ciekawe
Znowu to ja widzę następną manipulację w twojej wypowiedzi, naginanie faktów i robienie ludziom wody z mózgu.
Akurat z kolegą matrose1983 nie mam nic wspólnego. My to się chyba nawet nigdy na oczy nie widzieliśmy a przynajmniej tego nie pamiętam. Mieliśmy się chyba kiedyś w Niemczech spotkać jak tam mieszkałem ale się nie spotkaliśmy.
I nie kojarzę też żadnej transakcji między nami.
Więc jak mogę znowu zrobić go w bambuko?
Tak przy okazji, bo wcześniej nie odpowiedziałem...
marekp750 napisał/a: | FOSS napisał:
"...No, i tak właśnie pokazujesz swoje prawdziwe oblicze.
Klubowy mechanik który naprawia auta złodziejowi którzy okradł innego klubowicza. ..."
FOSS napisz coś więcej. Nie wiem o co chodzi.
Ty wiesz jakich klientów obsługuję? Normalnie KGB.
Jakiemu złodziejowi naprawiałem samochód?
A druga sprawa co ciebie to interesuje.
Co chcesz przez to powiedzieć? |
KGB, GRU, BND... skąd wiem to moja sprawa.
Interesuje mnie ponieważ to mnie okradł na kwotę kilkunastu tys.pln i to są wystarczające przesłanki do tego żebym był zainteresowany.
I był u ciebie ktoś w tej sprawie a ty co odpowiedziałeś?.... "Mnie to nie interesuje. To nie moja sprawa. Niech sobie sami wyjaśniają."
Klubowicz pełną gębą
mario s8 napisał/a: | Stąpasz po kruchym lodzie pisząc takie rzeczy o mojej pracy itd.
Gdybym nie miał wiedzy to bym się nie wypowiadał.
Co do oficjalnego zawiadomienia to w kazdej chwili każdy może to zrobić. |
Kolego Mario, nie strasz mnie, po raz kolejny zresztą.
Jak to mówił nie jeden mój instruktor: "Nie wyciągaj broni jeżeli nie zamierzasz jej użyć."
Chcesz składać jakieś zawiadomienie to składaj.
"Prawda obroni się sama" - na poparcie wszystkiego co tu napisałem mam dokumenty, maile, wiadomości SMS/FB, świadków a być może i coś więcej, jak będzie taka potrzeba.
Za wszystko zapłacą finalnie pewnie podatnicy chociaż miło by było abyś to ty poniósł wszystkie koszty postępowania - może miałbyś z tego chociaż małą nauczkę.
mario s8 napisał/a: | Nie wyjeżdżaj mi że kiedykolwiek napisałem do Ciebie kłamca czy oszust - pokaż mi to. |
Wielokrotnie to sugerujesz praktycznie od pierwszego posta - w świetle prawa nie trzeba użyć słowa "złodziej" żeby kogoś wprost oskarżyć o kradzież.
Robisz sobie screeny?... to dobrze... ja również.
Masz swoją "wiedzę"?... Świetnie, ja również.
mario s8 napisał/a: | Nie odpowiedziałeś na pytanie co z tabelką z ustaleń z hotelu przed zlotem i co z tabelką po zlocie - tam jest wszystko wyszczególnione tzn liczba uczestników, ceny itd. |
Oczywiście, że te tabelki są różne ponieważ liczba uczestników zmieniała się kilkukrotnie, wraz z tym kto się zgłaszał bądź rezygnował.
Bo był chociażby taki kolega Mario którego nawet w ostatniej tabelce przed zlotem nie ma ponieważ przyjechał w trakcie trwania imprezy i przyjazdu swojego mi, organizatorowi, nie zapowiedział.
Poza tym na 2 dni przed imprezą, zgodnie z umową hotelową, z usług zrezygnować nie można, ale można jeszcze kogoś dopisać co wprowadza dodatkowe zamieszanie.
Noi dodatkowo zmieniały się też usługi dodatkowe - piwo było domawiane w trakcie zlotu więc siłą rzeczy nie mogło go być w tej samej ilości w tabelce przed zlotem.
Ale...
Skoro przeszliśmy na formułę "podejrzany" i "odpowiadaj na pytania" to jak już wcześniej zauważyłem w obecnej sytuacji nie mam żadnego obowiązku odpowiadać na żadne pytania a winnym będę wtedy kiedy wina zostanie udowodniona i potwierdzona prawomocnym wyrokiem.
I zgodnie z prawem to po stronie oskarżyciela leży obowiązek udowodnienia winy a nie po mojej udowodnienia niewinności - niestety w PL wiele osób z różnych służb wyraźnie o tym zapomina.
Piszesz, że posiadasz "wiedzę" i "wiesz zdecydowanie więcej niż mi się wydaje" więc jak rozumiem masz twarde dowody na rzucane wcześniej oskarżenia.
Więc nie wiem na co czekasz.
Oskarżyć kogoś bardzo łatwo, oszkalować, pomówić, obrzucić łajnem - teraz czas na twarde dowody.
Ja swoje dokumenty pokazałem.
Teraz ty pokaż swoje które udowodnią, że te moje są nieprawdziwe.
mario s8 napisał/a: | Każdy dorosły mądry człowiek wie o czym mówię. |
Każdy dorosły mądry człowiek wie, że przyszedł czas na twarde dowody.
Czas na "mam giwerę w kieszeni i wierz mi na słowo że ją mam" minął - teraz warto ją pokazać.
mario s8 napisał/a: | Za darmo nic nie robiłeś bo na koniec sam przyznajesz sie i wyszło że noclegi miałeś gratis więc nie płacz - "wiedza jest" |
W dniu 2019-07-15 g. 11:34 napisałem: FOSS napisał/a: | FOSS napisał/a:
Za siebie i za moją rodzinę zapłaciłem do hotelu łącznie 2375pln.
Kwota ta obejmuje również noclegi w dniach 12-14 czerwca.
Co więcej...
W ubiegłym roku również byłem organizatorem a zapłaciłem 100% kosztów zlotowych, tak jak każdy zlotowicz.
Zaskakujące?
Twierdzisz, że masz pełną wiedzę w tym temacie więc wyjaśnij to pozostałym. |
Na co ty w dniu tego samego dnia o godz. 12:12 odpisałeś: mario s8 napisał/a: | mario s8 napisał/a:
Daj na luz bo wiedzę mam i to nie wyobrażasz sobie jaką - wiem że pobyt organizatorów był darmowy od hotelu także skończ ! |
Wyraźnie widać, że zaprzeczałeś temu co ja napisałem a teraz nagle się okazuje, że przyznajesz, że to tylko noclegi a nie cały zlot.
To zdecyduj się która "twoja prawda" jest ta "prawdziwa" a w której trochę cię poniosło.
Bo skoro piszesz, że "wiedzę masz rozległą" to ktoś czytający to z boku uznaje, że wiesz co piszesz.
A potem się okazuje, że jednak było inaczej bo mój "nocleg" to to samo co twój "pobyt".
Tyle tylko, że "zlot za darmo" to nie to samo co "nocleg za darmo".
Celowe przeinaczanie faktów czy tylko się pomyliłeś?
Bo jak dla mnie to się to nazywa pomówienie.
Więc dla jasności powtórzę, żeby inni czytający widzieli o czym mowa...
Za siebie i za moją rodzinę zapłaciłem za zlot łącznie 2375pln.
Kwota ta obejmuje również noclegi w dniach 12-14 czerwca oraz wpisowe po 100pln ode mnie i od mojej małżonki.
I jestem w stanie to udowodnić.
Co więcej, jestem w stanie udowodnić, że CINEK za zlot zapłacił 245pln za swój krótki pobyt.
Kwota ta obejmuje też wpisowe 100pln.
Co więcej, jestem w stanie udowodnić, że Bodzio za zlot zapłacił 625pln.
Kwota ta obejmuje również noclegi w dniach 12-14 czerwca oraz wpisowe 100pln.
Jeżeli twierdzisz, że jest inaczej to udowodnij to.
Skoro mnie oskarżasz to po twojej stronie leży udowodnienie, że jest inaczej.
I nie mówimy tu o dowodzie w postaci "pewna pani mi powiedziała" bo nie jest to żaden dowód.
Idąc dalej...
TAK, zrobiłem ten Zlot ZA DARMO co widać wyraźnie po rozliczeniach.
Nie wciskaj ludziom ciemnot, że coś na tym zarobiłem.
I nie opowiadaj bzdetów, że 3 noclegi po 100pln to jest jakiś rarytas na który się rzuciłem jak szczerbaty na suchary bo w związku z organizacją tego zlotu poniosłem łącznie koszty zdecydowanie powyżej tych 11.000pln które są policzalne.
I jakbym miał patrzeć na pieniądze tak jak to ty i niektórzy inni sugerują to w buty sobie wsadźcie te 300pln. To ja oddam wam te 300pln hotelu a wy oddajcie mi 11.000pln i wtedy będziemy kwita.
Dżizas - jak nisko trzeba upaść żeby tłumaczyć dorosłej osobie takie rzeczy
Proszę, tu masz jedną taką firmę: https://www.konferental.pl/
Zadzwoń i powiedz, że chcesz zorganizować zlot samochodowy na 50 aut i 130 osób
Ma być w miarę dobry hotel, jeden wspólny parking dla wszystkich uczestników na wyłączność, przejazd kolumną w plener, w plenerze impreza zlotowa, jakieś zabawy, konkursy, jakieś rozdanie nagród, wieczorem bankiet, najlepiej z DJ'em i jakimś wodzirejem co pociągnie szereg zabaw również dla najmłodszych, na niedzielę dobrze by było żeby jakiś diler AUDI rozstawił się ze "straganem" i pokazał jakiś fajny nowy model AUDI i żeby można było oczywiście też nim pojeździć. Noi wieczorem znowuż imprezka, grill, kręgle, bilard, piwo, wino, alkohole itd.
Noi oczywiście ma być kamerzysta z dronem i na koniec pamiątkowy film.
I nie zapomnij o identyfikatorach, smyczach i ewentualnie innych zlotowych gadżetach - niech to również mają na uwadze.
Powiedz wyraźnie, że ty jesteś uczestnikiem i nie chcesz się do tego palcem dotykać - oczekujesz, że oni przygotują wszystko "na gotowo".
Daj znać jaką dostałeś ofertę - najlepiej wklej tutaj żeby była jasność.
A potem znajdź podobne pieniądze w naszym zlocie - pokaż dokładnie palcem ile wy, uczestnicy, zapłaciliście organizatorom za przygotowanie tej imprezy.
UDOWODNIJ wszystkim, że organizatorzy nie zrobili tego ZA DARMO.
mario s8 napisał/a: | Nie tłumacz się głupio że pierwsze rozliczenie było na szybko i wyszło na minus a drugie na plus i to ponad 2 tysiące - każdy wie o co chodzi - ( pomyłki są na dwa złote ale nie na dwa tysiace) |
Naprawdę?...
A są jakieś wytyczne o ile można się pomylić?... Jakaś tabelka?... Rozporządzenie Ministra Finansów?...
Już to napisałem - na siłę wymusiłeś podanie kwot kiedy rozliczenie nie było gotowe a ja nie miałem w ręku wszystkich dokumentów. I takie są tego skutki.
A wystarczyło spokojnie odczekać i rozliczenie pojawiłoby się samo, tylko w jednej, poprawnej i ostatecznej wersji.
mario s8 napisał/a: | Daty i ceny na fakturach też są extra śmieszne porównując je do kwot z pierwszego Twojego rozliczenia. |
Śmieszne to jest to co sugerujesz.
Masz dowody że jakiś dokument jest nieprawdziwy - pokaż, udowodnij.
Jeżeli nie to ponownie jest to pomówienie.
mario s8 napisał/a: | Dalej nie powiedziałeś na co poszła kwota z wpisowego o której napisał broniąc Cię Cinek i która została ujęta w fakturze z hotelu - niby że poszło to na napoje wina itp. Może i poszło ?
Przecież w dzień rozpoczęcia zlotu nie dowiedziałeś się o podwyżkach cen o 15 zł za osobę za wyżywienie.
To co ? hotel Ci wcześniej tego nie powiedział skoro byłeś tam dwa dni wcześniej i wszystko było ustalone - po mojemu to upychanie brakujących pieniędzy do faktury hotelowej. |
Ponownie sugerujesz jakieś machlojki.
Piszesz, że masz "wiedzę" czyli są dowody - więc pokaż, udowodnij.
Jeżeli nie to ponownie jest to pomówienie.
mario s8 napisał/a: | Kończąc temat z mojej strony powiem tylko jedno zdanie które zawsze i wszędzie powtarzam i będę cytował i powtarzał :
"Ja przynajmniej nie kradne" |
To ty tak twierdzisz. Jak jest w rzeczywistości nikt tego nie wie.
Ja twierdzę, że zlot rozliczyłem co do złotówki i nie tylko nic z tego dla siebie nie wziąłem ale też poniosłem ogromne koszta aby tą imprezę zorganizować.
A ty, nie przedstawiając żadnego dowodu twierdzisz, że jest inaczej.
Więc ile jest warte twoje słowo nie poparte żadnym dowodem
Apropos...
Poproszę na PW dane do przelewu.
Odeślę ci twoje 23,12pln z wpisowego które zostało ze zlotu.
I dołożę jeszcze prywatnie od siebie 7,40pln extra za identyfikator i smycz po które nie przyszedłeś a o które po zlocie miałeś pretensję.
I proszę...
TYLKO dane do przelewu.
Nie wypisuj mi żadnych dodatkowych głupot bo nie mam ochoty jeszcze przez PW prowadzić takich konwersacji.
mlody91 napisał/a: | Ja również kończę temat, jako, że jest to HOT temat, to zapraszam wszystkich na kolejny już Lubelski Spot który odbędzie się 7-8 Września początek w Lublinie parking Olimp a lokalizację gdzie będziemy spać dodam jak już dostanę wszystkie odpowiedzi z hotelów
Proszę o PW jak ktoś chce przyjechać gdyż niebawem będę robił listę |
O ile podtrzymujesz wcześniejsze zaproszenie to ja również wciąż jestem zainteresowany. |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
panton.
Użytkownik
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 2019-07-25, 16:56
|
|
|
FOSS, "Kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą."
Z tych 13 stron każdy wyciągnął wnioski i ma własne zdanie w temacie - nie musisz się dalej kompromitować... |
|
|
|
|
marekp750
|
Wysłany: 2019-07-25, 17:02
|
|
|
mlody91 napisał/a: | Zadałem pytanie a nie stwierdziłem. Naucz się czytać ze zrozumieniem.
Zamilcz już. |
Jednak idziesz w stronę konfliktu.
Jebło w główkę? Chłopie, do siebie możesz mówić: ZAMILCZ JUŻ.
[ Dodano: 2019-07-25, 19:45 ]
FOSS napisał:
"KGB, GRU, BND... skąd wiem to moja sprawa.
Interesuje mnie ponieważ to mnie okradł na kwotę kilkunastu tys.pln i to są wystarczające przesłanki do tego żebym był zainteresowany.
I był u ciebie ktoś w tej sprawie a ty co odpowiedziałeś?.... "Mnie to nie interesuje. To nie moja sprawa. Niech sobie sami wyjaśniają."
Klubowicz pełną gębą"
O kim mówisz? Kto ciebie okradł na kilkanaście tys zł?
Ktoś był u mnie i poleciał powiedzieć ci co ja powiedziałem w temacie kradzieży twoich kilkunastu
tys zł? Co ty za brednie wypisujesz? |
_________________ Marek
tel. 571 240 898
https://serwis-smp.pl/filmy/ABZ_1.mp4
https://serwis-smp.pl/filmy/BFM_1.mp4
https://serwis-smp.pl/filmy/BFM_2.mp4
https://serwis-smp.pl/filmy/BFM_ABT.mp4 |
|
|
|
|
|
|
|
mlody91
Moje A8
|
Wysłany: 2019-07-25, 19:14
|
|
|
[quote="marekp750"] mlody91 napisał/a: | Zadałem pytanie a nie stwierdziłem. Naucz się czytać ze zrozumieniem.
Zamilcz już. |
Cytat: |
Jednak idziesz w stronę konfliktu.
Jebło w główkę? Chłopie, do siebie możesz mówić: ZAMILCZ JUŻ.
|
Jesteś żałosnym człowiekiem.
Grozisz mi? |
|
|
|
|
szary824
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Ariel
|
Wysłany: 2019-07-25, 19:34
|
|
|
Wyraźnie można zauważyć, że pewnej części forumowiczów bliski sercu jest tok rozumowania Pana Jarosława Kaczyńskiego.... tu pozwolę sobie zacytować..
"Żadne krzyki i płacze nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne"
Tak śledzę ten wątek, mimo tego że na zlocie nie byłem ale mamy wolność słowa więc rzeknę słowo. Z co poniektórymi to tylko jedno skojarzenie..... Beton Można pisać, wyliczać, tłumaczyć.... piętnaście razy to powtarzać.... ale nic to bo Twój kalkulator nie ma atestu i pewnie baterie w nim słabe Bez kitu.... nie potrafię zrozumieć o co ta cała afera.... Święte prawo człowieka być z czegoś niezadowolonym. Jeśli zlot nie wyglądał tak, jak to sobie jego uczestnicy wcześniej wyobrażali, to wskazana jest krytyka, ale ta konstruktywna. Pogadać o tym co poszło źle, dlaczego poszło źle, jak to zrobić lepiej w przyszłym roku, może odciążyć organizatora i wziąć jakąś część na siebie. Po co od razu pluć na ludzi, którzy w mojej ocenie bo mam do niej prawo, chcieli dobrze. Czepili się tego wpisowego jak rzep psiego ogona.... To naprawdę taka góra pieniędzy, że trzeba było wykręcić z tego taką gównoburzę? Jak idziecie na koncert na przykład.... i po koncercie okazuję się że nagłośnienie było słabe, artysta się spóźnił i był pijany, nie było emocji jakich się spodziewaliście i obiecanego pokazu fajerwerków nie było.... to ruszacie potem tłumnie z rozliczeniem organizatora? A ile poszło na prąd, ile dla artysty, ile za te fajerwerki, których nie było, a ile dla dźwiękowca, a dlaczego Ci co słuchali zza płotu nie musieli nic płacić? itp. itd. No i oczywiści na wszystko muszą być faktury podpisane krwią księgowej
Powiedzcie mi teraz Panowie co dobrego z tego wyszło? |
|
|
|
|
|
|
|
mario s8
Użytkownik
Rocznik: 2002
Skrzynia: tiptronic
Imię: Mariusz
Jeżdzę: S8 D2 4,2
Wiek: 48 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1 Skąd: Białystok , Gródek
|
Wysłany: 2019-07-25, 19:36
|
|
|
Atak widzę nadal atak - najlepsza obrona
Co miałem do powiedzenia to powiedziałem
Czytaj powyżej
Składaj zawiadomienie o pomowieniu
Nie zamierzam z Tobą konwersowac na pw bo nie mam o czym
Każdy wyciągnął już wnioski
Pieniążki zostaw sobie na brakujący vat
Smycz i identyfikator możesz sobie powiesić na lusterku
Ja już temat zakończyłem powyżej
Co do rozliczeń faktur tabelek itd to wszystko mam uwierz mi na słowo
Pozdrawiam
Cytując text z powyższego swojego postu każdy wie o co chodzi |
_________________ mario |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|