Autor |
Wiadomość |
guzior
Moje A8
Silnik cm3: 4172
Skrzynia: 5b manual
Zasilanie: PB
Imię: Bartek
Jeżdzę: Audi 90 4.2 V8
|
Wysłany: 2016-03-14, 00:25
|
|
|
Od razu na wstepie napisze, ze lubie pieniaczy ktorzy uwielbiaja to co stworzyla fabryka - uwielbiam ojebywac wasze fury podlubanymi starymi trupami i punktowac niewiedze (bo zabieracie glos nie majac pojecia o czym piszecie) Lubie jak cholera - wiecej takich!!!
Lecimy od poczatku:
Cytat: | BCY robiła fabryka,zawirusujesz i zabije tego twora opartego na starym kapciu bo inaczej nie mozna tego nazwać. No chyba że miał kapitalke to wtedy sens ekonomiczny wg mnie nie istnieje(BCY fabrycznie przygotowane a ABZ nie) |
W jakiej sytuacji go zabije? 0-100? 100-200? Bardzo nie masz pojecie o szybkich autach. Bardzo bardzo.
A czym jest przygotowany fabrycznie? Korby ma z ABZ, tloki inaczej tylko obrobione, dalej odlewy mahle, wał ma z ABZ a blok z BFM. Wiec czym do cholery jest przygotowany ze tak w niego wierzysz? Konkretnie!!!
Cytat: | Biturbo,zmienna geometria,twinturbo-to sa zaawansowane sprawy i może nie masz do tego mocy przerobowej |
Ale po co mi to, jak fury na chinskich turbinach opierdalaja te nowe, zaawansowane technicznie na ktore nie mam mocy przerobowej?
Cytat: | Przestroiłeś go jakoś? Komp ASB w audi głupieje jak ma silnik kilka baboli a o takiej ingerencji to wole nie mysleć |
I znowu wychodzi brak wiedzy - skrzynia glupieje tylko przed odcinka. Zostalo to ogarnac i auto jest do odbioru. jak jezdzisz normalnie to nie wiedzialbys co za skrzynia jest i ze nie jest fabryczna. I tak - byl remap kompa skrzyni - to tak jakbys nie wiedzial ze sie da.
Cytat: | Pytanie do ciebie guzior-dlaczego nie ma tam silnika z S8 FL tylko jakiś kapeć? Ori padł czy co? |
Dlatego ze nie pasowal do skrzyni z BCY - nie wiesz? Przeciez tyle sie naczytales o zmiennej geometrii, twinturbo, ch**ach w D**ie a nie wiesz ze BCY ma duzy dzwon ktorego nie ma silnik z D2 FL?
PS. Ten "stary kapec" przyjmuje na seryjny dol 1200nm, wiec licz sie ze slowami.[/list] |
|
|
|
|
|
|
|
RA__________ [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-03-14, 00:46
|
|
|
A ty nie potrafisz młody inaczej jak po chamsku? Widze że irytuja cie pytania a o krytyce juz nie wspomne-za to wieszają głeboko w lesie
https://www.youtube.com/embed/zp3VVZwXA0U
Albo
https://www.youtube.com/embed/IMu5-gUgCQM
Byłem widziałem macałem,nie wiem jaki ma dzwon ale siedzi w manualu więc pingnij sobie w dzwona z tym turbo made in china i modl sie żeby twoje 1200niutonowe korby nie wyemigrowały |
|
|
|
|
|
|
|
Przemek21
Moje A8
Rocznik: 2002
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: Manual
Imię: Przemek
Jeżdzę: S8 d2
|
Wysłany: 2016-03-14, 00:55
|
|
|
tak Maximus to stary trup i gówno ,nie wiem po co ta gadka to ja będę tym jeździł nie ty
jutro temat znika bo wkurwiają mnie te ataki, to żle tamto słabo |
|
|
|
|
guzior
Moje A8
|
Wysłany: 2016-03-14, 00:56
|
|
|
O jezuuuu. To bede pytal po koleji, bo to trudne:
1) Widziales skrzynie z BCY?
2) Widziales skrzynie z AQH?
3) Widziales blok BCY/BFM?
4) Widziales blok AQH?
5) jw tylko ABZ?
Skrzynie manualana oraz z AQH przykrecisz do BCY, wiercac 1 dziure na rozrusznik. skrzynie z BCY nie przykrecisz do AQH. Brakuje kilku otworkow w bloku. ALe za to sa one w ABZcie ktory w pierwszych rocznikach wychodzil z 4hp ktora miala duzy dzwon. Taki jak BCY. Potem 5hp mialo maly dzwon (jak manuale).
Nasuwa sie pewnie pytanie - po co w skrzyni z BCY zrobili duzy dzwon? A no po to zeby sie zmiescil hydrokinetyk z 4HP Dziekuje za podziekowania za wyjasnienie.
Nie musze sie o to modlic - po prostu nic im nie bedzie
Nie irytuja mnie pytania w normalnym tonie. |
|
|
|
|
|
|
|
Przemek21
Moje A8
Rocznik: 2002
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: Manual
Imię: Przemek
Jeżdzę: S8 d2
|
Wysłany: 2016-03-14, 01:11
|
|
|
Proszę moderatora aby temat rs8 d2 trafił do kosza
KONIEC |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-03-14, 01:23
|
|
|
A jaki jest powód tej decyzji Przemku?
Wg mnie temat jest bardzo ciekawy.
guzior napisał/a: | Skrzynie manualana oraz z AQH przykrecisz do BCY, wiercac 1 dziure na rozrusznik. skrzynie z BCY nie przykrecisz do AQH. Brakuje kilku otworkow w bloku. ALe za to sa one w ABZcie ktory w pierwszych rocznikach wychodzil z 4hp ktora miala duzy dzwon. Taki jak BCY. Potem 5hp mialo maly dzwon (jak manuale).
Nasuwa sie pewnie pytanie - po co w skrzyni z BCY zrobili duzy dzwon? A no po to zeby sie zmiescil hydrokinetyk z 4HP Dziekuje za podziekowania za wyjasnienie. |
Tylko nie bij prosze ale musze zapytać-ABZ jest zestrojony z 4hp jak i 5hp. skrzynie wygladaja identycznie jesli chodzi o dzwony jedna obok drugiej(3 sztuki lezały na mojej przyczepce). Bloki silników identyczne przedlift i polift tylko inna ilośc śrub na wale.
Guzik o czym ty piszesz???? |
|
|
|
|
|
|
|
guzior
Moje A8
|
Wysłany: 2016-03-14, 01:46
|
|
|
Po prostu salbo sie przygladales
Jutro mogę ci zrobic foty i zaznaczyć kolkiem gdzie czego brakuje.
Na pierwszy rzut oka wygladaja tak samo. Ale brakuje otworów (nawet nadlewu nie ma zeby nawiercic i nagwintowac.
Sam na poczatku myslalem ze przykrece skrzynie cośmy kupili od bcy do aqh i po ptokach a tu zonk |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-03-14, 02:04
|
|
|
Ok pokaż te szczegóły bo zaciekawiłeś mnie tym.
pozdr. |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2016-03-14, 02:52
|
|
|
A gdzie to coś z filmiku widziałeś?... z ciekawości pytam
Bo ja znam tą furę osobiście...
Ten pierwszy film robiony na zlocie w DE już kilka lat temu (moje D3 stało wtedy kilka aut dalej) i powiem szczerze, że na żywo jak to zamiata na suchym asfalcie to naprawdę robiło wrażenie
I właśnie to stare uturbione D2, konkretnie te z powyższych filmików, objechało na zlocie wszystkie inne ósemki włącznie z D3 6.0W12 oraz D3 4.2TDI po chipie - osobiście widziałem bo również brałem udział w tych wyścigach |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
Bugalon
Moje A8
Rocznik: 1998
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Wojtek
Jeżdzę: D2
Pomógł: 24 razy Wiek: 46 Dołączył: 26 Gru 2013 Posty: 789 Skąd: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 2016-03-14, 10:27
|
|
|
Generalnie kreski mi sie podobaja - szkoda ze dolu tak malo ale wiadomo - jak sie leci w moc to go nigdy nie będzie.
Ja życzę Przemkowi bezawaryjności z całego serca. Jeśli auto ma być daily driverem to czarno widzę codzienną jego eksploatację (ze względu na potencjalną awaryjność) ale jeśli jest robione na pojeżdżawki i wyscigi to według mnie będzie super
Niezla robota - powodzenia zyczę |
_________________ Pozdrawiam Bugi
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali" |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-03-14, 10:34
|
|
|
Przemek21 napisał/a: | Proszę moderatora aby temat rs8 d2 trafił do kosza
KONIEC |
Rozmawiałem z Przemkiem i zdecydował że temat jednak zostanie |
|
|
|
|
drago_o
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
|
|
|
|
jordan233
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Imię: Sławek
Pomógł: 14 razy Dołączył: 12 Kwi 2011 Posty: 1510 Skąd: GBY
|
Wysłany: 2016-03-14, 12:11
|
|
|
Każdy taki projekt to ryzyko,i zapewne Przemek się z tym liczył.
Dla mnie fura BOMBA i z milą chęcią chciałbym mieć coś takiego w D3.
Pozdro. |
_________________ https://www.facebook.com/...100089709813366
|
|
|
|
|
RA__________ [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-03-14, 12:24
|
|
|
FOSS napisał/a: | A gdzie to coś z filmiku widziałeś?... z ciekawości pytam
|
A trafiłem bedąc w Norymbergii na ich spocika no i pojechali chłopaki na tor... oj było ciekawie
Apophis napisał/a: | Ok pokaż te szczegóły bo zaciekawiłeś mnie tym. |
+1 to mnie więcej niz bardzo zaciekawiło choć ja się w sswapy nie bawie |
|
|
|
|
|
|
|
drago_o
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2016-03-14, 12:26
|
|
|
jordan233 napisał/a: | Każdy taki projekt to ryzyko,i zapewne Przemek się z tym liczył.
Dla mnie fura BOMBA i z milą chęcią chciałbym mieć coś takiego w D3.
Pozdro. |
Mnie dla odmiany zaciekawił temat pozbycia się D3 dla podobnej maszyny D2 |
_________________ Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG |
|
|
|
|
|