Autor |
Wiadomość |
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2016-08-17, 16:38
|
|
|
pepi napisał/a: | ja taką mam i pasuje |
No to inna była, nie DOLZ - przyznaję, nie pamiętam.
Ale ktoś mi kiedyś przywiózł jakiś taki chłam, kupione gdzieś u kogoś wysyłkowo, żeby wymienić razem z rozrządem.... i kształtem podobna była ale żeby ją poprawnie zamontować to trzeba było użyć pilnika |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
krzychu22.p1i
Moje A8
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: ZF
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: sporadycznie
Pomógł: 127 razy Dołączył: 14 Sie 2011 Posty: 3149 Skąd: Oderwany od rzeczywistości
|
Wysłany: 2016-08-17, 19:05
|
|
|
Też miałem pompę dolz 4 lata i zero problemów. Pasowała P&P. |
|
|
|
|
|
ManiekJames
Moje A8
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Mariusz
Jeżdzę: A8 (D3)
|
Wysłany: 2016-08-23, 13:04
|
|
|
No to sprawa ma się tak
Po rozmowach z Panem z Inowrocławia - i zapewnieniach że jestem 1 osobą któremu stuka nastawnik od niego - a i potwierdzeniem że partia nastawników faktycznie cieknie kilku osobom - DOSTAŁEM NOWE POPRAWIONE na gwarancji (podobno nie będą cieknąć )
Dodatkowo po informacji że mam zalany pasek rozrządu - dostałem od Pana nowy pasek rozrządu GATES (taki jak miałem).
Pan nie chciał żadnych zdjęć, tylko telefon i wsio - Na mojej głowie była ponowna ich wymiana tylko (tylko i aż bo kupa roboty na 2 dni xD )
Dodatkowo przy okazji WYMIENIŁEM też oba łańcuchy na nowe - bo wcześniej ich nie wymieniałem
Ustawiłem rozrząd na 1 i -1 (wcześniej na starych łańcuchach było to nie możliwe i było 5 i -4)
Oba nastawniki po logach pracują idealnie
Kuuuurde ale teraz ładnie bryka jeździ !!
Silniczek pięknie pali bez żadnego zgrzytnięcia - Zobaczymy z czasem i kilometrami !!!
Ogólnie kontakt i działania od Pana z Inowrocławia w pełni profesjonalne !!!!
Twu Twu - odpukać
DO ZOBA NA ZLOCIE |
_________________ Pozdrawiam !!
|
|
|
|
|
CINEK
Moje A8
Skrzynia: Tip.F1 GNU
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D3 BFM
Pomógł: 70 razy Wiek: 40 Dołączył: 07 Paź 2012 Posty: 4014 Skąd: Konstantynów Łódzki
|
Wysłany: 2016-08-23, 13:23
|
|
|
no to piknie! widać że gościu fachowo podchodzi do sprawy i to się ceni! Ale też myślę że to forum czyta, bo byłem chyba jednym z pierwszych tu na forum który od niego kupił. Napisałem mu wtedy o opiniach innych sprzedawców i swego czasu miał nawet w ogłoszeniu żeby poczytać przed sprzedażą na temat opinii innych sprzedawców tu właśnie na forum.
whatever! najważniejsze że idzie się z nim dogadać! więc jest nadzieje na tanie i "dobre" nastawniki
swoją drogą to ja już ponad dwa lata śmigam i tfu tfu...raz na miesiąc może haratnie przez sekundę |
_________________ to nie jest zwykły napęd...to
|
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-08-23, 13:52
|
|
|
Gates to najgorsza marka jaką mogłes w PL wybrać. Szeroko znane sa podóbki tej firmy i pekajace bez uprzedzenia paski.
ori gates dostepny tylko w i z DE. |
|
|
|
|
Paweł Olsztyn
Użytkownik
Rocznik: 2001
Skrzynia: Tiptronic FUM
Imię: Paweł
Jeżdzę: A8 AUW
|
Wysłany: 2016-08-23, 20:01
|
|
|
Tak jak napisał kolega ManiekJames, sprzedający z Inowrocławia jest przynajmniej jak dotychczas rzetelny i bezproblemowy.
Choć wymieniam już nastawnik po raz trzeci nie mogę mu nic zarzucić po za tym że towar nie trzyma jakości, mam nadzieję że teraz będzie inaczej ...
Tak wygląda drugi nastawnik po jego wymontowaniu, zalany cały pasek rozrządu oraz mały bonus w postaci wywalonego chyba broku z nastawnika. Odpalał za każdym razem na zimnym z grzechotaniem dość głośnym i przy przegazowaniu lekkim było słychać także grzechotanie.
http://www.fotosik.pl/zdjecie/b9da2875109d2470
Tak wygląda nowy zestaw (trzeci) po kolejnej reklamacji, dwa nastawniki wraz z uszczelkami pod nie oraz pasek rozrządu ( co prawda nie wiem czemu dwa nastawniki ale niech będzie, płakać nie będę)
http://www.fotosik.pl/zdjecie/dbe07a3a51c1339d
A tu taki mały bonus po w pierwszym wywaliło mi brok, a jak widać niby dwa takie same, a jeden ma "zaspawany" ten że brok ...
http://www.fotosik.pl/zdjecie/7f7117986a56c8af
Chyba będę losował przed montażem, który zamontować ... |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-08-23, 20:03
|
|
|
Że wam sie chce wymieniac te buble...to tez kosztuje czas lub mechanika bo nie kazdy sam to zrobi. |
|
|
|
|
Paweł Olsztyn
Użytkownik
|
Wysłany: 2016-08-23, 20:04
|
|
|
Apophis napisał/a: | Że wam sie chce wymieniac te buble...to tez kosztuje czas lub mechanika bo nie kazdy sam to zrobi. |
Mnie to nic nie kosztuje, mam swój warsztat, mam też dużo cierpliwości |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-08-23, 20:14
|
|
|
Czas tracisz ale jak kto lubi |
|
|
|
|
pepi
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 6,0
Skrzynia: tip
Imię: paweł
Jeżdzę: d3
Pomógł: 41 razy Wiek: 48 Dołączył: 17 Wrz 2012 Posty: 4800 Skąd: krzczonów
|
Wysłany: 2016-08-23, 20:18
|
|
|
chyba wobec was bo nie wobec mnie wysłałem nastawnik i czekam i czekam .
Na jeden czekałem ponad tydzień -a podobno tak szybko inni dostawali
wysłałem nastawnik co najmniej 2-3 tygodnia temu dzisiaj napisałem mejla zobaczymy czy raczy odpisać |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-08-23, 20:25
|
|
|
pepi trudno żeby na koniec wszechświata docierały błyskawicznie |
|
|
|
|
danishow
Moje A8
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: TT 6 Gang
Imię: Daniel
Jeżdzę: Touareg V8 420KM
Pomógł: 130 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Sty 2015 Posty: 3733 Skąd: Leiningen - DE
|
Wysłany: 2016-08-23, 20:26
|
|
|
Paweł Olsztyn napisał/a: | Mnie to nic nie kosztuje | Kosztuje ...sporo czasu A mając własny warsztat wiesz dokładnie ile w tym czasie można zarobić robiąc auta klientów |
_________________ MOJE A8 - WYDECH |
|
|
|
|
|
|
|
pepi
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 6,0
Skrzynia: tip
Imię: paweł
Jeżdzę: d3
Pomógł: 41 razy Wiek: 48 Dołączył: 17 Wrz 2012 Posty: 4800 Skąd: krzczonów
|
Wysłany: 2016-08-23, 20:31
|
|
|
ja tam swoich to nie mam kiedy a czeka mnie rwanie motoru w jednym sprzęgło w drugim i pociapać jednego lub dwa
Ale chyba nie w tym życiu
a tu kolega robi dwa razy i jeszcze się cieszy |
|
|
|
|
krzychu22.p1i
Moje A8
Rocznik: 2000
Skrzynia: ZF
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: sporadycznie
Pomógł: 127 razy Dołączył: 14 Sie 2011 Posty: 3149 Skąd: Oderwany od rzeczywistości
|
Wysłany: 2016-08-23, 20:54
|
|
|
Kupowałem gdzieś w lutym z Ino i póki co trzymają pięknie 0 0 na bankach. I w końcu cisza po 4 dniach na oleju kwiat lotosu |
|
|
|
|
|
Paweł Olsztyn
Użytkownik
|
Wysłany: 2016-08-23, 21:48
|
|
|
Ludzie chorują, umierają i mają gorsze problemy niż moje grzechoczące nastawniki, nie ma się co łamać, nie działa ten to będzie działać następny
Owszem, że w tym czasie mógłbym zrobić/naprawić coś innego ale co poradzić takie to życie, cieszyć się można z faktu, że przynajmniej u mnie nie trzeba demontować przodu i cała operacja zajmuje w sumie nie za wiele czasu, u kolegi w bliźniaczym aucie śruba lewego wałka opiera się o chłodnicę i nie wyjdzie, a u mnie przynajmniej wyciągam ją bez problemu
Dam znać co i jak z czasem. |
|
|
|
|
|