Autor |
Wiadomość |
pepi
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 6,0
Skrzynia: tip
Zasilanie: PB+LPG
Imię: paweł
Jeżdzę: d3
Pomógł: 41 razy Wiek: 48 Dołączył: 17 Wrz 2012 Posty: 4800 Skąd: krzczonów
|
Wysłany: 2014-02-23, 14:47
|
|
|
seba185 napisał/a: | mialem to u siebie i to jest dopiero WIELKIE gowno!!! Poszlo do kosza | -te obecne czy te stare ? |
|
|
|
|
|
|
|
seba185
Moje A8
Rocznik: 1997
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Manual
Imię: Sebastian
Jeżdzę: Audi S8 D2
|
Wysłany: 2014-02-23, 14:51
|
|
|
zwykle waldki dzialaja duzo lepiej jak te solo. W lato z solo nie bylo problemu to fakt ale jak tylko nadeszly przymrozki zaczely sie cuda. Nie tylko w moim aucie ale w 3 innych gdzie tez byly zamontowane |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-02-23, 15:30
|
|
|
karol208 napisał/a: | Apophis, Wydziel te posty do tematu o lpg bo zrobił się bałagan w temacie Majki. |
Temat jest ściśle o LPG i nie bardzo widzę opcje by by zachowując sens dzielić ten temat. Dodałem podtytuł i jeśli Majce nie przeszkadza to niech tu zostanie ta dyskusja a jesli nie chce to moge całkiem posprzątać. |
|
|
|
|
tomi5
Moje A8
Rocznik: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Tomek
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 7 razy Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 812 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 2014-02-23, 16:06
|
|
|
pepi napisał/a: | tomi5 napisał/a: | wtryski keihin | - aleś zaszalał <jezu> |
co mial oznaczać twój post?? |
_________________ Forum Audi A6.
Forum Audi A8. |
|
|
|
|
|
|
|
tomi5
Moje A8
|
Wysłany: 2014-02-23, 16:15
|
|
|
pepi napisał/a: | przepraszam ja dzisiaj wywaliłem techa i już nie chce więcej o nim słyszeć
jakby ktoś chciał to on prawie nowy
jak ktoś lubi takie coś to jego wybór
mam tego 318 nalotu ze 2-4 tys może
Jak może być tech inny jak ci co teraz go robią pracowali w stagu i wynieśli potrzebne materiały
obudowa płyta okablowanie jest takie samo
tylko soft jest inny
to znaczy bardzo podobny |
Kolego w przeciwieństwie do ciebie nie znam sie na LPG i nie montuje tez instalacji, tak jak wczesniej pisałem, opieram sie na WLASNYCH doświadczeniach i odczuciach .
I wiem że LPGtech na poewno jest inny od Staga, na pewno LEPSZY.
Może i obudowa, płyta i kable sa takie same, tylko soft zmieniony, ale ta zmiana softu dużo zmieniła i wyprzedziła staga. |
Forum Audi A8. |
|
|
|
|
Gabriel
Moje A8
Rocznik: 2000
Imię: Rafał
Jeżdzę: S8 D2
Pomógł: 16 razy Wiek: 43 Dołączył: 14 Paź 2010 Posty: 565 Skąd: śląskie/Rybnik
|
Wysłany: 2014-02-23, 16:37
|
|
|
Ja mam staga, nie narzekam na niego. Ale słyszałem (brak mi własnego doświadczenia) że ten LPGtech naprawdę jest lepszy od staga. A to podobno dlatego ze właśnie soft jest doskonalszy i eliminuje słabe strony staga.
Zgadzało by się to z tym co tu koledzy piszą. No może poza kolegą pepi, ale jego wypowiedzi mało kiedy biorę poważnie, bo są pozbawione sensownej treści, przykładowo
tomi5 napisał/a: | pepi napisał/a:
tomi5 napisał/a:
wtryski keihin
- aleś zaszalał <jezu> |
|
|
|
|
|
|
|
|
majkaistefan [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-02-23, 18:04
|
|
|
Witam!
To gdzie w takim razie jest jakis postep?Stoi u nas stary Ford z sekwencyjna instalacja.Ma przejechane na gazie okolo 230 tys i jak mowi Tata raz tylko wymienial filtr gazu bo sie zapchal.
Majka. |
|
|
|
|
pepi
Moje A8
|
Wysłany: 2014-02-23, 19:26
|
|
|
tomi5 napisał/a: | co mial oznaczać twój post?? | - no bo to bardzo dobre i bardzo drogie wtryski jedne z najlepszych na rynku
jak nie najlepsze
Akurat się nie nabijałem teraz
każdy zakłada co uważa za stosowne zazwyczaj jest tak że każda sroczka swój ogon chwali
co do sterowników
ja teraz tylko jeden zakładam bo te testy mi bokiem wyszły prawda jest taka że każdy twierdził że stagopodobny produkt jest najlepszy na rynku
a nie jest
Kto twierdzi inaczej to nie ma porównania są inne fajniejsze
dziwne jest to że ludzie aż tak się podniecają na forach tym produktem na jednym forum prawie mnie zlinczowali jak się niepoprawnie wyraziłem |
|
|
|
|
|
|
|
Gabriel
Moje A8
Imię: Rafał
Jeżdzę: S8 D2
Pomógł: 16 razy Wiek: 43 Dołączył: 14 Paź 2010 Posty: 565 Skąd: śląskie/Rybnik
|
Wysłany: 2014-02-23, 20:01
|
|
|
Kolego pepi, to zacznij się poprawnie wyrażać, bo sam byłem przekonany że się nabijasz z keihin.
Widzę że masz doświadczenie w tym co robisz i mógłbyś być pomocny w tej dziedzinie. Ja lubię poczytać i coś się dowiedzieć, ale obiecaj że Twoje wypowiedzi to będzie zawsze przynajmniej jedno zdanie złożone. A będzie "malinowo" <hura>
Bo jak czasami wtrącisz 2 słowa, lub mniej to normalnie ręce opadają <lipa> |
|
|
|
|
krzychu22.p1i
Moje A8
Skrzynia: ZF
Zasilanie: PB
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: sporadycznie
Pomógł: 127 razy Dołączył: 14 Sie 2011 Posty: 3149 Skąd: Oderwany od rzeczywistości
|
Wysłany: 2014-02-23, 20:03
|
|
|
Gabriel napisał/a: | Kolego pepi, to zacznij się poprawnie wyrażać, bo sam byłem przekonany że się nabijasz z keihin.
Widzę że masz doświadczenie w tym co robisz i mógłbyś być pomocny w tej dziedzinie. Ja lubię poczytać i coś się dowiedzieć, ale obiecaj że Twoje wypowiedzi to będzie zawsze przynajmniej jedno zdanie złożone. A będzie "malinowo" <hura>
Bo jak czasami wtrącisz 2 słowa, lub mniej to normalnie ręce opadają <lipa> |
Też się przyłączam do prośby. Lubię czytać posty pepi ale czasami to ciężko ogarnąć o co kaman |
|
|
|
|
|
pepi
Moje A8
|
Wysłany: 2014-02-23, 20:32
|
|
|
ja sam niekiedy nie mogę się rozczytać |
|
|
|
|
tomi5
Moje A8
|
Wysłany: 2014-02-23, 20:35
|
|
|
pepi napisał/a: | tomi5 napisał/a: | co mial oznaczać twój post?? | - no bo to bardzo dobre i bardzo drogie wtryski jedne z najlepszych na rynku
jak nie najlepsze
Akurat się nie nabijałem teraz |
Bo na obecna chwilę nie ma nic sensownego, hanny strasznie sie pogorszyły, ja w S8 wymieniałem 3 wtryski, a od tamtej pory ponoc jeszcze więcej było zwrotów
pepi napisał/a: | każdy zakłada co uważa za stosowne zazwyczaj jest tak że każda sroczka swój ogon chwali
co do sterowników
ja teraz tylko jeden zakładam bo te testy mi bokiem wyszły prawda jest taka że każdy twierdził że stagopodobny produkt jest najlepszy na rynku
a nie jest |
Bez urazy ale mam wrażenie że po prostu TECHa masz w dużo wyzszej cenie od sterownika który obecnie montujesz i to jest powód narzekania na techa, tym bardziej że jakis czas temu chwaliłes ten sterownik.
pepi napisał/a: | Kto twierdzi inaczej to nie ma porównania są inne fajniejsze
dziwne jest to że ludzie aż tak się podniecają na forach tym produktem na jednym forum prawie mnie zlinczowali jak się niepoprawnie wyraziłem |
I tu sie znowu mylisz. Tak jak juz pisalem wielokrotnie mam porównanie na własnej skórze i nie wmówisz mi że stag lepiej sobie radzi od techa.
Tym bardziej że i BMW i A8 i S8 miały te same podzespoły jedyna róznica to sterownik. |
Forum Audi A8. |
|
|
|
|
|
|
|
pepi
Moje A8
|
Wysłany: 2014-02-24, 07:37
|
|
|
no polecałem bo było ciepło
jak temperatura spadła to wyszło co i jak
tech w trybie tech jest techem w trybie standart jest stagiem
Nie możemy jednoznacznie stwierdzić że stag jest słaby bo podobno teraz już sporo wyrwał do przodu i powoli ludzie przechodzą z tech na stag
mało przypadków ale już są
Co do ceny płaciłem 620 pln za techa czy coś takiego
za obecny sterownik 500 parę ale to tylko z winny układów i dla tego że powiedziałem że chcę przejść z techa
normalna cena to 650-950pln
http://www.drypa.pl/produ...onika_kpl..html
Brałem bezpośrednio u korzeni to było taniej
tech do tego to wielka przepaść .
Ja nie żyję z lpg i nikt mi nie płaci za reklamowanie produktów i nie mam żadnego interesu oczerniać techa bo on nie jest zły tylko ... tu przemilczę .
Z mojej perspektywy agis tłucze techa
przynajmniej tak jest w moim przypadku i mojego zepsutego audi jak to mi pisali nie szukaj dziury w sterowniku tylko doprowadz auto do ładu .
Po zmianie auto się naprawiło i to najważniejsze np na forum lpg nie napiszę już nic na techa bo zaraz grupa wzajemnej adoracji pojedzie po mnie
strach się tam wypowiadać bo zachowują się jakby rozumy pozjadali |
|
|
|
|
pepi
Moje A8
|
Wysłany: 2014-02-24, 07:51
|
|
|
tomi5 napisał/a: | I tu sie znowu mylisz. Tak jak juz pisalem wielokrotnie mam porównanie na własnej skórze i nie wmówisz mi że stag lepiej sobie radzi od techa.
Tym bardziej że i BMW i A8 i S8 miały te same podzespoły jedyna róznica to sterownik.
_________________ | - wiesz staga trzeba jeszcze umieć ustawić tech w trybie tech sam się ustawia i to świadczy bardziej o tych którzy ci to zakładali i ustawiali niż o samym sterowniku .
-nie mogłem |
|
|
|
|
|
|
|
Hjeniu
Moje A8
Rocznik: 1997
Silnik cm3: 2.8
Imię: Marek
Jeżdzę: d2
Pomógł: 6 razy Dołączył: 23 Gru 2013 Posty: 105 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2014-02-24, 07:55
|
|
|
Tak
niezaprzeczalnie fetysz związany ze sterownikiem STAG jest kompletnie niezrozumiały. |
|
|
|
|
|