[D2 94 4.2PB/LPG ] Ile oleju do mechanizmu różnicowego?
[D2 94 4.2PB/LPG ] Ile oleju do mechanizmu różnicowego?
Witam koledzy,wymieniam łożyska przy mechaniżmie różnicowym i mam pytanie,jakim olejem to póżniej zalać i ile tam w ogóle wchodzi :?: Pytam ile bo jak wyjąłem mechanizm różnicowy to oleju miałem tam może ze 100 ml :shock: ,flansza do której mocowana jest półoś z przegubem wewnętrznym miała luzy i wyciekło.Aha i jeszcze gdy wrzucam R to jest stuk(raz ciszej raz głośniej)co o tym myślicie :?: Z góry dzięki za podpowiedzi,podro!
[ Dodano: 2010-07-15, 06:05 ]
Spokojnie nie wszyscy na raz .
[ Dodano: 2010-07-15, 06:05 ]
Spokojnie nie wszyscy na raz .
Ostatnio zmieniony 12 mar 2011, 14:26 przez tomi26, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam.artur v8 pisze:Tomi 26 może pamiętasz przybliżony koszt naprawy plus części bo się przymierzam do likwidacji wycieku u siebie
dzięki
Wymieniłem trzy łożyska(koszt ok.300zł.)olej jakieś 45 zł/L,za robotę nic nie zapłaciłem ponieważ sam się w tym babrałem no i jeszcze najistotniejsze to simering,którego nigdzie nie mogłem dostać i w końcu znalazłem to http://midparts.com.pl/5H...nalny-1672.html (pojechałem i odebrałem osobiście)ale wiem,że również z wysyłką nie ma u nich problemu.
Ja osobiście na twoim miejscu nie bawiłbym się w ogóle w wymianę w/w łożysk tylko wymienił bym ten simmering,dolał bym oleju i cieszył się z jazdy,ewentualnie gdyby dalej ciekło w co wątpię to wymieniłbym jeszcze łożysko igiełkowe 32x39x24 w którym chodzi fla
nsza,ale moim skromnym zdaniem wymiana tego simeringa załatwi sprawę.Pozdro.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz