części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 96 4.2PB ] Brak wstecznego po rozgrzaniu

Tomek o1
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 96 4.2PB ] Brak wstecznego po rozgrzaniu

Post autor: Tomek o1 » 02 cze 2012, 09:05

Witam mianowicie potrzebuje pomocy mam audi a 8 rok 1996 4.2 skrzynia automat z tiptronikiem model 4 biegowy CML
problem polega na tym ze jak była zima skrzynia pracowała idealnie ,jak zrobiło sie ciepło to mam problem ze wstecznym dzieje sie to tak, rano odpalam daje R cofam D jade po około 10-20 km daje na R brak wstecznego czasem jest ale to rzadko dodam ze olej zmieniłem i jest to samo proszę o jakąś podpowieć a i jeszcze do przodu jedzie jak marzenie wszystko działa nic nie szarpie itp. i jeszcze a i jeszcze jest tak ze naprzykład po około 10km dam z D na R to jest wsteczny a jak dam na P i na R to niema

[ Dodano: 2012-06-02, 09:07 ]
bylem na kompie pod wzgledem elitkryki i jest okej
ponoć jest uszkodzony tłok wstecznego biegu i jak sie nagrzeje to sie roszerza i nietrzyma cisnienia bo na kompie pokazało ze na wstecznym spada cisnienie jak rozgrzany ???mozliew???
Ostatnio zmieniony 02 cze 2012, 15:52 przez Tomek o1, łącznie zmieniany 1 raz.

JIMM

Post autor: JIMM » 04 cze 2012, 06:47

Twoje objawy wskazują na pierścień uszczelniający wstecznego biegu i właśnie ma to powiązanie z temperaturą i rozszerzalnością materiału.Tylko jak będziesz rozbierał skrzynię to wymień tarczki a nie tylko uszczelnienie,bo potem to druga robota.

kmicic-lt
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: kmicic-lt » 10 cze 2012, 11:59

U mnie był podobny problem, jak był zimny to było ok, a jak sie nagrzał to juz była lipa. Myślałem, że problem leży wewnątrz skrzyni, ale oddałem go do serwisu i goscie powiedzieli mi że była źle wyregulowana linka zmiany lewarka biegów (posprawdzali wszystko pod wzgledem elektrycznym oraz dolali ok 1litra oleju) no i wszystko wrociło do normy.

szeryfisch
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: szeryfisch » 10 cze 2012, 17:11

jakby co to mam skrzynie CML na zbyciu
Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia

siwy
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: siwy » 30 lip 2012, 16:30

witam wszystkich ;-) mam pytanko co do zmiany biegów mam a8 4.2 d2 z 2000r i mam problem który zaczyna się jak olej w skrzyni się rozgrzewa to wsteczny nie łapie choć olej wymieniłem. Mechanik mi powiedział że trzeba uszczelnić skrzynie ale nie bardzo wiem o co mu chodzi powiedział że ok 2000 się wyrobie nie wiem czy to lipa. Proszę ;-) o odpowiedz
siwy

Gość

Post autor: Gość » 30 lip 2012, 18:44

Kolego wydaje mi sie że to powazniejsza awaria. Może byc problem z elektrozaworem(hydraulika)ale mozliwe że masz już wykonczony kosz wstecznego. Nie wiem czy sie w 2tyś wyrobisz jesli trzeba bedzie wymieniać cześci w porządnym serwisie oczywiscie nie u druciarza. Uszczelnić?? Tzn co on ma na mysli powymieniać uszczelki czy może "motodoktora" chce dolać?? :D

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 02 sie 2012, 22:20

siwy pisze:Mechanik mi powiedział że trzeba uszczelnić skrzynie ale nie bardzo wiem o co mu chodzi powiedział że ok 2000 się wyrobie nie wiem czy to lipa.
To jest mechanik czy specjalista od skrzyń automatycznych?... bo jak po prostu mechanik to lepiej wsiądź w auto i podjedź do Warszawy do MID-PARTS niech tam spece od skrzyni automatycznych sprawdzą po swojemu. Jakbyś chciał w tym pomocy to pisz do mnie na PW lub dzwoń.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl