Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 95 2.8PB/LPG ] Prośba o pomoc - skrzynia/komputer 2.8

Robert Os
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 95 2.8PB/LPG ] Prośba o pomoc - skrzynia/komputer 2.8

Post autor: Robert Os » 17 paź 2012, 14:45

Szanowni,

Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w rozwiązaniu problemu. Na początku roku kupiłem auto jak w tytule, rocznik '95. Wszystko było w porządku...aż do czasu. Najpierw nie chciał odpalić. Mam znajomego w warsztacie, podjechał i stwierdził, że kluczyk jest wyrobiony i problem z immobilizerem. Została wyjęta stacyjka i dorobiony kluczyk. Jednak nie pomogło. Później przez chwilę była diagnoza, że to czujnik położenia wału ale też nie to. Otworzyli skrzynkę z komputerem i okazało się, że jest zalany wodą. Wyjęli komputer wysuszyli, włożyli i zabezpieczyli skrzynkę. Przejechał może ze 100 km. Teraz jest tak, że szarpie przy zmianie biegów a jak chcesz zatrzymać samochód to gaśnie. Jak odpalisz i wrzucisz na drive to gaśnie. A jak już jedzie, to tylko na jednym biegu (tryb awaryjny chyba).

I teraz prośba o pomoc, co mam zrobić z tematem. Jeśli jest ktoś w Warszawie, kto może mi pomóc, żebym gdzieś podjechał, żebyśmy go sprawdzili i postawili jakąś diagnozę będę wdzięczy bardzo.

Bo jak na razie to samochód stoi pod domem a żona płacze....że nie ma czym jeździć....

Dzięki i pozdrawiam, mam nadzieję, że pomożecie

Awatar użytkownika
VanDyke
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: VanDyke » 17 paź 2012, 15:49

Na mechanice to się za bardzo nie znam ale mam laptopa z VCDS i kabel więc mógłbym Ci chociaż błędy z komputera zczytać. Jestem z Warszawy więc możemy się jakoś ustawić.
Kontakt: nick + @wp.pl

pepi
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pepi » 17 paź 2012, 21:17

a sterownik skrzyni ok /

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl