Witam, jestem tutaj nowy i pomimo usilnych prób nie mogę znaleźć podobnego tematu, a mianowicie w mojej a8 podczas jazdy na niskich obrotach chyba na 4 biegu występuje drżenie całego samochodu ten objaw jest zróżnicowany raz lżej raz mocniej. Ponadto samochód ma czasami problemy z wrzuceniem biegu zachowuje się tak jak by chciał a nie mógł czyli stoi na jakiejś wartości obrotowej silnika i jak by włączał sprzęgło i załączał bieg na którym był do tej pory. Te wszystkie objawy występują przy niskich obrotach. Może poradzicie gdzie jakis dobry warsztat od automatów okolice Gorzowa Wlkp i Szczecina. Jaki w/g Was koszt naprawy i co może być. Audi ma nalatane 330 tys do 260 była serwisowana ja nabyłem ją pół roku temu.
Zapomniałem dodać że z kolei po gwałtownym wciśnieciu gazu sporadycznie występuje bardzo mocne uderzenie gdy samochód wchodzi początkowo na obroty.
![]() |
![]() |
[D2 96 2.8PB/LPG ] drżenie na niskich obrotach
Jeszcze rok temu były fabrycznie nowe skrzynie 4- biegowe za 4500 zł na sprzedaż ( chyba na e-bay) .krystek78 pisze:generalka albo uzywka.jak zrobilem generalke koszt od 5 do 7 tys.uzywka to zawsze jakies ryzyko
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.

Wypalanie DPF Audi A6 i A8.

Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ten typ wibracji pochodzi najpewniej od konwertera ,daleko jeszcze od tego do remontu skrzyni ,więc nie straszcie kolegi .Konwerter około 1300 plus olej plus robocizna , nie będzie tragicznie .
Jeśli te drgania nie pochodzą od zawieszenia ,zapłonu itd... to tak jak wyżej napisałem.
natomiast jeśli one nie są bardzo odczuwalne w sensie lekkie, możesz spróbować zrobić dolewkę z Lube Gard'a czerwonego to zalewają wszystkie warsztaty tylko Ci o tym nie powiedzą .
Ups.. mnie doczytałem ,że masz jeszcze problem z zapięciem biegu, czy sterownik zgłasza błąd poślizgu któregoś z biegów ?
Jeśli te drgania nie pochodzą od zawieszenia ,zapłonu itd... to tak jak wyżej napisałem.
natomiast jeśli one nie są bardzo odczuwalne w sensie lekkie, możesz spróbować zrobić dolewkę z Lube Gard'a czerwonego to zalewają wszystkie warsztaty tylko Ci o tym nie powiedzą .
Ups.. mnie doczytałem ,że masz jeszcze problem z zapięciem biegu, czy sterownik zgłasza błąd poślizgu któregoś z biegów ?
Złego diabli nie biorą ...
To zapraszam do działu powitań:master439 pisze:Witam, jestem tutaj nowy...
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p