części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D2 00 ] Kodowanie kluczyków

komso
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 00 ] Kodowanie kluczyków

Post autor: komso » 26 paź 2013, 12:01

Witam, czytając tematy poświęcone kodowaniu kluczyków z pilotem radiowym nie rozwiązałem swojego problemu.
W swojej maszynie miałem alarm firmy texalarm, który to wariował gdy się nim zamykało auto więc postanowiłem go odłączyć. Wyjąłem centralkę i po tej czynności samochód można było normalnie zamykać z zdalnie kluczyka. Wieczorem kluczyk przestał zdalnie zamykać auto (jeden i drugi bo posiadam wszystkie oryginalne kluczyki). Próbowałem od nowa je zaprogramować czyli jeden wkładamy w stacyjkę na ON drugim zamykamy, przyciskamy otwarcie po 5 sek jeszcze raz. wszystko działa po pierwszym nacisnięciu swiatła mignęły raz po 5 sek i drugim naciśnięciu auto otworzyło się. I tyle. Podczas próby otworzenia auta nic nie działa ani jeden ani drugi kluczyk. VAG COM pokazał mi następujące błędy
01369 - Alarm triggered by Hood Switch

35-00 - -

00955 - Key 1

09-00 - Adaptation Limit Surpassed

po wykasowaniu ich nie pojawiają się ponownie.

Co mogło paść/odłączyć się/przestać działać?
Ostatnio zmieniony 26 paź 2013, 15:48 przez komso, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Myski
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Myski » 08 lis 2013, 14:32

Czesc,

u mnie podczas przekrecania kluczyka (zamykania/otwierania drzwi) trzeba przytrzymac przycisk ktorym otwierasz/zamykasz i sie koduje, ale nie wiem czy mam orginalny alarm bo obudowa kluczyka wydaje mi sie troche, zetroche byla przerabiana,

pozdrawiam,

Awatar użytkownika
DanioUK
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: DanioUK » 16 sty 2014, 14:58

Kodowales kluczyki po prostu juz w zapisane miejsce. Mozna to sprawdzic na vagu ktore miejsca sa obsadzone.

Najlepiej zresetowac wszystkie miejsca przyciskajac przycisk zamknij na pilocie piec razy, nastepnie zakodowac kluczyk na nowo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl