![]() |
![]() |
[D3 03 4.2MPI ] Jaki zestaw LPG ? prins czy stag ??
[D3 03 4.2MPI ] Jaki zestaw LPG ? prins czy stag ??
Witam,
Chce założyć LPG do swojego 4.2 MPI (D3)
zastanawiam się jaki zestaw brać ?
jeden gazownik zaproponował:
STAG QMAX PLUS + Bartacuda + 1 jakis nowy reduktor bo niby 2 nie trzeba przy tym (ktoś ma taki wynalazek) ?
mnie zastanawia czy warto myslec nad prinsem ?
moze ktos coś doradzić z LPG bo pojecia nie mam o tym szczerze...
Chce założyć LPG do swojego 4.2 MPI (D3)
zastanawiam się jaki zestaw brać ?
jeden gazownik zaproponował:
STAG QMAX PLUS + Bartacuda + 1 jakis nowy reduktor bo niby 2 nie trzeba przy tym (ktoś ma taki wynalazek) ?
mnie zastanawia czy warto myslec nad prinsem ?
moze ktos coś doradzić z LPG bo pojecia nie mam o tym szczerze...
no tak wlasnie mysle koszty "roboty" auta pod siebie to 2 plan, tylko martwi mnie doswiadczenie gazownikow bo u siebie mam tylko 1 zaklad autoryzowany http://www.prinsautogaz.pl/ powinno byc ok chyba...
Jeden reduktor wystarczy pod warunkiem, że jest to KME Twin ...czyli kanapka składająca się z dwóch reduktorów- 34 - pisze:STAG QMAX PLUS + Bartacuda + 1 jakis nowy reduktor bo niby 2 nie trzeba przy tym

Oczywiście, że jest. W Prinsie tylko wtryskiwacze są lepsze, które można też w stagu zamontować jak i prawie w każdej innej instalacji. Dużym plusem Staga jest mnogość przeróżnych możliwości ustawień i korekt, których w Prinsie niestety nie ma.beyer28 pisze:Oczywiscie, że Prins i tu bardzo nie ma co porównywać do staga
Ja jestem za opcją ze Stagiem i Barracudami ...trzeba wspierać polski rynek

Ja mam zestaw pewny do bolu.
Elektronika AEB, reduktor KMETwin i komplet barracud. Nie mam absolutnie nic do zarzucenia temu zestawowi jesli o opinie uzytkownikow chodzi. Sam bede wiedzial jak to dziala jak skoncze to montowac bo mam tak upierdliwą konfigurację samochodu i wyposazenia (przedlift d2, system powietrza do wtryskiwaczy benzynowych i jeszcze tempomat) ze sensowne zrobienie tego wymaga bardzo duzo pracy i pomyślunku.
A co do samego montazu instalki, to ja bym nie patrzyl tak bardzo na komponenty (wiadomo najtanszych smietnikow pakowac nie mozna) ale na kompetentnego gazownika ktory dobrze czesci dobierze, poprawnie i schludnie zalozy i przy tym bardzo dobrze wystroi.
Elektronika AEB, reduktor KMETwin i komplet barracud. Nie mam absolutnie nic do zarzucenia temu zestawowi jesli o opinie uzytkownikow chodzi. Sam bede wiedzial jak to dziala jak skoncze to montowac bo mam tak upierdliwą konfigurację samochodu i wyposazenia (przedlift d2, system powietrza do wtryskiwaczy benzynowych i jeszcze tempomat) ze sensowne zrobienie tego wymaga bardzo duzo pracy i pomyślunku.
A co do samego montazu instalki, to ja bym nie patrzyl tak bardzo na komponenty (wiadomo najtanszych smietnikow pakowac nie mozna) ale na kompetentnego gazownika ktory dobrze czesci dobierze, poprawnie i schludnie zalozy i przy tym bardzo dobrze wystroi.
Pozdrawiam Bugi
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"
Tutaj zadzwoń do kolegi z forum doradzi i założy ci instalacje i będziesz zadowolony
Marek 750 Serwis-smp.pl
Marek 750 Serwis-smp.pl
"Nigdy do niczego się nie przyznawaj, złapią cię pijanego w samochodzie, to mów, że nie piłeś, znajdą ci dolary w kieszeni, to mów, że to pożyczone spodnie, a jak cię złapią na kradzieży za rękę, to mów, że to nie twoja ręka. Nigdy się nie przyznawaj"