![]() |
![]() |
[D2 01 3.3TDI ] Dziwne odgłosy z silnika :(
- -V-I-R-U-S-
- Forum Audi A8
[D2 01 3.3TDI ] Dziwne odgłosy z silnika :(
Cześć Koledzy
Potrzebuję pilnie Waszej pomocy. Wczoraj po przejechaniu długiej trasy podczas dokonywania opłat na autostradzie przez otwarte okno usłyszałem dziwny metaliczny dźwięk dochodzący z silnika.
Nagrałem wideo z dźwiękiem :
Auto nie straciło mocy, przyspiesza jak wcześniej, nie wyczuwam żadnej różnicy. Stan oleju nie uległ zmianie, temp silnika stabilna na poziomie 90 stopni.
Dziś, po odpaleniu na zimno, dźwięk był nadal słyszalny lecz lekko przycichł po kilku sekundach (ale przy lekkim muśnięciu gazu wzrastał i czuć lekkie kołysanie budą)
Powiedzcie czy mogę dojechać 50 km do warsztatu???
z góry dziękuję i pozdrawiam
Potrzebuję pilnie Waszej pomocy. Wczoraj po przejechaniu długiej trasy podczas dokonywania opłat na autostradzie przez otwarte okno usłyszałem dziwny metaliczny dźwięk dochodzący z silnika.
Nagrałem wideo z dźwiękiem :
Auto nie straciło mocy, przyspiesza jak wcześniej, nie wyczuwam żadnej różnicy. Stan oleju nie uległ zmianie, temp silnika stabilna na poziomie 90 stopni.
Dziś, po odpaleniu na zimno, dźwięk był nadal słyszalny lecz lekko przycichł po kilku sekundach (ale przy lekkim muśnięciu gazu wzrastał i czuć lekkie kołysanie budą)
Powiedzcie czy mogę dojechać 50 km do warsztatu???
z góry dziękuję i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 24 lis 2015, 19:40 przez -V-I-R-U-S-, łącznie zmieniany 2 razy.
Kudłaty
-
- Forum Audi A8
Oj, nie wrozy to nic dobrego, szczegolnie przy tym silniku. Oba dekle zaworow do zrzucenia. No i teraz jesli wałki powycierane i popychacze poniszczone (a dzwiek na to wlasnie wskazuje) to będą wydatki ........
Pozdrawiam Bugi
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"
-
- Forum Audi A8
Witam panowie, podepne się pod temat, u mnie to samo jak u kolegi VIRUS, po dłuższej trasie tak się właśnie stało. Dojechałem tym do domu 8km, ale już nie odpalalem.
Wałki już kupiłem i chciałbym się dowiedzieć czy da rady ich wymienić nie ściągając głowic, i czy jest problem z wyjeciem wtryskow.
Proszę o szybką odpowiedz, zależy mi na czasie.
Wałki już kupiłem i chciałbym się dowiedzieć czy da rady ich wymienić nie ściągając głowic, i czy jest problem z wyjeciem wtryskow.
Proszę o szybką odpowiedz, zależy mi na czasie.
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
mus102, właśnie jest sens bo będziesz dalej pakował wyjdzie 10tys albo 15 i sprzedasz i tak za grosze.
W co poszło 5 tyś? nie czytałeś o tych silnikach przed kupnem ?
są samochody jak twój 3.3 i to są generatory kosztów niepotrzebnych. Byś miał 4.2 byś nie musiał robić tego w co w 3.3 ze względu na jego wady.
W co poszło 5 tyś? nie czytałeś o tych silnikach przed kupnem ?
są samochody jak twój 3.3 i to są generatory kosztów niepotrzebnych. Byś miał 4.2 byś nie musiał robić tego w co w 3.3 ze względu na jego wady.