części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 ALL ] Zmiana zamka centralnego na taki z allegro. Pomo

Awatar użytkownika
grim
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 ALL ] Zmiana zamka centralnego na taki z allegro. Pomo

Post autor: grim » 14 maja 2010, 18:08

Witam,

Być może powtarzam temat w jakimś sensie, ale chodzi o konkrety mój przypadek w A8.

Więc tak...

Mam fabryczne immo, moduł komfortu, alarm i centralny zamek.

Pytania co do tego.
Czy alarm i centralny zamek to osobne moduły ?
Gdzie szukać modułu centralnego zamka i jak on wygląda ?

Posiadam tylko jeden kluczyk do tego auta. Na dorobienie drugiego mnie po prostu nie stać. Za kluczyk w ASO chcą około 1000zł. Kombinowanie z dorabianiem u mnie w miejscowości też nie ma sensu więc wymyśliłem sobie że kupie jeden z zestawów jak ten: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1029584695 i zamienię stary moduł centralnego zamka właśnie tym.

Ale mam w związku z tym parę pytań:

Czy jest to w ogóle wykonalne aby wszystko działało tak jak działa?
Czy alarm będzie współgrał z pilotem z tego zestawu?
(Wiem że w moim alarmie są czujniki ruchu. Chcę aby alarm działał tak jak działa)
Jak to podłączyć? (może ktoś już coś takiego robił)

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Pomocne też byłyby jakieś schematy fabrycznego centralnego zamka za co też serdecznie dziękuję.
Ostatnio zmieniony 28 mar 2013, 19:10 przez grim, łącznie zmieniany 1 raz.
"Musisz zaakceptować ewentualność, że Bóg nie lubi Cię, nigdy Cię nie chciał, i prawdopodobnie Cię nienawidzi."

Awatar użytkownika
gierobiala
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: gierobiala » 14 maja 2010, 18:57

grim pisze:Czy jest to w ogóle wykonalne aby wszystko działało tak jak działa?
(Wiem że w moim alarmie są czujniki ruchu. Chcę aby alarm działał tak jak działa)
Dla kogoś biegłego w temacie to kaszka z mleczkiem

Awatar użytkownika
grim
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: grim » 14 maja 2010, 19:01

gierobiala pisze:
grim pisze:Czy jest to w ogóle wykonalne aby wszystko działało tak jak działa?
Dla kogoś biegłego w temacie to kaszka z mleczkiem
Weź mnie nie denerwuj hehehe :P Bym go zawiózł gdzieś żeby mi coś takiego założyli, ale w poście o "dorobienie kluczyka" już wyjaśniłem jasno co i jak u mnie ;) hehehe

Więc czekam na odpowiedzi :)
"Musisz zaakceptować ewentualność, że Bóg nie lubi Cię, nigdy Cię nie chciał, i prawdopodobnie Cię nienawidzi."

mycha
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: mycha » 14 maja 2010, 22:01

zestaw dedykowany: tylko ze względu na kształt grota
centralka standard wszystkie takie są , samodzielne ożenienie tego z układem fabrycznym przy wykorzystaniu oryginalnych czujników tylko i wyłącznie przypadku gdy będziesz miał bardzo dokładny schemat (zakładam że masz doczynienia z elektroniką) jednej i drugiej strony (auto + sterownik) pamiętaj że jeden błąd może uwalić tak elektronike że w ogóle nie odjedziesz - próbowałem ominąć immo w moim volvo -koszt zabawy 2,5 tyś,w ogłszeniu nic nie pisze o współpracy z alarmem ani czujnikami oraz immo - tylko o siłownikach z centralnego zamka, a po za tym :mrgreen: podobno montaż gratis? i ta cena:109 zeta? immo i tak bedziesz musiał zablokowac te kluczyki kodowane sa do sterownika który kupujesz w komplecie nie do centralki immo z samochodu(jaki sens miałby mieć montaż tego zestawu gdyby się dało zakodowac kluczyk do fabrycznej centralki)
koń jaki jest , kazdy widzi

Awatar użytkownika
grim
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: grim » 15 maja 2010, 11:36

No ok ok... ale po co wywalać immo ? w niektórych tego typu zestawach jest miejsce na transponder w kluczyku. Rzecz w tym aby znaleźć odpowiedni zestaw który będzie miał wyjście na sterowanie alarmem. Bo przypuszczam że w A8 D2 osobno są: moduł alarmu, moduł immo, moduł centralnego zamka. Jeżeli znajdę zestaw z wyjście na osobne sterowanie alarmem powinno być ok.

Wiem też że parę osób już coś takiego zakładało w A8... dla tego założyłem ten post.

Jaki jest tego sens ? Taki że po założeniu takiego czegoś koszt 100zł będę mieć dwa kluczyki, a nie jeden jak do tej pory.

Nie mam gdzie i nie mam jak dorobić kluczyka. Ja mam w oryginale kluczyk z jednym przyciskiem który w ASO kosztuje około 1000zł... A gdzie się nie pytam o dorobienie kluczyka to cały czas słyszę jedno i to samo. "Dorobimy ale bez pilota"

Bym szukał kluczyka używanego identycznego jaki mam. Ale... Nikt do tej pory mi nie odpowiedział czy taki używany kluczyk będę mógł zaprogramować w swoim aucie. I nie mam żadnej pewności czy da się w takim kluczyku wymienić grot.

Awatar użytkownika
gierobiala
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: gierobiala » 15 maja 2010, 14:02

Dzwoniłem do kolegi który u nas taki rzeczy robi i:
Żeby zakodować drugi klucz do swojego immo musiałby to być nowy,nigdy nie kodowany w żadnym aucie klucz.
Mógłby spróbować zakodować używkę ale musiałby to być kluczyk z tego samego modelu,roku,itd jak twoje auto i nie daje gwarancji że się powiedzie.
Nowy kluczyk u niego to jakieś 450 zł +- i będzie działał na 100%

Awatar użytkownika
grim
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: grim » 15 maja 2010, 14:32

gierobiala pisze:Dzwoniłem do kolegi który u nas taki rzeczy robi i:
Żeby zakodować drugi klucz do swojego immo musiałby to być nowy,nigdy nie kodowany w żadnym aucie klucz.
Mógłby spróbować zakodować używkę ale musiałby to być kluczyk z tego samego modelu,roku,itd jak twoje auto i nie daje gwarancji że się powiedzie.
Nowy kluczyk u niego to jakieś 450 zł +- i będzie działał na 100%
Ale rozumiem że to będzie kluczyk z pilotem tak ? A jaki to będzie pilot ? z 3 przyciskami ? 2 ? Bo ja mam taki z jednym... chodzi mi o taki kluczyk który będzie w 100% działać...

Dziś byłem znowu u tego samego speca i mi powiedział tak "że on musi mieć taki sam kluczyk jak mój z jednym przyciskiem bo inne nie będą pasować" Więc ja już nic nie rozumiem...

[ Dodano: 2010-05-15, 14:33 ]
P.S. Jak się go o to pytałaś to dodałeś że chodzi o 1995 rocznik ?

Awatar użytkownika
gierobiala
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: gierobiala » 15 maja 2010, 15:01

Kluczyk będziesz miał taki sam jak twój,no tylko musisz być u niego z autem a to raczej odpada..Rocznik auta chyba nie ma znaczenia,tak mi się wydaje..

Awatar użytkownika
grim
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: grim » 15 maja 2010, 15:16

No ale jak to możliwe że taki sam kluczyk ? Przecież nie ma nigdzie takich kluczyków z jednym przyciskiem ? Bo rozmawiamy teraz o nowym kluczyku rozumiem...

Awatar użytkownika
gierobiala
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: gierobiala » 15 maja 2010, 20:31

Oj nie wiem ,może i nie ma.Trzeba by było się konkretnie wypytać.Ja tylko zapytałem czy da radę ,odpowiedź jest powyżej,nie zagłębiałem się w szczegóły.

Awatar użytkownika
grim
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: grim » 17 maja 2010, 12:56

No nic... dzięki gierobiala, ja aktualnie i tak już przystałem na tym że zmieniam sterownik na taki z all i tyle...

Prostsza i tańsza zabawa dla mnie. :/

[ Dodano: 2010-05-20, 22:02 ]
Dziś zakupiłem zestaw z allegro... chiński sterownik z chińskimi kluczykami... ogólnie totalny badziew... Podłączyłem zgodnie z durnym schematem i zamykać zamyka... ale przy rozbrajaniu rozbraja tylko alarm... ale drzwi nie otwiera... ogólnie kluczyki mi się w ogóle nie podobają... są cholernie tandetne... hehe ;) nie wiem czym to ludzie się rajcowali na niektórych forach audi tym czymś... jeszcze sobie wymyśliłem że może elektronikę z pilota bym wsadził do nowej oryginalnej obudowy... ale jak zaczęły być takie jaja podczas montażu to olałem sprawę... A8 ta chińszczyzna nie przystoi...

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl