części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 ALL ] Czujniki parkowania działają/niedziałaja ? :D

soska93
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 ALL ] Czujniki parkowania działają/niedziałaja ? :D

Post autor: soska93 » 14 gru 2016, 19:53

Witam wszystkich serdecznie. Niestety po raz kolejny zostaje zmuszony do zaciągnięcia porady, a mianowicie jak to w Audi A8 posiadam czujniki z przodu i z tyłu. Problem jest w tym ze dwa przednie prawe nie informują mnie w ogóle , że jest jakaś przeszkoda. Wczoraj jak się wybrałem na przejażdżkę to pokazywało mi, że któryś nie działa (pisk przy uruchamianiu i żadnej reakcji z wszystkich czujników). Dzisiaj rano wsiadając zaczęły znowu działać jednak zauważyłem , że właśnie dwa przednie prawe nie przekazują mi informacji ( szczerze mówiąc nie wiem czy działały wcześniej bo przód aż tak mi nie potrzebny , ale jak jest to wolę by działał porządnie). Uprzedzając pytania informuje od razu, iż wszystkie "cykają", a z tego co przeczytałem, oznacza to iż działają. Stąd moje pytanie, o co tu chodzi ? :D Niby działają , ale tylko one nie przekazują żadnego dźwięku. Przy okazji zapytam jeszcze czy przy wyjęciu akumulatora możliwy jest restart MMI? Chodzi mi o to, że gdy kupiłem auto to w MMI nie miałem nastawów zawieszenia, blokowania go, ustawień wnętrza no i generalnie wielu opcji, podjechałem do jednego z forumowiczów, który zakodował mi te rzeczy i wszystko było fajnie dopóki nie wyjąłem akumulatora do ładowania bo był slaby. Następnego dnia znowu mam MMI okrojone do minimum :/ Czy to jest normalne , że się resetuje czy jednak powinien to zapamiętywać. Pozdrawiam :)

eed
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: eed » 16 gru 2016, 12:04

Wedlug mnie nie powinno sie wyciagac akumulatora do ladowania bo kazde odpiecie aku powoduje wystapieniem bledow lub tak jak w Twoim przypadku zapomnienie opcji w MMI, jak sie myla niech mnie ktos poprawi.
Jak ja laduje to podlaczam plus do aku a minus do trzpienia ktory wystaje ze sterownika aku <okok>

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 16 gru 2016, 12:44

Tak mówi instrukcja aby każde inne źródło energii tak podłączać :)
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

bakutyl
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: bakutyl » 16 gru 2016, 15:01

witam,

najprosciej jak masz vcds - logujesz sie w grupe park assite 076 bodajze, masz tam odgleloscu podaane w cm - 255 cm . przod i tył podjezszasz pod przeszkode i widzisz wskazania. jak ktorys dalej pokazuje 255cm to ten jest padniety.

drugie - masz tam tez czas reakacji - kazdy poprawnie działajacy powinien miec około 1 ms. Jak jest uszkodzony to bedzie pokazywac 4 ms. i tego nalezy wymienic.

pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl