[D2 95 3.7PB/LPG ] TIP- tryb awaryjny
[D2 95 3.7PB/LPG ] TIP- tryb awaryjny
Witam wszystkich właścicieli a8. Mam problem z moja A8 3,7 bez Q, mianowicie wieczorem zaparkowałem samochód jak zwykle pod domem, skrzynia biegów chodziła bez problemu, zero szarpnięć, przeciągania. Schodzę następnego dnia na dól i skrzynia w trybie awaryjnym. :-( Zastanawiam się czy tą sytuacje może mieć wpływ, pogoda. Dawno nie bylo deszczu, może jakaś wilgoć się dostała czy zawilgotniało coś. Gdy odpalam auto pokazuje się BREMS LICHT, gdy wcisnę hamulec pokazuje się OK. Wydaje mi się, że wcześniej nie było takiego komunikatu. Proszę was o jakąs pomoc. Pod VAGa podepnę w tyg. Moze jakiś kolega ma pożyczyć kabel? Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 12 mar 2011, 15:18 przez GregoA8, łącznie zmieniany 2 razy.
kolego a odepnij jej aku albo sam sterownik skrzyni, moze zlapala jakiegos bleda. Powodow jest wiele, moze cos zrobilo zwarcie pod spodem, trudno teraz powiedziec bo nawet nie napisales czy ona chodzi faktycznie w trybie awaryjnym czy tylko pokazuje na fisie. Skrzynia moze wejsc w tryb awaryjny nawet z powodu bledow silnika. Napisz cos wiecej. Kupiles to auto moze nie dawno? Jest koloru srebrnego?
-
- Super Klubowicz
szeryfisch Dzięki za zaproszenie ale trochę daleko. Dzisiaj przejechałem się i jest w trybie awaryjnym. Ale jak zjechałem na parking to nie miałem kontrolek PRND123 w ogóle.
[ Dodano: 2010-07-28, 21:08 ]
No i mamy odpowiedź. Cieknie skrzynia. Trzeba na stół i zobaczyć. cieknie tak, że kostka która wchodzi do skrzyni jest cala morka.
[ Dodano: 2010-07-29, 20:38 ]
Skrzynia jeszcze w aucie...Wyciek od gory ze strony kierowcy. Co to może być??
[ Dodano: 2010-07-28, 21:08 ]
No i mamy odpowiedź. Cieknie skrzynia. Trzeba na stół i zobaczyć. cieknie tak, że kostka która wchodzi do skrzyni jest cala morka.
[ Dodano: 2010-07-29, 20:38 ]
Skrzynia jeszcze w aucie...Wyciek od gory ze strony kierowcy. Co to może być??