![]() |
![]() |
[D2 99 4.2PB ] Dziwne zjawisko z silnikiem przy 90 stopnia
-
- Forum Audi A8
[D2 99 4.2PB ] Dziwne zjawisko z silnikiem przy 90 stopnia
Witam, wiec tak przyznaje się z ręka na sercu zaniedbałem ost autko i teraz się zemściło. A mianowicie zdechło mi wisko, wiec jeździłem jakiś czas na zimnym silniku, ale wczoraj zrobiłem traskę 150 km autko się ładnie zagrzało do 90 stopni. Wiec gdy dojechałem do miejsca zatrzymałem się wysiadłem z auta poszedłem. Wracam po 5 min wsiadam przekręcam zapłon a tam biegi na czerwono na kompie kręcę i zero reakcji abs i esp nie gasną. Odczekałem chwile i wszystko wróciło do normy, potem zajeżdżam pod dom gaszę próbuje odpalić i tutaj szok, Zapala mi sie check engine który przy zapłonie się nie zapalał skrzynia dalej w trybie awaryjnym i zero reakcji. Poprosiłem kolege żeby przyjechał z vagiem i sprawdził błedy wiec wyglada to tak jak pali sie chcek to nie połaczy sie z komputerem ale na skrzyni wyskakuej bład 18258 Powertrain data bus : Missing message from ECU. Autko chwilke postało wisadam przekrecam kluczyk i pyk check sie nie zpala (nawet na chwile) wszystko jest w normie auto zapala i komp łączy się z silnikiem i miałem tam dwa błedy tylko nie spisałem ich jeden dotyczył uszkodzonej pamięci Rom sterownika a drugi tempomatu ( na trasie nie włączył sie) Czy zdechł mi ECU ??
-
- Super Klubowicz
[center]xMaszczykx, [/center]
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
[center]Kolega się przywita i temat zostanie odblokowany[/center]
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
[center]Kolega się przywita i temat zostanie odblokowany[/center]