Witam.
W audi w zbiorniczku plyn chlodzocy w zbiorniczku wyrównawczym jest zmieszany z olejem wiec stawiam na uszczelke pod glowica. Olej w silniku w normie, bez mazi i innych dziwnych objawow, wygląda normalnie, stan ok.
Aby zdjąć glowice trzeba opuszczać ławe aby dostać się do kolektora wydechowego lub rozlaczyc go z tłumikiem, czy może głowica wyjdzie z kolektorem. Z tego co widziałem
jest kiepskie dojście od dołu silnika. co z poduszkami? Macie jakies rady aby zrobić to najwygodniej?
Nie mam teraz Elsywin, wyslalem laptopa oprogramowaniem do naprawy i zapewne w przyszłym tygodniu przyjdzie dopiero.
Proszę o rady. Pozdrawiam
[D3 04 4.2MPI/LPG ] Uszczelka głowicy, olej w płynie
[D3 04 4.2MPI/LPG ] Uszczelka głowicy, olej w płynie
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2017, 04:46 przez teedy6, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Uszczelka głowicy, olej w płynie
Tak jak przedmówca Ci piszę. Bo najprawdopodobniej to będzie chodniczka.teedy6 pisze:Witam.
W audi w zbiorniczku plyn chlodzocy w zbiorniczku wyrównawczym jest zmieszany z olejem wiec stawiam na uszczelke pod glowica. Olej w silniku w normie, bez mazi i innych dziwnych objawow, wygląda normalnie, stan ok.
Aby zdjąć glowice trzeba opuszczać ławe aby dostać się do kolektora wydechowego lub rozlaczyc go z tłumikiem, czy może głowica wyjdzie z kolektorem. Z tego co widziałem
jest kiepskie dojście od dołu silnika. co z poduszkami? Macie jakies rady aby zrobić to najwygodniej?
Nie mam teraz Elsywin, wyslalem laptopa oprogramowaniem do naprawy i zapewne w przyszłym tygodniu przyjdzie dopiero.
Proszę o rady. Pozdrawiam
To gdzie jeszcze jest chlodniczka oprócz tej pod laczeniem skrzyni z silnikiem.marekp750 pisze:To, że masz olej w zbiorniczku, nie oznacza, że to od razu jest uszczelka głowicy.
Masz jeszcze choćby chłodniczkę olejową (nie jedną).
Nie doszła do mnie przesylka jeszcze i nie mam elsywin a nie chce rozbierac calego przodu, wiec wiedzac gdzie sie znajduje moze dam rade to dzisiaj sprawdzic.
Zdarza sie ze pekaja te chlodniczki i takie cuda sie dzieja?