Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 95 2.8PB/LPG ] Wyciek oleju ze skrzyni i blokowanie 4h

pablitoMajster
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 95 2.8PB/LPG ] Wyciek oleju ze skrzyni i blokowanie 4h

Post autor: pablitoMajster » 30 maja 2017, 18:52

Witam wszystkich forumowiczów! Panowie mam dość poważny problem ze swoja skrzynia 4hp-18, odkąd kupilem samochód zmagam sie z strasznymi wyciekami ze skrzyni, wszedzie gdzie nie stanę to plamy, wyciek jest na tyle poważny ze co jakis czas musze dolewać oleju do skrzyni poniewaz zaczyna sie blokowac, szarpac natomiast po dolewce wszystkie o objawy znikają aczkolwiek czuć zmianę miedzy biegami ale to tez nie zawsze bo czasami zmienia bardzo ładnie. Skrzynię mam wyciągnięta juz na wierzch i zabserwowalem wyciek z dwóch odpowietrznikow, pare kropel polecialo z lewej polosi i z wtyczki na końcu skrzyni. Moje pytanie czym moga byc spowodowane wycieki z odpowiedników ? Oleju raczej za duzo nie wlewalem natomiast wyciek z wtyczki nie wyglądał tak groznie zeby tyle go ubywalo a w dodatku ktos ja obsylikonowal <boisie> . Posiada ktos jakies schematy owej skrzyni ? Z gory dziękuję za odpowiedzi i poniżej wrzucam pare fotek :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 30 maja 2017, 21:24

pablitoMajster pisze:Oleju raczej za duzo nie wlewalem
Raczej?! ...robiłeś to według procedury czy "na oko" ?

pablitoMajster
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: pablitoMajster » 30 maja 2017, 21:43

Odpalony samochód, lewarek w pozycji P, wlewalem az delikatne wyleci i zakrecalem boczny korek

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl