[D2 ALL] Pompowane fotele Recaro
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
[D2 ALL] Pompowane fotele Recaro
Witam.
Czy ktoś może mi wyjaśnić jak działa pompowany fotel Recaro, czy wszystkie miały ten bajer czy tylko wybrańcy.
Czy ktoś może mi wyjaśnić jak działa pompowany fotel Recaro, czy wszystkie miały ten bajer czy tylko wybrańcy.
Ostatnio zmieniony 02 sty 2011, 13:19 przez 123mielony, łącznie zmieniany 1 raz.
moge wyjasnic jak to wyglada w wersji D3. nie ma to nic wspolnego z fotelami recaro. sa to zwykle fotele komfortowe z perforowana skorzana tapicerka. na spodzie siedziska jest wiatraczek, ktory tloczy powietrze z wnetrza samochodu bezposrednio w fotel. uwaga: nie jest to powietrze, ktore jest doprowadzane oddzielna klimatyzowana rura. to powietrze brane jest wprost z wnetrza samochodu. a wiec jest tak zimne jak wnetrze samochodu, a nie jak nastawy klimatyzacji.
- 123mielony
- Super Klubowicz
Kolega ma na myśli wentylację foteli ;-)and808 pisze:moge wyjasnic jak to wyglada w wersji D3. nie ma to nic wspolnego z fotelami recaro. sa to zwykle fotele komfortowe z perforowana skorzana tapicerka. na spodzie siedziska jest wiatraczek, ktory tloczy powietrze z wnetrza samochodu bezposrednio w fotel. uwaga: nie jest to powietrze, ktore jest doprowadzane oddzielna klimatyzowana rura. to powietrze brane jest wprost z wnetrza samochodu. a wiec jest tak zimne jak wnetrze samochodu, a nie jak nastawy klimatyzacji.
[ Dodano: 2011-01-02, 14:30 ]
Z tego co mi wiadomo przy opcji recaro zawsze były pompowane ;-)123mielony pisze:To że Recaro były na zamówienie to wiem,tylko czy pompowanie do nich tez było na zamówienie czy wszystkie Recaro miały to w standardzie.maciu pisze:recaro miales jak sobie zamowiles a cały bajer to po prostu dwie komory i dwie
pompki, osobiscie wolałbym regulację ze standardowych foteli
- 123mielony
- Super Klubowicz
bronko86 pisze:Z tego co mi wiadomo przy opcji recaro zawsze były pompowane
Ja u siebie mam Recaro ale jakos nie za bardzo wiem jak to pompowanie sie odbywa czy to samo się pompuję bez możliwości ingeręci czy jest jakiś magiczny guziczek aby te pompki włączyć.
Poprawiłem cytat bo coś Ci się nie udało.
FOSS
Ostatnio zmieniony 23 sty 2011, 08:34 przez 123mielony, łącznie zmieniany 2 razy.
Z boku fotela obok wszelakich regulacji jest taki okrągły przycisk działający góra-dół prawo-lewo i włśnie za jego pomoca pompujem np.część lędżwiową ;-)123mielony pisze:bronko86 pisze:Z tego co mi wiadomo przy opcji recaro zawsze były pompowane
Ja u siebie mam Recaro ale jakos nie za bardzo wiem jak to pompowanie sie odbywa czy to samo się pompuję bez możliwości ingeręci czy jest jakiś magiczny guziczek aby te pompki włączyć.
Tu na 7 zdjęciu widać http://otomoto.pl/audi-s8-quattro-360km ... 93218.html
Poprawiłem cytat bo coś Ci się nie udało.
FOSS
Ostatnio zmieniony 23 sty 2011, 08:34 przez bronko86, łącznie zmieniany 2 razy.
- 123mielony
- Super Klubowicz
U mnie jak się napompuje to cały czas trzyma ;-) możliwe, że coś nie szczelne jest :-/
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
- 123mielony
- Super Klubowicz
odswierzam ,kolego pordziłeś sobie z tymi fotelami ?,bo ja tez mam tak w fotelu pasażera ,w starej A8 wszystko hulało,a tu w nowszym nie trzyma...coraz gorsze te auta :-?Acht pisze:odswieżając temat , czy u Was po "napompowaniu" fotela trzyma powietrze ? u mnie czuje pod plecami jak schodzi , chyba jakaś nieszczelność , dzieje się tak w dwóch przednich , z tyłu nie sprawdzałem