![]() |
![]() |
[D2 00 3.7PB/LPG ] Pompa paliwa - jakie ciśnienie?
[D2 00 3.7PB/LPG ] Pompa paliwa - jakie ciśnienie?
witam!mam takie pytanko jakie ciśnieni powinna mieć pompa paliwa?czy wystarczy od 3.2-4 bara?pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 23 sie 2013, 10:09 przez kooguut3, łącznie zmieniany 1 raz.
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
Powinna , paliwo chłodzi wtryski . Jak nagle wyłączy się gaz to musi być możliwość natychmiastowego samo przełączenia się na benzynę . Zresztą kilka razy było już o tym : http://www.a8team.pl/d2-99-42pb-lpg-spa ... 120,15.htm .
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
Jak włączysz zapłon to pompa powinna odpalić na chwilę , żeby dopompować paliwa do listwy dosłownie na 1-2 sekund .pb41ns pisze: to jak już przekręce kluczyk to ona powinna już chodzić , czy tak? silnik nie musi chodzić?
Potem się wyłącza i włącza jak silnik zaczyna pracować .
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.

Wypalanie DPF Audi A6 i A8.

Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

wszystko już jasne, jest tak jak mówi kolega, okazało sie że przestała ciągnąć do końca, zalanie do 3/4 zbiornika pomogło, auto ożyło :-D , nie ulega wątpliwości że wyciąganie pompy mnie nie minie tylko niech zrobi się troche cieplej, ale nasuwa mi sie pytanie, czy będe musiał pompe też wymienić, jak ją sprawdzić czy jest w pełni sprawna?mdamian pisze:Jak włączysz zapłon to pompa powinna odpalić na chwilę , żeby dopompować paliwa do listwy dosłownie na 1-2 sekund .pb41ns pisze: to jak już przekręce kluczyk to ona powinna już chodzić , czy tak? silnik nie musi chodzić?
Potem się wyłącza i włącza jak silnik zaczyna pracować .