[D2 94 4.2PB ] Jak wyciągnąć pompę paliwa
[D2 94 4.2PB ] Jak wyciągnąć pompę paliwa
witam koledzy mam nastepujacy problem wskażnik paliwa w audi a8 4.2 D2 pokazuje mi pół zbiornika a jak wiecej opadnie to auto gasnie tak jakby był pusty a pojechałem wlac do pełna to weszło tylko 50 l Question z tego wynika ze do konca nie wyciaga paliwa a wczoraj na dobicie wskazowka wyskoczyła na 3/4 i nie opada poradzcie co mam zrobic bo juz wymiękam i nie wiem ile mozna jezdzic
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez rambo a8, łącznie zmieniany 3 razy.
rambo nic na sile. Zasada jest taka: jesli ktos kiedys wymienial w osemie pompe paliwa to w 98% pompy sa zle zamontowane i auto sie nie odpali jesli wskaznik bedzie pokazywal polowe zbiornika. Musisz trzymac paliwo tak na 50-60L i bedzie gitara. Zadzwon to ci wytlumacze i powiem jak wyjac pompe bo zdaje sie ze niedlugo ci padnie cos tak przeczuwam ze troche ją zatarles juz
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez paulo79, łącznie zmieniany 1 raz.
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
wyjąć to nie ma problemu , trudniej prawidłowo włożyć http://www.a8team.pl/topics12/165.htm
paulo 79 jak znajdziesz czas i chęci to poproszę żebyś napisał jak prawidłowo wcisnąć pompę
paulo 79 jak znajdziesz czas i chęci to poproszę żebyś napisał jak prawidłowo wcisnąć pompę
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A ja opowiem wam pewna historie na temat pompy paliwa w mojej audi.No to zespula mi sie pompa pawliwa wiec z kumplem postanowilem wyciagnac.Wiec Zaczelismy od wyciagniecia butli z gazem co bylo najtrudnijesz hehe;p. WIec dostalismy sie potem do pompy i zakupilem nowa i bezproblemu ja podlaczylem i i byl czas na odpalenie a tu odpalilem i pochodzil na chwiel i juz nie odpalil .A tru sie pompa spalila ,poniewaz pompa w A8 ma dwa zbiorniczki ktore powiny sie odpowiecznic a my tego z kumplem nie zrobili i 500 zl w dupe.ALe potem kupilsmy nowa pompe i hula do dzis. he
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
u mnie problemy z pompą zaczęły się po lekkim wjechaniu mi w tył na parkingu passatem przez miłego starszego pana i wydaję mi się że coś się poprzestawiało albo obluzowało w zbiorniku i dlatego mam problem z właściwym trafieniem koszem w właściwe miejsce . To co widać na zdjęciu mogę podnosić i przesuwać . wtedy jeszcze nie miałem gazu i na rezerwie nie mam zwyczaju jeździćdice111 pisze:Co jakiś czas dostaje to pytanie tutaj, lub na AKP i...nie rozumiem:
1. Jak Wy to wsadzacie (zwłaszcza, że praktycznie sama wpada), więc zawsze myślałem, że nie ma możliwości wsadzic jej inaczej
2. Czemu ciągle padają (chyba, że ktoś uporczywie jeździ na rezerwie)
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
koledzy wyciagałem pompe paliwka i wkładałem nie da sie zle wsadzic latarka z gory trzeba swiecic przez otwor czujnika czyli tej rury mi sie ten czujnik zwiesił i zle mi pokazywl paliwo a ze nie wyciaga do konca to miałem jeden wezyk ktory jest opaska do kosza przykrecony był pekniety i przelew był puszczony do lewej komory a nie prawej zrobiłem to przed chwila i jade pojezdzic zobacze czy wysysa do konca jak nie to sam juz nie wiem musi wyssac pozdrawiam :-P
[ Dodano: 2009-09-24, 10:50 ]
jest git wszystko działa paliwko wysysa :lol:
[ Dodano: 2009-09-30, 07:55 ]
znow problem nie działa pełna załamka.............. :-(
[ Dodano: 2009-09-24, 10:50 ]
jest git wszystko działa paliwko wysysa :lol:
[ Dodano: 2009-09-30, 07:55 ]
znow problem nie działa pełna załamka.............. :-(