Koledzy mam taki temacik do ruszenia:
chcę zamontować krótką antenę CB do "płetwy". Jakie w końcu sygnały wyłapuje ta antena ori. W audi mam telefon. Zastanawiam się nad anteną tri-, która ma zintegrowaną antenę CB (jeśli takową w ogóle znajdę).
Zastanawiam się, czy taka antena mogłaby się nadać. Czy dałoby się w miejsce anteny radiowej zamontować antenę CB.
Chciałbym zasięgnąć opinii, zamin ściągnę podsufitkę
pzdr
[D3 ALL ] antena "rekin"
Kolego jest takie.stare powiedzenie ze.jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego.
Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
Co prawda w d2 ale mam taką http://www.a8team.pl/topics27/1556.htm , na misiaki wystarcza i to nawet dobrze ale na d3 to chyba nie bardzo by taki bat na dachu wyglądał ( widziałem na d3 ale z przodu dachu ) . Też się zastanawiam jak przyjdzie do przesiadki na d3 co zrobić z anteną i chyba niestety trzeba będzie przykręcić uchwyt na klapie .
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
miałem triflexa, zasada działa prosta ile widzisz tyle słyszysz... jak poruszasz się po "swoim" terytorium i znasz miejscowe skróty to jest wystarczająca, ale jak pojedziesz w trasę czasem w jakimś kierunku pierwszy raz to ciężko się coś dowiedzieć, w szczególności nocą
teraz założyłem do D2 sirio titanium 1400 i jest dobrze, do wyglądu przyzwyczaiłem się a nie raz już uratowała mi punkty ;-)
teraz założyłem do D2 sirio titanium 1400 i jest dobrze, do wyglądu przyzwyczaiłem się a nie raz już uratowała mi punkty ;-)
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
Mam kolego taką antenkę i nie zgadzam się z twoja opinią,na pewno nie ma co jej porównywać do anten o długości 100-150cm ale spełnia swoje zadanie z nawiązką i jest niewidzialna i bez obsługowa.Co do montażu takiej antenki na dachu D3 to trzeba by było się zastanowić co lepsze czy około 50cm anteny na dachu dla nie wtajemniczonych nie do odróżnienia czy doczepiona antena CB do klapy która jak dla mnie wygląda strasznie,ale kto co lubi i co się komu podoba.sebos17 pisze:miałem triflexa, zasada działa prosta ile widzisz tyle słyszysz...