![]() |
![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Kiedy remont skrzyni biegów?
[D2 ALL ] Kiedy remont skrzyni biegów?
Panowie, czy istnieje jakaś zależność, przy jakim przebiegu z reguły trzeba robić remont skrzynki? Zamierzam się wpakować w furę z 95' , przebieg 370 000km z nieremontowanym jeszcze tiptronikiem... Poradźcie proszę.
Moim zdaniem automat z którym obchodzono się dobrze powinien przejechać 500tys. a nawet więcej bez remontu. Dużo zależy od traktowania i gdzie było jeżdżone. Skrzynia w aucie które robi przeloty autostradami przejeździ dużo więcej niż taka która była eksploatowana w zakorkowanych miastach. Moje zdanie jest takie, że jak kupuje się 10 letnie lub starsze auto z automatem trzeba zakładać, że może przyjdzie nam tą skrzynię naprawiać. Większość 8-ek w kraju to auta z importu i niejedno ma "skorygowany" przebieg i to kto przy jakim przebiegu robił remont skrzyni trzeba traktować z przymróżeniem oka.
przebieg nie ma nic do tego.
Z reguly zalozone bylo ze to ma wytrzymac 200 tkm.
Nie wiem czym sie martwisz, jedziesz ogladasz, sprawdzasz prace skrzyni i to wszystko. Skrzynia swoją zlą prace pokaze jezeli masz jakies pojecie o dzialaniu automata to dasz sobie rade. Swoja droga przebieg lepszy taki niz skrecony na 180 tkm. Jak znajdziesz woz wrzuc na forum moze ktorys z chlopakow mieszka w poblizu to chetnie pomozemy. Jesli to auto z tego roku i 4.2 to bedzie 4 biegowka, jej praca jest gorsza od 5 biegowki ale za to mniej awaryjna i bardziej znosi zaniedbania. Remont skrzyni to wydatek ok 4-5 tys (generalny), uzywke 4 biegowa znajdziesz juz za 1500 zl jak dobrze poszukasz
Z reguly zalozone bylo ze to ma wytrzymac 200 tkm.
Nie wiem czym sie martwisz, jedziesz ogladasz, sprawdzasz prace skrzyni i to wszystko. Skrzynia swoją zlą prace pokaze jezeli masz jakies pojecie o dzialaniu automata to dasz sobie rade. Swoja droga przebieg lepszy taki niz skrecony na 180 tkm. Jak znajdziesz woz wrzuc na forum moze ktorys z chlopakow mieszka w poblizu to chetnie pomozemy. Jesli to auto z tego roku i 4.2 to bedzie 4 biegowka, jej praca jest gorsza od 5 biegowki ale za to mniej awaryjna i bardziej znosi zaniedbania. Remont skrzyni to wydatek ok 4-5 tys (generalny), uzywke 4 biegowa znajdziesz juz za 1500 zl jak dobrze poszukasz