części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 04 4.2MPI ] Kodowanie Lamp USA => EUROPA

zydu
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 04 4.2MPI ] Kodowanie Lamp USA => EUROPA

Post autor: zydu » 17 gru 2011, 15:11

mam pytanko

1. apropo przednich lamp.

Jak włączę w menu opcję świateł dziennych, to nie zapalają mi się dzienne tylko ksenon ( robiłem to w garażu może stąd przyczyna ) choć kolega mi powiedział że trzeba przekodować lampy z USA na EU

2. tylnych lamp.

Okazało się że ktoś mi buchnął lampy EU i zostałem z 3ma kompletami lamp USA, czy jak przekoduję mi ktoś lampy to będą mrygały tylko w tym miejscu gdzie mrygają w europejskich kierunki czy nie wyda i trzeba zakupić EU. Dodam że jak są zapalone lampy amerykańskie IMO ładniej wyglądają niż europejskie i chciał bym je zostawić, tylko dam komuś żeby mi wymienił diody na pomarańczowe czy zółte, co by nie mrygało na czerwono tylko jakoś bliżej pomarańczowego.

Awatar użytkownika
mdamian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mdamian » 17 gru 2011, 15:20

zydu pisze:2. tylnych lamp.
Z tego co wiem , to USA mają chyba "kierunki" razem ze światłami "STOP" , a Europejczyk osobno , ale może źle wiem ;-)

Awatar użytkownika
jojo-jar
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: jojo-jar » 17 gru 2011, 16:14

ja załozyłem do mojego D3 lampy do tyłu USA. Praktycznie zero problemu. Na początku wszystko myslałem ze jest OK, ale po paru dniach kumpel mi powiedział który jechał za mna ze jak wciskam hamulec to kierunek przestaje świecić. Szybka wizyta u magika z kompem, kodowanie i wszystko juz było na tip top.

[ Dodano: 2011-12-17, 16:16 ]
i nic nie robilem z diodami, kierunek swiecił na czerwono, i naprawde spoko to wygladalo

zydu
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: zydu » 17 gru 2011, 20:34

mdamian pisze:
zydu pisze:2. tylnych lamp.
Z tego co wiem , to USA mają chyba "kierunki" razem ze światłami "STOP" , a Europejczyk osobno , ale może źle wiem ;-)
no one razem sie zapalają i mrygają teraz,

[ Dodano: 2011-12-17, 20:38 ]
jojo-jar pisze:ja załozyłem do mojego D3 lampy do tyłu USA. Praktycznie zero problemu. Na początku wszystko myslałem ze jest OK, ale po paru dniach kumpel mi powiedział który jechał za mna ze jak wciskam hamulec to kierunek przestaje świecić. Szybka wizyta u magika z kompem, kodowanie i wszystko juz było na tip top.

[ Dodano: 2011-12-17, 16:16 ]
i nic nie robilem z diodami, kierunek swiecił na czerwono, i naprawde spoko to wygladalo
Wiec przekodować lampki pozostaje, a jak juz będzie po operacji i będę wiedział który segment mryga jako kierunek to dam jedną parę do wymiany diod.

W Olsztynie trzeba zmienić jakiś czas temu była akcja że niebieska władza trzepała "kwadratowe tablice" i na dzień dobry było sprawdzanie kierunków, czerwone po dowodzie.

Awatar użytkownika
mario-975
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: mario-975 » 01 cze 2014, 08:48

Witam!
Jak wygląda sytuacja w przypadku lamp tylnych USA po lifcie w D3 z 2010r.Należy przekodować i wtedy wszystko jest ok tyle że są czerwone kierunki? Czy jest możliwa wymiana diód aby mieć wszystko ok?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl