[D2 02 2.5TDI ] nie moge odpalic
[D2 02 2.5TDI ] nie moge odpalic
dwa dni temu odpalilem auto pochodzil chwile i sam zgasl i niestety od tego momentu nie moge gpo odpalic rozrusznik tylko stuknie nawet sie nie przekreci o cm stan oleju prawidlowy niedawno robilem wymiane oleju i filtrow nie mam pojecia co moglo sie stac
rozrusznik najprawdopodobniej się zawiesił na elektor-magnesie .foxx3101 pisze: nie moge gpo odpalic rozrusznik tylko stuknie nawet sie nie przekreci o cm
Musisz wyjąć rozrusznik i naprawić , niech jedna osoba próbuje zakręcić a druga niech puknie czymś w rozrusznik , może puści i odpali , ale masz rozrusznik do naprawy ;-)
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
ile masz oleju w nim :?: :?:
możliwe że zgasł bo masz mało ON a jeśli rozrusznik tylko pyknie i nie może dalej kręcić ... hmm a jak akumulator :?: :?:
może ładowania nie ma i aku padło , brak napięcia , autko zgasło
jak masz Vaga to podłącz i zobacz czy jakieś błędy pokazuje , możesz iść maskę otworzyć , zdjąć osłonę i zobaczyć czy paski całe ;-) ,
ale obstawiam na 99% rozrusznik
albo tak jak kolega stomi pisze że może klemy luźne albo zaśniedziałe ;-)
możliwe że zgasł bo masz mało ON a jeśli rozrusznik tylko pyknie i nie może dalej kręcić ... hmm a jak akumulator :?: :?:
może ładowania nie ma i aku padło , brak napięcia , autko zgasło
jak masz Vaga to podłącz i zobacz czy jakieś błędy pokazuje , możesz iść maskę otworzyć , zdjąć osłonę i zobaczyć czy paski całe ;-) ,
ale obstawiam na 99% rozrusznik
albo tak jak kolega stomi pisze że może klemy luźne albo zaśniedziałe ;-)
Ostatnio zmieniony 25 mar 2012, 14:07 przez mdamian, łącznie zmieniany 1 raz.
Ps:
Ps:
no wlasnie aku mam nowe klemy ok ladowanie w pozadku on ponad polowa paski cale sprawdzalem ale nie da sie obrocic ani w prawo ani w lewo najbardziej mnie zastanawia dlaczego sam zgasl a w sumie nie slyszalem jak to zrobil wiec nie wiem czy zapiszczal czy cos strzelilo jak wrocilem motor juz stal a teraz podczas proby odpalenia jest tylko pojedynczy dzwiek rozrusznika i az wszystkie kontrolki gasna lacznie z oswietleniem w srodku mam nadzieje ze to rozrusznik jutro jade do mechanika niech sprawdzi
Może podpiąłbyś vaga jak masz. Który to rok auta, nie pika ci trzy razy jak próbujesz odpalić? Spróbuj stuknąć czymś w rozrusznik to może zadziała.
Ostatnio zmieniony 25 mar 2012, 14:13 przez stomi, łącznie zmieniany 1 raz.
foxx3101, a skąd ty jesteś :?: :?:
Ps:
Ps: