temat mi znany o zamiennikach i calej reszcie.do wczoraj nie mialem tego problemu i moglem ogladac kontrolke rezerwy.
pytanie czy nie ma rozwiazania tego problemu, pompy nie wymienialem.moze moja powoli zaczyna padac?jak wymienie to bede zawsze musial od 1/2 zbiornika tankowac,a i tak od dzis musze
[D2 ALL ] Pompa paliwa - czy dołączyłem do większości ?
[D2 ALL ] Pompa paliwa - czy dołączyłem do większości ?
Ostatnio zmieniony 12 lis 2016, 16:32 przez kryzol00, łącznie zmieniany 3 razy.
chodzi o to ze nie mialem problemow z pompa. wczoraj nie moglem odpalic (auto odpalilo pochodzilo i zgaslo kolejne krecenia tylko sie dusil )stan zbiornika ponizej 1/2. przyznam ze z 2 dni wczesniej wykrecalem ta dluga srube mocujaca kosz bo sprawdzalem czemu webasto nie podaje paliwa czyzbym przycisnol przy wkrecaniu owej sruby jakis waz w baku? zalamany udalem sie na stacje paliw zalalem (powyzej 1/2 i auto odpalilo
mysle kolego ze dopiero kupiles to auto i jeszcze nie wiesz o co chodzi.Ktos kiedys wymienial pompe i zle jest wlozona a chodzi o przewod przelewowy.Teraz wiesz ze aby odpalic swoja osemke to musisz miec ponad pol zbiornika paliwa.Nic nie przycisnales ta sruba bo tam niema co przycisnac.Webasto nie pobiera bo pompa ma sucho i nie ciagnie z dolnego zbiornika z pierwszej komory.Wiekszosc ludzi zle montuje pompy i smialo moge stwierdzic ze 90 % osemek pali dopiero gdy ma ponad pol zbiornika paliwa.Poczytaj forum a znajdziesz mnustwo na ten temat