[D2 ALL ] Plastiki
[D2 ALL ] Plastiki
Cześć koledzy!
W niedalekiej przeszłości, oglądałem Audi A8 D2 po lifcie, z ciemnym lakierem z zewnątrz i jasnym wnętrzem. Zaskoczyła mnie jedna rzecz i to bardzo.
Plastiki we wnętrzu, zwłaszcza na różnych kantach, zwyczajnie się łuszczą, schodzi ogólnie ten lakier oryginalny z plastików, nie wiem jak to inaczej ująć.
Czy jest na to jakiś sposób, wymiana tego, może ponowne lakierowanie i co jest powodem takiego zjawiska? Czy u was też jest takie zjawisko?
W niedalekiej przeszłości, oglądałem Audi A8 D2 po lifcie, z ciemnym lakierem z zewnątrz i jasnym wnętrzem. Zaskoczyła mnie jedna rzecz i to bardzo.
Plastiki we wnętrzu, zwłaszcza na różnych kantach, zwyczajnie się łuszczą, schodzi ogólnie ten lakier oryginalny z plastików, nie wiem jak to inaczej ująć.
Czy jest na to jakiś sposób, wymiana tego, może ponowne lakierowanie i co jest powodem takiego zjawiska? Czy u was też jest takie zjawisko?
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2013, 00:34 przez AudiA8, łącznie zmieniany 1 raz.
Dziwna sprawa , ja mam 1994 rok i nic takiego się u mnie nie dzieje . Może ktoś to malował i teraz farba odchodzi , może autko po powodzi lub coś w tym stylu i ktoś chciał go doprowadzić tanim kosztem do ideału :?: :?:AudiA8 pisze:Plastiki we wnętrzu, zwłaszcza na różnych kantach, zwyczajnie się łuszczą, schodzi ogólnie ten lakier oryginalny z plastików,
Pierwsze słyszę żeby komuś lakier z chodził w środku auta z plastykowych elementów , podrapane elementy były , kierownica "obgryziona" też , ale to :shock:
Jak możesz to zrób foto jak to wygląda .
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
:shock: dziwna sprawa , ja u siebie czegoś takiego nie zauważyłem :shock:
Po prostu takiego czegoś nie ma :shock:
Po prostu takiego czegoś nie ma :shock:
Ps:
Ps:
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
- assasin1125
- Forum Audi A8
kolego szanowny poszukaj gdzieś na forum Passat tam było opisywane jak sie takiego badziewia pozbyć bo jak wszyscy wiemy w tych Paskach schodzi ta niby guma z drzwi wewnetrznych przy sterowaniu szyb czymś tam polewali i to zajebiscie schodziło potem trzoszke pasty polerskiej i ładnie wygląda tylko musisz zrobić wszystkie te plastiki żeby było jednakowoAudiA8 pisze:Dołączam zdjęcia, ciekawi mnie, czy u was też takie coś jest, czy nie?
Czy to może tylko na jasnych plastikach?
Na 1 zdjęciu obcierają Ci drzwi, na drugim pokopane, na 3 zużyte.
Dlaczego tak się stało? Brak pielęgnacji albo zła pielęgnacja (PLAK i reszta)
Co można zrobić? Pomalować wszystkie od nowa specjalną farbą/ - kupić używane w dobrym stanie na allegro i zacząć dbać.
Dlaczego tak się stało? Brak pielęgnacji albo zła pielęgnacja (PLAK i reszta)
Co można zrobić? Pomalować wszystkie od nowa specjalną farbą/ - kupić używane w dobrym stanie na allegro i zacząć dbać.
A8 4,2 quattro
A8 4,2 quattro
V8 4,2 quattro
V8 4,2 quattro
S6 4,2 quattro
A6 2,8 quattro
A2 1,6 FSI
A6 TDI AEL
POLISHANGEL
A8 4,2 quattro
V8 4,2 quattro
V8 4,2 quattro
S6 4,2 quattro
A6 2,8 quattro
A2 1,6 FSI
A6 TDI AEL
POLISHANGEL
Fabrycznie , nie spotkałem się w żadnym samochodzie żeby było coś źle spasowane , nawet jak by to był "maluch" , możliwe że ktoś grzebał w drzwiach i coś źle spasował , zobacz czy tapicerka rzwi jest sztywna czy luźna ??AudiA8 pisze:Mam pytanie, a propo 1 zdjęcia, czy plastiki drzwi mogą być źle spasowane, albo coś było robione?
Ps:
Ps: