[D3 03 4.2MPI ] termostat??
[D3 03 4.2MPI ] termostat??
witam! szukałem(przejrzałem wszystkie) i nie znalazłem takiego postu a wydaje mi się podstawą w tym dziale.
Wiec chodzi o termostat, w jakim miejscu się znajduje?? problem mam taki ze kiedy jadę 100km/h to auto się grzeje dosyć mocno ale kiedy przyspieszę do około 140km/h temperatura spada do 90 i stoi. Podejrzewam termostat tylko zastanawiam się czy nie jest pod rozrządem??
może ktoś miał coś takiego i mógł by się podzielić doświadczeniem??
Wiec chodzi o termostat, w jakim miejscu się znajduje?? problem mam taki ze kiedy jadę 100km/h to auto się grzeje dosyć mocno ale kiedy przyspieszę do około 140km/h temperatura spada do 90 i stoi. Podejrzewam termostat tylko zastanawiam się czy nie jest pod rozrządem??
może ktoś miał coś takiego i mógł by się podzielić doświadczeniem??
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2013, 23:05 przez velo12, łącznie zmieniany 1 raz.
A z tym to ja się nie zgodzę, bo żeby wymienić termostat to trzeba zrzucić rozrząd. Sam termostat znajduje się pod aluminiową płaską rurą i żeby ją wydostać trzeba zrzucić pasek.badyl pisze:z tego co ja pamiętam musisz szukać po górnym wężu od chłodnicy , tym po lewej stronie stojąc przodem do otwartej maski , znajduje się przy silniku i nie trzeba nic przy rozrządzie robić , jak będę miał czas to podeślę screena z etki
ps mi się zablokował termostat i też fura mi się grzała
u mnie nie było trzeba z tego co pamiętam :-D ty piszesz o D2 czy D3 ?Simone331 pisze:A z tym to ja się nie zgodzę, bo żeby wymienić termostat to trzeba zrzucić rozrząd. Sam termostat znajduje się pod aluminiową płaską rurą i żeby ją wydostać trzeba zrzucić pasek.badyl pisze:z tego co ja pamiętam musisz szukać po górnym wężu od chłodnicy , tym po lewej stronie stojąc przodem do otwartej maski , znajduje się przy silniku i nie trzeba nic przy rozrządzie robić , jak będę miał czas to podeślę screena z etki
ps mi się zablokował termostat i też fura mi się grzała
kolego nr. części na 100 % będzie inny , zauważ że wszystkie części w D3 zaczynają się cyframi 4E czyli oznaczeniem modelu dla D3 właśnie to jest 4E0Simone331 pisze:A sprawdź w Etce czy dla d2 i d3 jest ten sam numer tej części. Ja kiedyś wymieniełem u siebie w d2 tą podstawę i ładnie się musiałem nagimnastykować, ale bez ściągania paska jej nie wymieniłem.