![]() |
![]() |
[D2 FL ALL ] Błąd 00301 ABS (V39) świeci ABS i ESP
[D2 FL ALL ] Błąd 00301 ABS (V39) świeci ABS i ESP
Hej ;-)
Nagle stopniowo zaczął mi się zaświecać ABS razem z antypoślizgiem ale po ponownym starcie problem znikał. Teraz już świeci po każdym uruchomieniu silnika. Po skasowaniu działa przez chwilę i wywala znowu.
VAG mówi, znaleziono jeden błąd:
00301 - Pompa tłocząca zwrotnie systemu ABS (V39)
27-00 - Niezrozumiały sygnał
Ktoś pomoże?
Nagle stopniowo zaczął mi się zaświecać ABS razem z antypoślizgiem ale po ponownym starcie problem znikał. Teraz już świeci po każdym uruchomieniu silnika. Po skasowaniu działa przez chwilę i wywala znowu.
VAG mówi, znaleziono jeden błąd:
00301 - Pompa tłocząca zwrotnie systemu ABS (V39)
27-00 - Niezrozumiały sygnał
Ktoś pomoże?
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2013, 22:34 przez emre, łącznie zmieniany 1 raz.
a czy tan bład 645 moze miec cos wspolnego ze skrzynia biegow bo zauwazyłem ze po odpaleniu auta sa normalne napisy na fisie a gdy wrzucam bieg odrazu wyskakuje wykrzyknik na fisie co prawda kontrolka żółta abs swieci sie od samego poczatku i nie gasnie,błedów w skrzyni niema(niechce wciemno kupowac drugiej pompy abs)
To raczej nie ma nic wspólnego ze skrzynią .kamilson pisze:bo zauwazyłem ze po odpaleniu auta sa normalne napisy na fisie a gdy wrzucam bieg odrazu wyskakuje wykrzyknik na fisie co prawda kontrolka żółta abs swieci sie od samego poczatku i nie gasnie
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.

Wypalanie DPF Audi A6 i A8.

Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Moduł ABS znajduje się pod zbiorniczkiem na płyn wspomagania kierownicy.
Idzie do niego kilka rurek hamulcowych oraz gruba wiązka kabli.
Przykład modułu ABS
Ten szary walec z tyłu modułu to silnik V39.
Zazwyczaj wymienia się cały moduł ABS.
Numery musisz odczytać ze swojgo modułu. Jest tego wiele wersji i trzeba wsadzić taki sam moduł ABS.
Idzie do niego kilka rurek hamulcowych oraz gruba wiązka kabli.
Przykład modułu ABS
Ten szary walec z tyłu modułu to silnik V39.
Zazwyczaj wymienia się cały moduł ABS.
Numery musisz odczytać ze swojgo modułu. Jest tego wiele wersji i trzeba wsadzić taki sam moduł ABS.