![]() |
![]() |
[D2 97 4.2PB ] Czuć benzynę w środku auta
-
- Forum Audi A8
[D2 97 4.2PB ] Czuć benzynę w środku auta
witam jak w temacie mam mały problem po zatankowaniu do pełna dosyć odczuwalnie czuć w kabinie benzyne czuć to tylko po zatankwaniu do pełna jesli troche paliwa już ubedzie to jest spokój i tu moje pytanie ponieważ nigdzie paliwo nie kapie ani nigdzie nie widać pocenia sie czy też podobnych rzeczy,czy ktoś spotkał sie z czymś takim
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2013, 01:04 przez lukasz1986, łącznie zmieniany 2 razy.
Kolego zajrzyj do bagażnika i zobacz czy ten kto wymieniał pompę paliwa dokręcił dokładnie tą plastykową nakrętkę co trzyma "smoka" .
Możliwe że tam się przelewa paliwo i będziesz miał tam trochę mokro i temu śmierdzi paliwem .
Możliwe że tam się przelewa paliwo i będziesz miał tam trochę mokro i temu śmierdzi paliwem .
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.

Wypalanie DPF Audi A6 i A8.

Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

-
- Forum Audi A8
czuć baenzyne
jutro popatrze z tego co wiem to nikt jeszcze nie wymienail tam pompy ma książke do końća i nic tam nie o wymianie pompy ale dzieki wielkie
, tak jak kolega napisał wyżej spr. tą dużą nakrętkę , ale często niszczy się oring pod pływakiem - jest on na środku kosza z dwoma otworami chyba fi 6 lub 8, trzeba przekręcić tylko nie pamiętam czy w lewo czy prawo (są strzałki na tym pływaku) po przekręceniu podnosisz lekko do góry odpinasz kostkę elektryczną i wyciągasz pływak ,jest tam oring który parcieje i nie trzyma.lukasz1986 pisze: witam jak w temacie mam mały problem po zatankowaniu do pełna dosyć odczuwalnie czuć w kabinie benzyne czuć to tylko po zatankwaniu do pełna jesli troche paliwa już ubedzie to jest spokój i tu moje pytanie ponieważ nigdzie paliwo nie kapie ani nigdzie nie widać pocenia sie czy też podobnych rzeczy,czy ktoś spotkał sie z czymś takim
toom_ek
-
- Forum Audi A8
Czuć benzyne w środku auta
dzięki kolego