części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 05 4.2MPI ] Problem z silniczkiem nawiewu

darekostap
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 05 4.2MPI ] Problem z silniczkiem nawiewu

Post autor: darekostap » 22 sty 2011, 09:05

Wczoraj zaczęło mi coś cykać z silniczka nawiewu tzn praktycznie identyczny dźwięk jak w starym programie koło fortuny. Im zwiększam nawiew tym szybciej jak zmniejszam to wolniej. Nadmuch działa tak jak powinien tzn z taką samą siłą. Dziś zmieniłem filtr kabinowy ale nic tam od strony maski nie widać myślałem że może jakaś gałązka czy coś. Czy wie ktoś jak to sprawdzić
Ostatnio zmieniony 20 lut 2011, 00:15 przez darekostap, łącznie zmieniany 2 razy.

leon0376
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: leon0376 » 19 lut 2011, 20:42

Kolego prawdopodobnie poszla szczotka.W dziale "Warsztat czyli zrob to sam " masz opisane jak sie dobrac do wentylatora.

Awatar użytkownika
menib
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: menib » 21 lut 2011, 22:55

leon0376 pisze:Kolego prawdopodobnie poszla szczotka.W dziale "Warsztat czyli zrob to sam " masz opisane jak sie dobrac do wentylatora.
Z tych co ja sie nawymienialem , to zawsze komutator szlak trafial bo wytarty byl na pare mm wgłąb. Ale skoro siła nawiewu jest OK to predzej cos wpadlo , albo wywazenie spadło,
Wykonane Mody:
Distronic;Skl.lusterka'09;AMI-mp3,HDD,USB;TunerTV;czuj.deszczu;Radio DAB;Line assist;Side assist; Alcantara;Masarze,wentylacje,grzanie w fotelach przod i tyl;Pilot do MMI;Roleta tyl i boczne el.;Kam.cofania;autom.zam.klapy tyl;el.domyk.drzwi;ISOFIX;czujn.cisnien.kol;Keyless entry z liniami papilarnymi;Telefon BTA;Ogrz.dod.->postoj

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl