![]() |
![]() |
![]() |
[D2 FL ALL ] Zmiana licznika
[D2 FL ALL ] Zmiana licznika
Witam.Posiadam audi s8 d2 2002
Aktualnie predkosciomierz mam w milach,
Zakupilem juz nasz europejski licznik tez audi z 2002.Chciałbym go zmienic.Prosze powiedziec czy jest taka mozliwosc oraz co bede potrzebował zrobic.
Dziekuje Bardzo
Aktualnie predkosciomierz mam w milach,
Zakupilem juz nasz europejski licznik tez audi z 2002.Chciałbym go zmienic.Prosze powiedziec czy jest taka mozliwosc oraz co bede potrzebował zrobic.
Dziekuje Bardzo
W starym liczniku A8 D2 mam uszkodzone wyświetlacze godziny i kilometrów. Zatem pomyślałem o przekładce całych zegarów. Czy nie wystarczy przegrać wsad z jednego do drugiego ? W jaki sposób można dokonać przekładki tak aby wszystko poprawnie działało ?emdzej pisze:Kolego no nie jest tak hop zmienić. W liczniku masz PIN do imo zakodowany w Crypto, trzeba wyciągnąć z nowego i starego. Samemu tego nie zrobisz, musi być ktoś kumaty i ze sprzętem.
Testowałem Vag Commander 2.5 3,6 ale z kiepskim rezultatem.
Właśnie zastanawiam się jak do tematu podejść ...VAGowner pisze:A czy nie wystarczyłaby sama przekładka kubków obrotomierza i prędkościomierza z jednej tablicy do drugiej?
Licznik który chcę przełożyć to anglik zatem i tak musiałbym coś z tarczami kombinować.
Tak czy inaczej chciałbym uniknąć lutowania taśmy wyświetlaczy.
Jeśli można same kubki z wyświetlaczami przełożyć byłoby to dobre rozwiązanie.
Szukam jak najlepszego rozwiązania.