części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D2 ALL ] elektronika i inne pytania

szokal
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 ALL ] elektronika i inne pytania

Post autor: szokal » 02 cze 2010, 19:02

Witam wszystkich forumowiczów. W związku z niedawnym zakupem a8 pojawiło sie kilka problemów z elektronika. oprócz tego mam kilka pytań i proszę o pomoc . Wszystkie moje pytania zawre w tym poście żebyłatwiej mi było później odczytać odpowiedzi.
Z góry dziękuje za pomoc , oraz proszę o wyrozumiałość ( o nie nabijanie się ze mnie :))))
a więc:
-1 od pewnego czasu wiatrak od nawiewu strasznie hałasował w końcu buhnęło dymem i przestał...po wymianie okazało sie że nawet po wyłączeniu zapłonu i wyjęciu kluczyka wiatrak obraca sie nadal na najwolniejszych obrotach..żaden mechanik nie może dojść o co chodzi.
-2jakie funkcje spełna solar dach?? utrzymuje odpowiednie napięcie podczas długiego postoju???
-3 do czego służy pokrętło przy prawej nodze a właściwie stopie pasażera???
-4 kupilem wycieraczki do szyb i teraz która ma być wygięta (bo jedna z nich ma kształt łuku) pasażera czy kierowcy??i w która strone. lub na której poprostu ma być taka owiewka??
-5 co może być powodem strasznie słabego świecenia przycisków??tzn na panelu klimatronika,i całej reszty.w słońcu nie widać co jest włączone a co nie.
-6 klima działa jak przycisk "EKO" się świeci czy nie??
-7 czy powodem migającej świecy żarowej może być pęknięta obudowa pompy paliwowej ( silnik dusi się jak poziom paliwa spadnie poniżej 40% )
Ostatnio zmieniony 28 mar 2013, 20:00 przez szokal, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pioter
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1998
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Automat
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Piotr

Post autor: pioter » 02 cze 2010, 19:23

1 i 2 Wiatrak obracał się bo solardach jest właśnie od tego a nie od ładowania akumulatora było troszkę o tym - poszukaj
3 Pokrętło w po prawej stronie w nogach pasażera to jest nakrętka od obudowy skrzynki bezpieczników
4. Owiewka na stronie kierowcy
5. Spróbuj regulacją od ściemniania wyświetlacza
6. Jak masz włączony przycisk econ to klima jest wyłączona
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI

Jakub
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Jakub » 02 cze 2010, 19:25

AD1-?
AD2-wentyluje wnętrze samochodu w słoneczne dni(doprowadza prąd do nawiewu)
AD3-prawdopodobnie chodzi Ci o pokrętłó od klapki z bezpiecznikami
AD5-przy prędkościomierzu po prawej stonie masz przyciski od ściemniania i rozjaśniania podświetlenia,może maś sciemnione
AD6-nie
Pioter wyprzedziłeś mnie :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl