części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 ALL ] Bremslicht-przekaźnik

Czajuszka
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 ALL ] Bremslicht-przekaźnik

Post autor: Czajuszka » 21 lis 2021, 15:42

Witam, od początku zakupu auta FIS pokazuje błąd Bremslicht, jak sie domyślam chodzi o żarówki świateł stopu. Wszystkie żarówki wymieniłem na nowe o odpowiedniej mocy, nic nie pomogło, wszystkie styki w oprawkach wyczyszczone i odtłuszczone. Postanowiłem zajrzeć do przekaźnika pod nogami pasażera i ujrzałem na przekaźniku opis, że obsługuje jedynie dwa światła stopu, ja mam 3. Wnętrze przekaźnika wygląda jak nowe, nie widać żadnych uszkodzeń ani zimnych lutów. Czy ta usterka może też leżeć w tym, że zamiast zwykłych świateł są założone xenony? Czy szukać drugiego przekaźnika na 3 światła stopu? Odpięcie 3 światła stopu nic nie pomaga. Załączam zdjęcie przekaźnika.

Awatar użytkownika
gtfan
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: gtfan » 21 lis 2021, 18:10

Bremslicht nie gaśnie po wciśnięciu hamulca? Możesz jeszcze sprawdzić (rozebrać i wyczyścić) przełącznik przy pedale. Czteropinowy ma 2 obwody. Jeden się rozwiera po wciśnięciu hamulca a drugi zwiera.
Four rings to rule them all

Czajuszka
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Czajuszka » 22 lis 2021, 10:08

Komunikat ciągle widnieje, spróbuję się dobrać jutro do tych styków. Mi już brakuje pomysłów co może być nie tak z tym obwodem.

[ Dodano: 2021-11-22, 10:08 ]
gtfan pisze:Bremslicht nie gaśnie po wciśnięciu hamulca? Możesz jeszcze sprawdzić (rozebrać i wyczyścić) przełącznik przy pedale. Czteropinowy ma 2 obwody. Jeden się rozwiera po wciśnięciu hamulca a drugi zwiera.
Dokopałem się do przełącznika przy pedale i u mnie znajduje się jedynie dwupinowy styk.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl