części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 preFL All] Padnięte oświetlenie ambiente

WariatFuriat
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 preFL All] Padnięte oświetlenie ambiente

Post autor: WariatFuriat » 20 gru 2017, 20:03

Otóż dołożyłem do auta oświetlenie ambiente (4 listy i oświetlenie schowków). Wszystko ładnie działało ale po miesiącu przestała świecić przednia prawa lista led a pare dni później od strony kierowcy. Podmieniałem już listwy i sterowniki na działające i dupa nic się nie zmieniło. VCDS nie wywala żadnych błędów. Macie pomysł co jeszcze mógłbym sprawdzić? Może to wina okablowania?

Dodam jeszcze że mam wszystkie żarówki zmienione na ledy i może przez to oświetlenie zgłupiało...chociaż jak podmieniam z powrotem na zwykłe to nic się nie zmienia...

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 20 gru 2017, 20:48

U mnie było podobnie. W jednych drzwiach wystarczyło kontaktem w sprayu potraktować wtyczkę do sterownika drzwi, pozostałe głupiały przez diody LED na dole drzwi i te czerwone. Po wymianie musiałem na nowo akurat zakodować je w sterownikach i dopiero odpaliły.
Black Cars Matters

WariatFuriat
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: WariatFuriat » 21 gru 2017, 07:48

To na 90% u mnie jest to samo. Zgłupiały przez założenie ledów. Bo nie sadzę że zaśniedziały obydwie wiązki w tym samym czasie

mysticK
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: mysticK » 30 gru 2017, 11:16

U mnie jest problem tego ze nie swieci oswietlenie led w drzwiach z tylu po obu stronach. po stronie kierowcy nie swiecilo od kad kupilem,od pasazera raz siewcilo a raz nie,a teraz w ogole po obu stronach z tylu zdechlo.

Awatar użytkownika
LUKAS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: LUKAS » 14 kwie 2018, 23:09

Hey
Mam pytanie co do montażu ambiente..
jestem w trakcie dokładania. Mam kompletne boczki. sprawdzone na krutko czy działa i jest ok.
Dziś założyłem 1 boczek od strony kierowcy sprawdzić czy wogle to ruszy i nic. Schowek podświetlony.
Czy dokładaliście też panel szyberdachu z przyciskiem do ambiente ? Jak to ruszyć... Nie wiem czy mam zakładać wszystkie i szukać baboli czy lepiej po kolei każde drzwi jak odpalę to montować.

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 15 kwie 2018, 02:17

Nie musisz zmieniać panelu od szybra by ruszyło ambiente. Musisz za to zmienić kodowanie modułu drzwi.
W innym temacie pisałem Ci o wiązce drzwi.
Black Cars Matters

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl