witam dzis zapalily mi sie 3 kontrolki w jednej chwili jestem troche zaniepokojony zalaczam fotke pokazujaca dla streszczenia z prawej stony w srodku predkosciomierza pomaranczowy abs po lewej w srodku obrotomierza pomaranczowy trojkat i na srodku nad temperatura wykrzyknik.Z Gory dziekuje za wyjasnienia i pomoc
[ Dodano: 2012-10-06, 16:31 ]
Mati946,
Chcialem jeszcze dotac jak auto wylacze i postoi kilkanascie min to wszystko sie wylacza ale po przejechaniu ok 10-30 km wszystko wraca
[D3 03 4.2MPI ] 3 kontrolki jednocześnie
[D3 03 4.2MPI ] 3 kontrolki jednocześnie
Ostatnio zmieniony 06 paź 2012, 16:40 przez Mati946, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam kolego.Nie chcial bym Ci zle wrozyc ale kumpel mial to samo i padniety byl sterownik abs.Jak postala wszystko bylo git,jak tylko chwile silnik pochodzil to wywalalo te trzy kontrolki.Sterownik jest w komorze silnika blisko kolektora wydechowego i to temperatura daje mu popalic.Podepnij pod vaga jesli to sterownik to napewno pokaze.Pozdrawiam.
Zycie jest za krotkie zeby inwestowac w diesla
oby to zimno bylo przyczyna Sluchajcie podpiolem kabalek do autka i wyskoczyly mi takie bledy w ABS:
5 Faults Found
00003 - Control Module
014 - Defective
01315 - Transmission Control Module
004 - No Signal/Communication - Intermittent
00290 - ABS Wheel Speed Sensor; Rear Left (G46)
012 - Electrical Fault in Circuit - Intermittent
01299 - Diagnostic Interface for Data Bus (J533)
01314 - Engine Control Module
Bede bardzo wdzieczny za jakies podpowiedzi za co najpierw sie zabrac co do aktualnej sytuacji nie wyswietla mi sie aktualnie zaden blad na wyswietlaczu ale to chyba dlatego ze auto stalo pare h nieruszane jak przejade 50-100 km bo wyswietlaja sie kontrolki jak wyzej na fotce
A jeszcze jedno gdzie z tyl szukac tego czujnika abs mam zamiar jutro okrecic kolo i popatrzec moze ma ktos z was pod reka fotke gdzie dokladnie ten czujnik z tyl znajduje sie ?
5 Faults Found
00003 - Control Module
014 - Defective
01315 - Transmission Control Module
00290 - ABS Wheel Speed Sensor; Rear Left (G46)
012 - Electrical Fault in Circuit - Intermittent
01299 - Diagnostic Interface for Data Bus (J533)
01314 - Engine Control Module
Bede bardzo wdzieczny za jakies podpowiedzi za co najpierw sie zabrac co do aktualnej sytuacji nie wyswietla mi sie aktualnie zaden blad na wyswietlaczu ale to chyba dlatego ze auto stalo pare h nieruszane jak przejade 50-100 km bo wyswietlaja sie kontrolki jak wyzej na fotce
A jeszcze jedno gdzie z tyl szukac tego czujnika abs mam zamiar jutro okrecic kolo i popatrzec moze ma ktos z was pod reka fotke gdzie dokladnie ten czujnik z tyl znajduje sie ?