[D2 01 3.7PB/LPG ] Gaśnie przy dojeżdżaniu do skrzyżowania
-
- Forum Audi A8
[D2 01 3.7PB/LPG ] Gaśnie przy dojeżdżaniu do skrzyżowania
Witam.
Od dwóch dni występuje problem gaśnięcia.
Instalacja PRINS, silnik 3.7 AKC, skrzynia tiptronic z trybem S.
Problem następujący: Jadę to wszystko ok, odpalanie bez problemu. Gdy dojeżdżam do skrzyżowania i hamuję oraz skręcam kierownicą to kilka razy mi zgasł. Nigdy nie gasł gdy dojeżdżam do świateł, zatrzymuję się bez skręcania.
Pozdrawiam
Od dwóch dni występuje problem gaśnięcia.
Instalacja PRINS, silnik 3.7 AKC, skrzynia tiptronic z trybem S.
Problem następujący: Jadę to wszystko ok, odpalanie bez problemu. Gdy dojeżdżam do skrzyżowania i hamuję oraz skręcam kierownicą to kilka razy mi zgasł. Nigdy nie gasł gdy dojeżdżam do świateł, zatrzymuję się bez skręcania.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 06 lis 2013, 22:51 przez konrado001, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A8
Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie "skręcam i gaśnie" jadąc do skrzyżowania masz wolne obroty ,skręcając wzrasta opór pompy wspomagania silnik traci moc ,więc szukaj w dolocie .
prawdopodobnie odma znajdująca się z tyłu silnika,a wchodząca do gumy (harmonijki) w dolocie jest nieszczelna, metodycznie sprawdź cały dolot, nieszczelność możesz też mieć na oringach wtrysków.
prawdopodobnie odma znajdująca się z tyłu silnika,a wchodząca do gumy (harmonijki) w dolocie jest nieszczelna, metodycznie sprawdź cały dolot, nieszczelność możesz też mieć na oringach wtrysków.
Złego diabli nie biorą ...
-
- Super Klubowicz
- PitBullRedNos
- Forum Audi A8
Miałem kiedyś podobny problem i okazało się że to przepływomierz...
Jadąc było wszystko ok, odpalał bez problemu.... Gdy dojeżdżałem do skrzyżowania/ronda hamując oraz skręcając kierownicą to często mi gasł... Z tym że u mnie wywalało błąd przepływki... Więc może u Ciebie faktycznie problemem jest nieszczelny dolot lub brudna przepustnica...
Jadąc było wszystko ok, odpalał bez problemu.... Gdy dojeżdżałem do skrzyżowania/ronda hamując oraz skręcając kierownicą to często mi gasł... Z tym że u mnie wywalało błąd przepływki... Więc może u Ciebie faktycznie problemem jest nieszczelny dolot lub brudna przepustnica...
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8