![]() |
![]() |
![]() |
[D2 FL ALL ] błąd 17755 problem
[D2 FL ALL ] błąd 17755 problem
Witam mam problem mianowicie VAG wywala mi błąd 17755 Czujnik położenia wałka rozrządu 2/czujnik wału korbowego - brak synchronizacji /brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
po naciśnięciu kasuj obroty na ułamek sekundy spadają po czym się podnoszą , po chwili błąd wyskakuje ponownie.
Auto odpala bez problemów jeździ raczej też dobrze
i tu moje pytanie jak pozbyć się tego błędu ? wymiana czujnika położenia wałka rozrządu pomoże czy raczej gdzie indziej szukać przyczyny ?
Dodatkowe pytanie to takie czy jeśli czujnik położenia wałka rozrządu ( ten z błędu ) będzie uszkodzony to spalanie może wzrosnąć ?
po naciśnięciu kasuj obroty na ułamek sekundy spadają po czym się podnoszą , po chwili błąd wyskakuje ponownie.
Auto odpala bez problemów jeździ raczej też dobrze
i tu moje pytanie jak pozbyć się tego błędu ? wymiana czujnika położenia wałka rozrządu pomoże czy raczej gdzie indziej szukać przyczyny ?
Dodatkowe pytanie to takie czy jeśli czujnik położenia wałka rozrządu ( ten z błędu ) będzie uszkodzony to spalanie może wzrosnąć ?
u mnie były takie błędy jak miałem nastawnik uwalony rok temu
Address 01 -------------------------------------------------------
1 Fault Found:
17748 - Camshaft Position Sensor (G40) / Engine Speed Sensor (G28): Incor. Correlation
P1340 - 35-10 - - - Intermittent
Readiness: 0000 0000
Address 01 -------------------------------------------------------
1 Fault Found:
17748 - Camshaft Position Sensor (G40) / Engine Speed Sensor (G28): Incor. Correlation
P1340 - 35-10 - - - Intermittent
Readiness: 0000 0000
bądź sobą, wariatów też lubią
pali bez problemu zarówno ciepły jak i zimny, postaram się w weekend zdjąć oslony i go wyczyścić. Tak non stop go wyrzuca tak jak pisałem jak usunę ten błąd jest delikatne zafalowanie obrotów daje żeby sprawdził błędy jeszcze raz po chwili i znowu się pojawia. Sprawdzać tylko wtyczkę od czujnika wałków czy od czujnika wału też ? jak tak to gdzie on się znajduje u mnie w aucie ?