![]() |
![]() |
![]() |
[D2 97 4.2PB/LPG ] Dzwięk rozrządu ABZ 4.2 pb lpg 97r
[D2 97 4.2PB/LPG ] Dzwięk rozrządu ABZ 4.2 pb lpg 97r
Witam.dzis zauważylem ze na gorącym silniku na postoju slychać takie delikatne trykanie z okolic prawej głowicy.jako ze widzialem pare przeskoczonych rozrzadow z powodu wpadniecia pod kola zebate uszczelki pokrywy rozrzadu u siebie jej nie zamontowalem ponownie bo byla w 5 kawalkach.rozrzad robilem pare tys temu.teraz wyglada to tak ze wystarczy zakleic taśma izolacyjna ta szpare gdzie miala byc ta uszczelka i dzwieku nie slychac.Jak obstawiacie? tak ma byc? bo jakby ta uszczelka tam byla to by zadnego dzwieku slychac nie bylo.
samochod postał poł godziny i dzwiek zanikł. plyn ma 90 stopni i nic sie nie dzieje.wtedsy silnik mogł dostac po dupie bo pare km na tiptronicu +4 tys obr. ale zeby z rozrzadu taki dzwiek sie wydobywal to nie wiem dlaczego.a jestem pewien bo po zaklejeniu taśma tej szpary wszystko milkło.
samochod postał poł godziny i dzwiek zanikł. plyn ma 90 stopni i nic sie nie dzieje.wtedsy silnik mogł dostac po dupie bo pare km na tiptronicu +4 tys obr. ale zeby z rozrzadu taki dzwiek sie wydobywal to nie wiem dlaczego.a jestem pewien bo po zaklejeniu taśma tej szpary wszystko milkło.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2017, 13:51 przez mahoney99, łącznie zmieniany 2 razy.
sam robilem.pasek nowy.ogolnie prowadze warsztat 4 lata i mysle ze zrobilem okolo 150 rozrzadow.klientow mam raczej stalych-(nie robie raczej ludziom z ulicy) i wiem co sie z autem potem dzieje.jakies cyrki po mojej robocie mialem tylko przy 2 rozrzadach.swojej octavi gdzie co 20 tys po koleji padly 2 rolki i teraz z a8.z gwarancja producenta na rozrzad jest raczej kiepsko.we wtorek montuje nowy pasek bo rolki sa ok i zobaczymy co bedzie dalej.
Pasek byl continental bo innego nie bylo akurat na stanie w hurtowni.ja mam jakos uraz do tej marki jak znajomy na zlocie motocyklowym opowiadal ze wystrzelila mu nowa opona tej marki przy chyba 250
Pasek byl continental bo innego nie bylo akurat na stanie w hurtowni.ja mam jakos uraz do tej marki jak znajomy na zlocie motocyklowym opowiadal ze wystrzelila mu nowa opona tej marki przy chyba 250