Wymienił ktoś ostatnio pompę paliwa na pompę marki CONTINENTAL z symbolem "VDO"?
W moim S8 D2 AQH padła pompa przy przebiegu 340k KM, więc zakupiłem oryginalną VDO [czas oczekiwania na pompę około 3 miesiące], na drugi dzień zadzwonił do mnie Pan ze sklepu gdzie zostało złożone zamówienie i powiedział, że może wysłać na drugi dzień oryginalną pompę jednak z firmy Continental a nie jak do tej pory Siemens.
Pompa doszła i wyglądała OK, jednak po zamontowaniu i próbie odpalanie coś poszło nie tak. Samochód przy pracy na PB chodził nierówno przy pomocy VCDS sprawdziłem, że obie sondy wskazywały na 25% [ zbyt uboga mieszanka]. Po zgaszeniu nowa pompa nie dawała oznak życia, więc ponownie zdemontowałem kosz i moim oczom ukazał się znajomy widok z przed kilku lat [na forum widziałem pompę w takim samym stanie tylko marki chyba "QAP"].
Jest to moja któraś z kolei wymiana pompy w A8 D2 i z mojej strony wiem, że postąpiłem jak zawsze do tej pory.
Czy jest to możliwe, że uszkodzenie wynikło z błędnego montażu?
Wygląda na to że plastikowy element pompy się przetopił i w jednym miejscu wybuchł

Na tej pompie silnik pracował około minuty max dwie. Po czy kolejne uruchomienie silnika na PB było niemożliwe. Poziom paliwa w baku przy pracy pompy przekraczał 3/4 stanu.
Wydaje mi się, że jest to tylko plastik z logiem VDO a wnętrze przypomina kilkukrotnie tańsze zamienniki konkurencji.
Zna ktoś sklep gdzie można od ręki kupić oryginalną pompę Siemens VDO w białym pudełku?