Mam problem z autkiem. Auto odpala bez problemu, jednak różnie zachowuje się jak jest zimne i innaczej jak ciepłe. Jak zimny silnik. Odpala, obroty ok 1200, chodzi równo, po około minucie obroty spadają do ok 800-900 i zaczyna się,obroty zaczynają skakać, tak, że prawie gaśnie, jak dodaje gazu nie chce wejść na obroty przez 2-3 sekundy, jak obroty powoli wzrosną do około 1000 to wyżej już ładnie wkręca się na obroty, jak odpuszczę gazu, znowu obroty spadają i dusi się, jak złapie temperaturę na gazie już chodzi dobrze.
Jak przełączę na benzynę to znowu zaczynają obroty skakać.
Odpalenie jak ciepły. Odpala i od razu gaśnie, muszę trzymać nogę na gazie przez chwilę i jak puszczę znowu dusi się. Po dodaniu gazu jak przełączy na gaz silnik pracuje równo.
Po podłączeniu VAG-a tylko błędy zbyt bogatej mieszanki prawej i lewej strony.
Co zrobiłem, podmieniłem przepływomierz na inny, używany, bez zmian, wymieniłem świece (tamte miałem zmienione 2 miesiące temu), świece czarne, ale wymiana na nowe NGK nic nie zmieniła. Po zmianie świec jak na bęzynie trzęsło jak miałem podniesioną maskę usłyszałem stukanie. Stuki dochodziły z silniczka krokowego od przepustnicy. Wczoraj wykręcam przepustnicę, nieźle zabrudzona, czyszczenie, skręcam do kupy i odpalam, bez zmian, auto identycznie pracuje. Robię adaptację przepustnicy, odpalam i silnik pracuje jak by dopiero wyszedł z fabryki, cały dzień jeździłem auto chodziłlo super, dzisiaj rano też jest O.K. Po południu odpalam i znowu trzęsie samochodem, identyczna sytuacja jak było wcześniej, wieczorem znowu robię adaptację przepustnicy i nic to nie zmienia. Podłączam VAG-a, błędy zbyt bogatej mieszanki. Co to może być ? Przepustnica do wymiany ? Ale to według mnie dziwne, w innym aucie jak miałem brudną przepustnicę to były problemy na benzynie i gazie, w audi tylko na benzynie. A może to coś zupełnie innego. Niestety u mnie w mieście nie ma fachowca do którego mógłbym pojechać. Jakieś sugestie ?? Kupić przepustnicę z silniczkiem, ale czy to znowu nie będą niepotrzebnie wydane pieniądze