Od jakiegoś dłuższego czasu, mam takie plamy na pokrywie silnika, co je przetrze pojawiają się na nowo w tym samym miejscu... , dodam że oleju mi nie ubywa . Może ktoś już coś takiego widział i wie co i jak, może to jakaś nieszczelność w odmie ??
![]() |
![]() |
![]() |
[D2 95 4.2PB ] Dziwne plamy na pokrywie silnika
[D2 95 4.2PB ] Dziwne plamy na pokrywie silnika
Witam
Od jakiegoś dłuższego czasu, mam takie plamy na pokrywie silnika, co je przetrze pojawiają się na nowo w tym samym miejscu... , dodam że oleju mi nie ubywa . Może ktoś już coś takiego widział i wie co i jak, może to jakaś nieszczelność w odmie ??
![Obrazek]()
Ostatnio zmieniony 12 mar 2012, 19:44 przez Judo, łącznie zmieniany 1 raz.
A oleju wcale nie ubywa?, wystarczy że się gdzieś poci, u mnie tak jest i wiatrak na wiskozie rozpryskuje go po całym przodzie (oczywiście w drobnym stopniu, nie leje się strumieniami!), może u ciebie jest podobnie że wiatrak rozpryskuje olej do góry w tą mate wygłuszającą i z maty się wyciska na obudowę silnika.BiLu pisze:Chyba mata tłumiąca przy masce Ci się oberwała.
Automatycznie Uwikłany Dodatkowymi Inwestycjami
Zdejmij pokrywę obejrzyj co tam sie dzieje,zapocenia itd.............a ślady to po prostu wypolerowany plastik przez wygłuszenie maski.
Dodając gazu silnik się podnosi i ocierając o wygłuszenie poleruje.
Ze zdjęć widać ,że mocniej z jednej strony co może sugerować znacznie wypracowanie poduszki silnika przez co podczas właśnie dodawania gazu mocniejsze podnoszenie jednostki...............lub bardziej prozaicznie po prostu mocno ci już opadło wygłuszenie maski :d
Dodając gazu silnik się podnosi i ocierając o wygłuszenie poleruje.
Ze zdjęć widać ,że mocniej z jednej strony co może sugerować znacznie wypracowanie poduszki silnika przez co podczas właśnie dodawania gazu mocniejsze podnoszenie jednostki...............lub bardziej prozaicznie po prostu mocno ci już opadło wygłuszenie maski :d