![]() |
![]() |
![]() |
[D2 95 4.2PB/LPG ] Wymiary tłumika środkowego
-
- Forum Audi A8
[D2 95 4.2PB/LPG ] Wymiary tłumika środkowego
Czy ktoś ma może na wierzchu tłumik środkowy (h-pipe) z A8 D2 4.2 przedlift? Prosiłbym o zwymiarowanie wlotu i wylotu oraz średnicy rur tego tłumika. Chcę zrobić X/Hpipe bo stary tłumik się wysypał a nowy kosztuje 3 kółka. Myślę że spawanie + kawałek kwasówki wyjdzie "nieco" taniej, a dojście pod samochód mam raczej niewielkie 

Ostatnio zmieniony 14 cze 2013, 20:51 przez czyznaszmnie, łącznie zmieniany 1 raz.
youtube.com/watch?v=j4VYE0ZPWOY&feature=related
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
no to lipa trochę, myślałem że skoro sam tłumik jest pewnym elementem standardowym, to posiada też standardowe wymiary, nie do końca rozumiem więc dlaczego miałoby nie być możliwości zrobienia tego na stole i wspawania z dokładnością do 1-2mm.
Przy okazji, możesz mi wytlumaczyć w jaki sposób to Ci pali 15/100? bo ja poniżej 20 zejść w mieście nie umiem.... ale mam ciężką nogę w sumie, moc zachęca..
Przy okazji, możesz mi wytlumaczyć w jaki sposób to Ci pali 15/100? bo ja poniżej 20 zejść w mieście nie umiem.... ale mam ciężką nogę w sumie, moc zachęca..
youtube.com/watch?v=j4VYE0ZPWOY&feature=related
może ja już się starzeje ale mi średnio pali 13-14 lpg
śmigam normalnie
tylko ta normalność jest pojęciem względnym :mrgreen:
i pewnie tu jest wasz problem i w dodatku moja AQF ma najmniej obrotów przy tej samej prędkości :-P
ale ponad 200 też mi się udaje przekraczać wyprzedzam też
miasto traktuje bardziej luzacko bo nie zbawi mnie ta 1-2 min
na miasto mam motor ;-)
śmigam normalnie
tylko ta normalność jest pojęciem względnym :mrgreen:
i pewnie tu jest wasz problem i w dodatku moja AQF ma najmniej obrotów przy tej samej prędkości :-P
ale ponad 200 też mi się udaje przekraczać wyprzedzam też
miasto traktuje bardziej luzacko bo nie zbawi mnie ta 1-2 min
na miasto mam motor ;-)
-
- Forum Audi A8